Отпушването на канала – от какво да започнем?

Запушването може да се елиминира и чрез почистване на сифона, елемент за изтичане на мивка, който предотвратява проникването на неприятни миризми. Почистването на сифона от замърсяване се извършва както с помощта на специални инструменти, които бяха споменати по-горе, така че чрез разглобяването му. По този начин елиминирането на запушването е най-ефективно. Нека го разгледаме по-подробно. Вътре в сифона могат да бъдат различни отпадъци, които възпрепятстват нормалното изтичане на вода: коса, уреден сапун, остатъци от храна и др. Сигурен знак, че сифонът е запушен, е появата на неприятна миризма.

За отпушването на канала и да почистите качествено сифона, се нуждаете от следния „прост“ инвентар:

Преди да започнете да демонтирате устройството, за да отпушите канала, трябва да запомните първоначалното му местоположение – това ще улесни последващия монтаж. Поставете кърпа под сифона, тя ще абсорбира останалата вода при източване. Алтернатива на кърпа е кофа.

Алгоритъмът на действията е следният:

За да се избегне повторно замърсяване на отводнителните канали, отпадъците в кофата се изсипват в тоалетната. О-пръстенът с тръба за източване също трябва да се измие. Препоръчваме едновременно да премахнете стария уплътнител и да изплакнете мястото, върху което е нанесен, с течаща вода. След това започва монтажа на устройството.

При липса на уплътнителен пръстен върху изходната тръба е необходимо да се приложи уплътнител, който подобрява връзката на тръбата с “лакътя”. Ако има уплътнителен пръстен, полагането на уплътнител не е задължително.

Затягаме гайката на изходната тръба, прилагайки малка сила. След приключване на монтажа на сифона отворете крана и проверете конструкцията за течове. На този етап това ще бъде и добра кофа.

След като приключите сглобяването на сифона, отворете крана и проверете устройството за течове. Смятаме, че сега ще бъде налице отпушването на канала.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ