Запушванията на кухненската мивка се причиняват от храна. С течение на времето всички остъргани плочи и трохи и течности (особено готварско олио или мазнина), излети в канализацията или в кофата за боклук, могат да се натрупат и да образуват запушване. Разберете как чрез предотвратяване на запушване на мивката в кухнята можете да избегнете по-големи проблеми.

Ще разберете, че е време да отпушите мивката си, когато:

Но преди да пъхнете ръката си в канала за усещане, извадете щепсела на канализацията, за да сте сигурни, че е изключен и няма риск да се включи отново, докато работите.

Нищо не пречи на вашия кулинарен потенциал като мивка, пълна със застояла вода, плаваща с призраците от минали вечери. Запушените канали са част от живота – за щастие запушванията на кухненската мивка са лесни за отстраняване и още по-лесни за предотвратяване в бъдеще.

Предотвратяване на запушвания на мивката в кухнята

1. Редовно почистване.

Сега, след като знаете колко е лесно, добра идея е да почиствате канала на кухненската мивка от време на време, за да предотвратите натрупването и да поддържате нещата в добро работно състояние. Вашето сезонно дълбоко почистване е чудесно време да направите това.

2. По-леко изхвърляйте боклука.

Изкушаващо е да изметете остатъците от храна в мивката и да ги изчезнете под задоволителното жужене на мощни остриета, но всеки водопроводчик ще ви каже: Изхвърлянето на боклука всъщност не е предназначено за боклук.

Неща като семена, костилки и ядки унищожават филтрите и канализацията, а дългите кори или жилавите зеленчуци като целина се увиват около перките и ускоряват натрупването в канализацията. Ако можете, дръжте контейнер за компост за хранителни отпадъци и оставете мивката за дребни отпадъци.

3. Не изхвърляйте грес или масла в мивката.

Правилният начин да изхвърлите готварското масло е да го оставите да изстине напълно. След което да го прехвърлите в контейнер за изхвърляне, като стъклен буркан или Tupperware. Запазете пластмасовите контейнери за доставка за тази цел и няма да бъдете толкова изкушени да го излеете в канализацията. Където покрива тръбите и улавя храната, докато минава, което води до упорити, трудни за разтваряне натрупвания.

4. Дръжте миризмите на разстояние.

Може да сте чували, че използваната утайка от кафе може да се остави на боклука като рутинна поддръжка, но не го правете. Те могат да помогнат с миризмата горе, но могат да се натрупат и да доведат до запушвания долу. Редовна доза сода за хляб и бял оцет или дори лимонов сок са много по-добър вариант.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ