Случва се на всеки, но може да бъде неудобно, когато имате гости и мръсната вода се натрупва в мивката или ваната Ви. Може да се почувствате конфликтни, защото не искате силни химикали в дома си, но искате чисти канали, така че използвайте нетоксични продукти. Имаме решения и съвети, които да Ви помогнат да запазите домашните си канали без токсични вещества и чисти чрез домашни препарати за почистване на канали!

Натуралното е необходимост в наши дни!

Зелените ентусиасти предприемат обмислени крачки към екологична среда. И така, как работи това с битови проблеми като запушени канали? Домашни средства разбира се!

Ето няколко начина за почистване на запушване на дренаж без токсични химикали:

1. Сапун за съдове и топла вода

Сварете около два литра вода и смесете няколко супени лъжици течен препарат за съдове. Вземете тази смес и бавно излейте в мивката.Този метод може да отнеме няколко опита, но ще работи чудесно при задръствания с грес, защото загрява греста обратно до течност, така че да може да излезе от тръбата докрай.

2. Телена закачалка

Изправете закачалката, но оставете куката. Уверете се, че имате чанта за хранителни стоки или нещо друго, за да изхвърлите вашите открития.Използвайте края на куката на закачалката, за да ловите в канализацията и да издърпате храната или натрупаната коса, която запушва прохода в тръбата. След като извадите колкото е възможно повече, пуснете гореща вода в мивката.

3. Сода за хляб и оцет

Почистете зоната около мивката и изсипете 1/2 чаша сода за хляб в канала. След това с 1/2 чаша оцет. Сега запушете канализацията и я оставете да престои един час. След това отпушете канализацията и изсипете в нея тенджера с вряла вода. Продължете да изливате вряща вода в канала, докато стане бистра.

4. Сол, боракс и оцет

Започнете с 1/4 чаша сол, 1/4 чаша боракс и след това 1/2 чаша оцет. Добавете тенджера с вряща вода и я оставете да престои поне час или докато се избистри.Накрая изплакнете с гореща чешмяна вода, за да изчистите всички съставки в канала.

5. Сода за хляб и сол

Смесете заедно сол и сода за хляб. Около 1/2 чаша от всеки и се изсипва в канала. Оставете го да престои минимум половин час или дори цяла нощ. След като има значително време, изчистете го с тенджера с вряла вода.

6. Бутало

Тази тактика е основно за кухненската мивка. Храната се забива в извивката на канализацията под мивката, където е трудно да се достигне с кука, така че опитайте с бутало, за да я изчистите. Първо изпразнете мивката от всякакви съдове или парцали. Напълнете мивката до половината с топла чешмяна вода и се потопете. Препоръчваме гумено бутало.

Какви са ползите от използването на зелени решения?

Зелените разтвори са по-безопасни за дишане от токсичните химикали. Те няма да изядат вашите тръби, което ще ви спести пари и главоболия по пътя. Като цяло това е просто чудесен начин да помогнете на околната среда и домашни препарати за почистване на канали!

Какво лошо има в използването на синтетични почистващи препарати?

Синтетичните почистващи препарати съдържат натриев хидроксид или сярна киселина. Това означава, че ще изядат тръбите. Няма значение дали тръбите са направени от метал или пластмаса, тези химикали ще ги разядат с времето.

Те са изкушаващи за използване, защото тези видове почистващи препарати обикновено работят по-бързо и са по-евтини от водопроводчик предварително, но те ще причинят повече проблеми в дългосрочен план.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ