Един от основните видове запушвания е ако канализацията има органични отпадъци и мастни натрупвания. В тези случаи е достатъчно да използвате бутало и домакински химикали. Ако се е образувало запушване от неорганични частици, тръбата може да се почисти само с помощта на водопроводен кабел. Този прост и евтин инструмент се предлага във всички тематични магазини. Можете да се справите сами и да разрешите проблема без помощта на професионален водопроводчик.

Видове запушвания

Благодарение на формата си, водопроводният кабел се справя със запушвания, които са по-далеч от извитото коляно на сифона. Твърдият клин в края прекъсва и най-сериозните задръствания, освобождавайки потока вода. И все пак си струва да запомните, че използването на водопроводен кабел изисква специални трикове, чието незнание може да доведе до повреда на тръбите и наводнение.

Като начало ще анализираме видовете запушвания, срещани в тръбите. Тази информация ще улесни разбирането как да премахнете запушването с кабел в дадена ситуация. Има 3 вида запушване.

Оперативен блокаж.

Среща се най-често. По време на работа на канализационната система в тръбите попадат различни дребни битови предмети: остатъци от храна и мазнини, човешка коса, животински косми и др. С течение на времето всичко това се натрупва в някои участъци на тръбопровода, причинявайки смущения в канализацията. Запушване от този тип се елиминира лесно чрез водопроводен кабел.

Механично блокиране.

Обикновено възниква при нарушаване на правилата за експлоатация на канализационната система. Например, в тоалетната се хвърля предмет, който след това се забива в тръбопровода и допълнително предотвратява преминаването на отпадъчни води.

Кабелът ще помогне в този случай, ако обектът не е много голям. В особено трудни случаи единственото решение на проблема ще бъде демонтирането на тръбата.

Технологичен блокаж.

Този вид запушване се появява в резултат на износване на канализационната система или грешки, допуснати при монтажа на системата. В този случай е възможно временно решение с кабел. Но ако дефектите не се коригират или износените участъци не се сменят, проблемът ще се появява отново и отново.

Водопроводният кабел ще ви помогне да се справите с доста сложни запушвания, с изключение на случаите, когато много голям и плътен предмет, изпуснат в канализацията. Тогава това устройство ще бъде просто безполезно.

Към началната страница.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ