II част

5. Клечки за уши

Тези предмети, подобно на други, попадайки в тоалетната, не се разтварят във времето. Освен това тези допълнително ще абсорбират течност. По тази причина тези неща могат да запушат тоалетната, което в даден момент може да доведе до връщане на цялото съдържание на резервоара обратно.

6. Всякакви видове лепенки. Пластмаса в тоалетната

Особено изкуствени пластмасови, не хвърляйте никакъв вид пластмаса в тоалетната. Пластмасата не се разтваря и подобно на всички горепосочени елементи може да доведе до запушване на септичната яма.

7. Храна

Всякакъв вид храна, без значение колко е мека, може да предизвика запушване. Да не говорим за попаднали кости и др. от които искате да се отървете. Тоалетната не е място, където да ги хвърлите. Изхвърлете ги в кофа за боклук  или компоста.

8. Лекарства

Различните таблетки или други лекарства, които са ненужни, не ги хвърляйте в тоалетната, особено в биотоалетните. Тези лекарства могат да повлияят на баланса на бактериите в тоалетната, което може да доведе до невъзможността тоалетната да разгради отпадъците, тъй като водата в нея се състои от специални бактерии, които допринасят за унищожаването на отпадъците.

9. Мазнини

Никога не наливайте мазнини в тоалетната. Тази течност, макар и подобна на водата, има тенденция да се втвърдява и да се превърне в твърда маса, което задължително ще доведе до запушване и повреда на тоалетната. По-добре е да излеете мазнина в буркан и да я хвърлите в кофата.

10. Бои и строителни отпадъци

Поради вискозитета на боята, тя може не само да не се отмие, а и още дълго време след това ще отделя токсини. Парченцата от строителните отпадъци, колкото и да малки, са твърде тежки, за да се измият, което също ще причини запушвания.

В Заключение

Важно е да ценим труда на другите хора и да хвърляме боклук на определените за това места. Тоалетните са проектирани да обработват само човешки отпадъци и тоалетна хартия.

Ако обаче сте хвърлили боклук в тоалетната и се е получило блокиране или повреда, обадете се на ВиК фирма.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ