Да го разгледаме – запушени канали. Ремонтират сграда, която е с амортизирана от времето канализация, която не е предназначена за обработка на големи количества фекални и други битови отпадъци. След това сградата се „окупира” от организации, които по своя специфичен характер генерират увеличени обеми отпадъци.

Запушени канали

Това могат да бъдат активно посещавани офис помещения, заведения за обществено хранене и други фирми. Лесно е да се досетите, че резултатът от такава масирана „атака“ срещу „стандартната“ канализационна система за същия жилищен фонд е запушване с всички произтичащи от това, или по-точно, изобщо не „резултатни“ последствия, а „ здраво заклещени“ последствия.

Говорейки за възможни проблеми при отпушване на каналите, които възникват по време на експлоатационния период поради необмислено отношение към проектирането на канализационните системи, си струва да се споменат ставите.

По принцип те могат да се нарекат „най-тънките” места в системата за изхвърляне на отпадъци. Независимо от диаметъра на тръбите, от които ще бъдат монтирани. Ето защо, когато избирате място за полагане на комуникации. Трябва да сте по-скоро песимист, отколкото оптимист, независимо какво мисли клиентът, и да му внушите същия подход.

Никой не е застрахован от факта, че по някаква причина в бъдеще водата ще започне да изтича от едно от тези „тънки“ места (или дори просто да се излее и в този случай със сигурност няма да завиждате на собственика).

Необходимо е да се изясни на клиента, че ако той настоява за приоритета на „естетиката“ при инсталиране на канализационна и дренажна система. Тогава един ден може да получи забележим „удар по портфейла“ поради факта, че ще да се сблъскате с фактите както за изтичащи канали под пода. Така и за необходимостта от пълно демонтиране на последния.

И е добре, ако канализационната система е разположена в едноетажна сграда. Или на първия етаж на жилищна или друга сграда, която не включва полусутеренни помещения. И ако не? Тогава ще трябва да похарчите пари и за отстраняване на последствията от замърсяването с цел отпушване на запушени канали. В същото време подчертаваме, че това не е просто вода, която блика от чешмата.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ