Киселина за отпушване на канали. Избягвайте най-вредните почистващи препарати

Някои химически  средства за запушване използват луга или киселина за отпушване на канали. Тези тежки химикали са не само вредни за вашето здраве, но също така могат да замърсят отпадните води и да причинят щети на PVC тръбите. Ако трябва да използвате почистващ препарат с киселина или луга, не забравяйте да носите ръкавици и защитна маска. Проветрете стаята колкото е възможно повече и ги съхранявайте правилно. Изберете почистващи препарати с предпазна капачка за деца или ги поставете в заключен шкаф или на висок рафт.

Предотвратяване на натрупване на запушване

Направете всичко възможно, за да  избягвате мазнините и големите отпадъци в канализацията ви и няма да се налага да разчитате на химическо средство за почистване на дренажи, за да отстранявате запушванията толкова често. Освен това ще намалите неприятните миризми и ще помогнете на тръбите да работят по-ефективно. Един прост разтвор на солена вода, наливащ се в канализацията на всеки няколко седмици, ще отмие мазнините и ще премахне миризмите от душове, мивки и канали.

Кога да извикаме специалисти по Вик

Ако проблемът остава, извикайте професионална фирма за почистване на канали. Има запушвания, които се отстраняват само машинно. Мощните машини с различни накрайници на спиралите, а самите спирали са по-гъвкави и здрави и проникват и разбиват всякакви образувания.

Доверете се на специализирана фирма за почистване на канали, каквато е “Евроканал” ЕООД. Освен че ще отстранят проблема, специалистите ни ще Ви обяснят как да се грижите и да правите профилактика, за да не се получават запушвания.

При възникването на каквито и да било ВиК проблеми, при аварии, при нужда от почистване на канали, можете да се свържете с тях на тел.: 0877 77 63 77. Адресът на фирма „Евроканал” ЕООД е: гр. София, кв. Врaждебна ул.46 N2a.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ