Радикално отпушване на канала – разглобяване на сифона

След като сте извършили подготовката, както го описахме в горната статия, можете да преминете към разглобяване на сифона.

За успешно отпушване ще бъде необходимо да спазите следната процедура:

  1. Развийте горния и долния пръстен, които държат частите на сифона, и след това разкачете частите на самия сифон от тръбата. Нека водата да изтече в приготвения контейнер / кофа;
  2. Почистете, премахнете всички замърсявания посредством измиване с гореща вода и подходящ мек препарат;
  3. Ако имате монтиран гофриран сифон, продължете по следния начин: след като извадите сифона, затворете единия му край с плътна пластмасова капачка, напълнете го с гореща вода и разреден препарат, затворете и другия край с нещо подходящо също и го разклатете енергично няколко пъти. Това ще помогне да се почистят и обезмаслят всички гънки;
  4. Сглобете сифона, като не забравяте да проверите надеждността на всички връзки и тяхната плътност и пуснете водата да тече. Ако сте направили всичко правилно, тогава водата веднага ще се стича свободно през мивката или ваната.

Как можем да предотвратим случванията на запушвания на мивки, вани, сифони, канали?

Всички сме наясно, че запушванията на мивката или ваната, сифона или канала са много неприятно явление.

Независимо от това, че е много вероятно да можете сами да премахнете запушването, по-добре е то да не се довежда до такова състояние.

Обикновена решетка, поставена на дренажния отвор, ще се окаже много ефикасна и ще се превърне в преграда за запушване. Съвсем прост, малък аксесоар, който ще задържа по-голямата част от отпадъците и много ефективно ще предотвратява запушването на канала.

Препоръчително е също веднъж седмично да извършвате почистване чрез промиване на канала със силна струя гореща вода, а веднъж или два пъти месечно профилактично да почиствате канала със сода за хляб и оцет. Всички тези процедури не отнемат много време и не изискват някакви материални разходи, но пък ще допринесат за безпроблемно и дълготрайно използване на мебелите и аксесоарите от Вашето домакинство.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ