Най-общо казано, аерационните клапи не могат да се считат за идеален инструмент за „хармонизиране“ на канализационната система и почистване на запушени канали. Те се използват, ако вентилационната тръба трябва да се постави (просто няма друга възможност) на най-отдалечения щранг. Всички останали щрангове в тази схема са „затворени” с аерационни клапи.

Този метод е напълно приемлив за инсталиране на два или повече щрангове, но не трябва да се увличате – понякога се опитват да внедрят такава система “аероклапан” на повече от пет щрангове, което е грешка поради тривиална причина – клапаните споменатите не са, образно казано, „устройство за всички случаи“ и е невъзможно да се монтират вместо вентилационни тръби в неограничени количества.

Лесен и достъпен начин за отпушване и почистване на запушени канали

В края на краищата въздушните потоци при използване на клапани текат само в посока на канализацията. В резултат на това газът се натрупва в количества, по-големи от допустимото, и каквото и да се каже, трябва да се остави да излезе от системата в атмосферата. Ето защо е по-добре да имате нормална вентилационна система (ако има такава възможност). И ще говорим за това малко по-късно.

Сега няколко думи за разделянето на отпадъчните води. При отстраняване на запушвания водопроводчиците трябва да се справят със системи. При които канализацията от кухнята и тоалетната се вкарват в една обща дренажна тръба.

Тази организация на канализацията изглежда неправилна поради причината, че кухненската вода е предимно гореща и в същото време често съдържа значителен процент мастни компоненти. Сега нека си представим какво се случва, когато горещи и студени отпадъци попаднат в един дренаж едновременно.

Наситена с мазнини течност се смесва със студените канали от тоалетната и постепенно. От време на време, създава органични слоеве по стените на тръбата, които по-скоро или по-късно води до затруднено оттичане на водата, а впоследствие – до образуване на запушване на каналите.

Проблеми с отпушване на каналите могат да възникнат и когато на старите сгради се даде нов живот.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ