За съжаление, дори инсталирането на пластмасови тръби в канализационната система не винаги решава проблема със запушването. Не са редки случаите с проблемите с почистването на канализационните тръби. Например, когато водата внезапно спре да се оттича в кухненските мивки. Нека да поговорим за това как можете да разрешите този проблем, какви средства и методи се използват днес.

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание при канализационните тръби

Всъщност, запушването на канализацията е невнимание на домакинята. За предотвратяването ще помогне малко търпение и повече отговорност. Например, просто трябва да почистите мръсните чинии със салфетка, преди да ги оставите за миене. 

Но ако все пак е възникнало запушване, ето какво да направите. Обърнете внимание на сифона. Неговата задача е да предотврати навлизането на неприятни миризми в помещението. Освен това, той събира част от мръсотията, която се отвежда в канализационната система.

Просто трябва да се разглоби, почисти и инсталира отново. Това ще отнеме 10 минути. И изобщо не е трудно да разглобите сифона, всяка жена може да се справи с него, да не говорим за мъжете. Но ако сифонът се окаже чист след разглобяване, тогава проблемът не е в него, а в тръбата, която се намира зад него. И тук вече всеки сам решава как да почисти канализацията.

Причини за запушване

Да обърнем внимание на причините за образуването на запушвания. Защото всяка от тях изисква определен подход. И ако причината е неправилно определена, тогава по-лесно ще се отпуши.

Причините за запушване на кухненска мивка могат да бъдат малки отпадъци, които постепенно се натрупват на някое място в тръбата. Но за да започне да се натрупва самият боклук е необходим лепкав материал. Неговата роля обикновено се изпълнява от мазнини и масла. Ето защо всички експерти твърдят, че само инсталирането на мазниноуловител може да предотврати запушвания в канализационната система.

С маслените тапи може да се работи по различни начини. Всичко зависи от дебелината на натрупания слой, в който боклукът вече е започнал да се събира. 

Що се отнася до мивката и ваната, както и при душ кабината, сапунът и космите са най-честите причини за образуването на запушвания в тях. Това е най-неприятният вид запушване, защото може да се отстрани само механично. Защото сапунът, комбиниран с други отпадъци, създава много силен корк, от който не е лесно да се отървете. В този случай е по-добре да извикате специалист.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ