Решение № 3. Отпушване на мивки и сифони, канали с помощта на бутало.

Буталото, подобно на домашните средства, също принадлежи към традиционните методи за справяне със запушванията в мивката и ваната. Буталото представлява гумена част с дървена или пластмасова дръжка и то се намира в почти всеки дом. Никак не е трудно да се използва.

Принципът на буталото се основава на факта, че той създава зона с повишено налягане.

Знаем, че сифонът, свързващ тръбата на мивката или канала на ваната с канализацията, е един вид водно уплътнение, благодарение на което миризмите от канализацията не се разпространяват в кухнята и банята. За да отстраните нежеланите остатъци с бутало, трябва да излеете гореща вода в отвора за източване, след това плътно да притиснете и енергично да натиснете буталото към канала няколко пъти. В резултат на създалото се налягане на въздуха и водата запушването ще се разбие и водата ще може да изтече безпроблемно. Така отпушването ще бъде успешно.

Решение No 4. Радикално отпушване – разглобяване на сифона. Част 1

Ако обаче никой от изпитаните дотук гореспоменати методи не е помогнал, тогава ще трябва да прибегнете до нещо по-радикално: до разглобяване на сифона.

Независимо от факта, че това решение отнема доста повече време, от друга страна то има две значителни предимства:

Преди да разглобите и почистите сифона на мивката, трябва да подготвите контейнер за мръсната вода, която ще изтече, гумени ръкавици и парцал. Ако в мивката или ваната е останала вода, тя трябва да бъде отстранена, мивката или ваната да останат празни.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ