Почистване сифона на мивката и банята

Тук е моментът веднага да кажем, че самостоятелното почистване на сифоните със сода за хляб и оцет помага в обикновени случаи. Например когато запушването на мивки и сифони не е сериозно. Няма да навреди провеждането на такава терапия като превантивна мярка. Почистването със сода помага да се премахнат мастните натрупвания от вътрешните повърхности на тръбите. Това от своя страна намалява вероятността от замърсяване и запушване.

Решение № 2. Отпушване и почистване на сифона на мивките с помощта на химически средства

За почистване на сифона в банята производителите на битова химия предлагат специални формулировки. Наложително е да изберете точно тези средства, които са предназначени за почистване на тръби; такива продукти не съдържат агресивни компоненти, които могат да повлияят неблагоприятно на състоянието на тръбите.

Продуктът трябва да се излее в канализацията за толкова време, което е посочено в инструкциите, и след това да се промие със силна струя вода. Този метод се оказва ефективен дори в случай на тежки запушвания, но трябва да се има предвид, че много от готовите препарати, които се продават, имат силна миризма и са склонни към изпаряване, така че е важно да вземете предпазни мерки, да сте на разстояние, да работите с ръкавици, да покриете лицето си да не оставате например в банята, докато агентът е работещ.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ