За миенето на мостове и тунели у нас и по света

Вярно е, че през зимата прахът и мръсотията се натрупват малко върху стелата – отдалечеността му от главните пътища влияе. Именно заради това миенето на мостове и тунели става предимно през пролетта и лятото. Работниците успяват да измият всеки мост, въпреки размерите, доста бързо – отнема около няколко часа врамките на един ден.

Но за пълното измиване на тунела е необходимо много повече време. Според Сергей Бражник измиването на само един от тях отнема около ден.

Когато започне основно почистване на моста с тротоари и парапети: През зимата мостът от сребрист става черен. Общинските служби старателно почистват всеки детайл, а труднодостъпните места се изчеткват на ръка.

Измиване на мост с пилони

Освен това, за да измиете пилоните от четири страни, трябва да се изкачите на специални кули. Мостът ще бъде напълно измит само след ден, комуналните служби се опитват да работят през нощта и рано сутринта, за да не пречат на никого.

Стотици хора от столицата се чудят на клип в социалните мрежи, на който се вижда как специалнамашина мие с шампоан бетонните съоръжения в ремонтирания преди месеци тунел в столичния кв. “Люлин”. Да, точно така се мие тунел.

Така се измиват мостове и тунели и в западните страни и в целия цивилизован свят. С шампоани специални за целта. Мостовете се изтъркват до светещи. Мостовете всъщност се измиват без използването на специални миещи средства, а само с чиста вода, която най-често е под налягане от 5 атмосфери. За тунелите се използва специализирана техника, за тунели се използва специален шампоан. Шампоанът бързо абсорбира всякакъв вид мръсотията, след това се отмива лесно, няма специална пречеща миризма и е напълно безопасен за хора и животни. Мръсната вода след такава процедура се влива в канализацията за последващо третиране.

Тук можете да видите полезна информация за миене на улици.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ