Най-добрите методи за отпушване на мивки

Разглобяване и ръчно почистване на сифона

Когато домашното бутало и химическото почистване са изпробвани като методи за отпушване на мивки и сифони, на тръби, а запушването все още остава, тогава се налага да помислите, как по друг начин бихте могли да го премахнете, какво друго да изберете за да отпушите и почистите мивките в кухнята и банята.

Най-добрите методи за отпушване на мивки. На помощ идва по-радикалният вариант, който определено ще помогне. Това е разглобяването и почистването на сифона. Именно в него най-често се натрупват отпадъците, преминали през решетката, която затваря дренажния отвор. За това допринася също и извитата форма на тръбата.

Сигурен начин за премахване на запушването в мивката е демонтирането и почистването на сифона, където се натрупват замърсявания, което възпрепятства свободното изтичане на вода.

Процедурата е следната:

– Демонтираме сифона. Това се прави лесно, особено ако сифонът е пластмасов. Не забравяйте да поставите кофа под сифона;

– Развийте долния и горния задържащи пръстени, разкачете сифона от тръбата;

– Отстранете целия боклук отвътре, промийте добре с гореща вода, с обезмасляващи средства

– Ако сифонът Ви е гофриран, свалете го, увийте единия му край с полиетилен, налейте гореща вода и след това плътно увийте другия му край с лепящо тиксо. Изправете сифона и изпълнете кръгови движения. Водата ще почисти всички гънки, отмивайки мастните натрупвания;

– Внимателно сглобете конструкцията в първоначалния й вид, след това проверете как се е променила ситуацията. Ако причината за запушването е била в запълването на сифона с боклук, след почистването му водата веднага ще премине мивката.

Тази процедура е много по-трудна за изпълнение с чугунен сифон, тъй като ще трябва да развиете ръждясалите болтове за дълго време, да премахнете капака и след това да почистите тръбата с кабел. Ето защо за лесно решение на проблема с запушването е по-добре да инсталирате модерна пластмасова дренажна система.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ