Колко често да почиствате канализацията си? Ежеседмично промивайте канализацията с вряла вода, смесена с течен препарат за почистване на съдове. Почистете канала си със сода за хляб веднага щом забележите, че водата се оттича бавно. Можете също така да използвате този процес като метод за редовна поддръжка на вашите канали.

Например, ако държите отворена кутия сода за хляб в хладилника си, за да абсорбира миризми, използвайте старата сода за хляб, за да промиете кухненския си канал, когато дойде време да смените кутията.

Ето различните методи с лесни стъпки, като използвате сода за хляб за почистване на канализацията.

Съвети за поддържане на вашите канали чисти:

Често задавани въпроси за това колко често да почиствате канализацията си

Как да разберете дали вашите канали са запушени?

Ако водата се оттича бавно от вашата мивка, душ, вана или тоалетна, канализацията в този съд е запушена или започва да се запушва.

Колко често трябва да почиствате канализацията си?

Можете да почиствате канализацията веднъж седмично, като използвате вряща вода и препарат за съдове. Ако забележите, че водата не изтича бързо в канализацията, използвайте метода със сода за хляб, за да я изчистите. Можете също така да използвате сода бикарбонат за месечна поддръжка.

Как можете да предпазите канализацията от запушване?

Цедката може да предпази нежеланите предмети от измиване в канала. Не поставяйте храна или мазнина в кухненските канали. В банята(ите) цедка ще улавя косата, предотвратявайки падането й в канализацията.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ