Няма нищо по-лошо от това да скочите под душа за релаксиращо бягство от дългия ден, само за да погледнете надолу и да осъзнаете, че стоите в няколко см вода. Още един не толкова радостен момент? Какъвто и да е случаят, едно е сигурно: запушените канали са голяма болка. Как да изчистите запушен дренаж сами в банята?

Но това не винаги означава, че трябва да се свържете с вашия водопроводчик по телефона. Ето как да разберете кои запушвания могат да бъдат отстранени от новак. Заедно със съвети как да се справите с тях без помощта на професионалист.

Как да изчистите запушен дренаж сами в банята

Запушването на мивката в банята може да бъде причинено от различни неща. Включително косми, втвърдена паста за зъби и замърсяване от бръснене. За щастие те обикновено са едни от по-лесните блокажи за справяне.

„Ако имате бавно оттичаща се мивка в банята, едно от най-простите неща, които можете да направите, за да я изчистите, е да смесите половин чаша сода за хляб и половин чаша бял оцет“, казва Джордж Калабрезе, собственик на фирма в Феърфакс, Вирджиния.

„Изсипете го в канализацията, оставете го да престои и последвайте с няколко литра вряла вода.“ Той казва, че може да отнеме няколко изплаквания в продължение на няколко дни. За да се изчисти напълно, но с всяко преминаване на разтвора водата трябва да изтича по-бързо.

Въпреки това, ако установите, че запушването ви изобщо не помръдва за дълъг период от време – говорим за часове, а не за минути. Призоваваме Ви да оставите гордостта си настрана и да се обадите на професионалист, за да предотвратите влошаването му.

Отпушване на дренажи за вана и душ

Основният виновник в тези ситуации е косата, особено по-дългите прически. „Обикновено има кръст под дренажната запушалка, където косата има тенденция да засяда“, обяснява Калабрезе. Ако можете лесно да премахнете дренажната запушалка, той казва, че обикновено можете да извадите запушването само за няколко минути с помощта на клещи с игла. (Пинсетите също работят, просто не ги използвайте върху лицето си, без да сте ги почистили преди това).

От друга страна, ако махнете дренажната запушалка и не видите сноп косми на видно място, той може да е потънал в дълбините на тръбите, което води до по-трудно запушване. Докато първият ви инстинкт може да е да излеете препарат в дупката и да се надявате на най-доброто, по-разумно е да отложите.

Според Калабрезе има толкова много продукти на химическа основа, които или причиняват щети на тръбопроводната система, или в крайна сметка изгарят вашия водопроводчик, когато отиде да разследва.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ