Този инструмент представлява навита спирална тел, която обикновено е с дръжка на единия край. Някои змии могат да се прикачат на електрическа бормашина, така ще има повече сила, необходима за пробиване на запушването. Змиите са особено удобни, защото са достатъчно дълги, за да достигнат запушвания, които са дълбоко в дренажна тръба.

Отпушване на канал със змия в домашни условия

Натиснете края на змията в отвора за оттичане и завъртете дръжката на барабана, който съдържа навитата змия. Шнекът започва пътуването си по канала. Продължавайте да натискате  змията в канализацията, докато не усетите съпротива. Завъртете змията срещу запушването, докато почувствате, че тя се подава свободно в тръбата.

Въртящото действие дава възможност на върха на змията да се прикрепи към запушването и да го завърти или да го накълца.  Ако не почувствате, че шнекът  пробива и се усуква все по-лесно, издърпайте го от канала – вероятно ще извадите и причината за запушването с него. Пригответе се за гледката, защото каквото и да извадите, няма да е привлекателно при отпушване на канал със змия.

⚠️ Пуснете вода с пълна сила за няколко минути, за да сте сигурни, че изтичането е запушено. ⚠️

Понякога запушването се измива в канализацията, друг път запушването излиза прикрепено към змията.

Има случаи, когато този спосон не дава резултат обаче.

Какво да направим?

В такъв момент идва време да се обърнете към фирма за почистване на канали и сифони. В града има много фирми предлагаи тази услуга. Все пак е добре да проучите фирмите, преди да ги повикате. Доверявайте се на компания с добра репутация, лицензи и дългогодишен опит. Това е гаранция за квалифицирани служители и професионално отношение.

Фирма Евроканал е на пазара няколко десетилетия и има стотици отпушени канали, шахти и септични ями. Персоналът е добре обучен, разполага с модерна и мощна техника за отпушване на канализация. Има всички разрешителни от РИОСВ, както и е сертифициран в ISO. Има дежурни екипи и през почивните и празничните дни.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ