Обновено на: 26.06.2024

Метална закачалка или тел за отпушване на канали

Не ви трябват специални инструменти, за да отпушите канала на душа. Вероятно имате това, което ви трябва, в най-близкия ви дрешник. Използването на  закачалка от телени жици може да бъде ефективен начин за премахване на запушванията на душа.

Опънете закачалка от тел и огънете единия й край в малка кука. Премахнете капака на канала. Ако има винтове, които го задържат, отстранете ги и внимавайте да не изпуснете винтовете надолу по канала.

Как се работи с тел за отпушване на канали?

Поне един човек от домакинство трябва да бъде наясно как се работи с тел за отпушване на канали. Ако случайно не сте, следвайте инструкциите в тази статия и бъдете сигурни, че ще успеете. 

Натиснете куката на закачалката надолу в канализацията, докато достигнете наслояването от отпадъци.

Движете телта напред-назад и кръгово и се опитайте да закачите тапата.

Внимателно издърпайте куката нагоре и извън. Повтаряйте процеса всеки път по-дълбоко и коригирайте размера на куката, докато на края на куката ви няма повече косми.

? Пуснете гореща вода по канала, за да сте сигурни, че изтичането на водата вече е нормално. С помощта на тел за отпушване на канали бързо, лесно и в домашни условия можете да почистите Вашия канал.

Ако не успеем, можем да се обърнем към специалисти по Вик

uslugi na profesionalna firma za vik

? Ако казусът остава, извикайте професионална фирма за почистване на канали. Има запушвания, които се отстраняват само машинно. Мощните машини с различни накрайници на спиралите, а самите спирали са по-гъвкави и здрави и проникват и разбиват всякакви мръсни детайли.

? Изберете на специализирана фирма за почистване на канали, каквато е  Евроканал” ЕООД. Освен че ще отстранят проблема, специалистите ни ще Ви обяснят как да се грижите и да правите профилактика, за да не се получават затлачвания.

Тел за отпушване на канали Използването на закачалка за дрехи може да бъде ефективен начин за отпушване на канали. Това е достъпна опция за много хара. Без нужда от специални инструменти. 
Начин на употреба Първо, трябва да огънете закачалката. Трябва да се образува малка кукичка в единия и край. След това трябва да пуснете кукичката надолу по канализацията, докато не достигнете до запушването. 
Отстраняване на запушването След като даситгнете до причинителя на запушването трябва да раздвижите телта, докато не закачите тапата. Внимателно извадете кукичката. Може да се наложи да потторите процеса няколко пъти. 
Услуги на професионална фирма за ВиК Възможно е да нямате успех с отстраняването на проблема. В такъв случаи може да се възползвате от услугите на лицензирана фирма за ВиК услуги. Доверете се на фирма с дългогодишен опит, каквата е Евроканал” ЕООД.

Откъде да закупим тел за отпушване на канали?

Можем да закупим тел за отпушване на канали от всеки магазин в търговската мрежа, който предлага инструменти за дома. Освен това, ако сме нови в това можем да попитаме дали тя е най-подходящия инструмент за използване за нашето запушване. Както вече стана ясно, можем да използваме и закачалка за дрехи, но ако нямаме свободна или не желаем да разваляме такава е добре да закупим тел от магазин, предназначен за тази цел.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ