Сега, както беше обявено в частта от статията за отпушването на каналите, където се обсъждаха аерационните канали, нека преместим вниманието си „отдолу нагоре“, с други думи, нека поговорим за вентилацията на канализационния щранг.

Нека си припомним, че канализационната вентилационна система и отпушването на каналите е предназначена да изравнява разреждането на въздуха, което възниква, когато водата се „издърпва“ в тоалетните.

Отпушването на каналите и методи

Освен това наличието му не позволява на водата да излиза от сифонните устройства, като в същото време гарантира липсата на специфични миризми в сградата. Често на вентилационната тръба се монтира дефлектор. Необходимо е да се увеличи налягането в естествените вентилационни системи в устието на изпускателните шахти.

Увеличаването на сцеплението се дължи на вакуума, който възниква, когато външни въздушни потоци текат около устройството. Вакуумът, създаден от дефлектора, и количеството въздух, изпуснат в атмосферата, зависят от скоростта на вятъра.

Благодарение на правилно оборудвана вентилационна система, дори отпадъчните води, които запълват цялото напречно сечение на тръбите, не водят до нарушения във вътрешния баланс въздух-вода на канализационната система.

В идеалния случай трябва да се осигури вентилация във всички канализационни щрангове. За отпушването на каналите това е важно условие. Но не винаги можете да се похвалите с идеални условия. Например, когато не можете да извадите вентилационните тръби от покрива „на чист въздух“.

В такава ситуация можете да използвате обикновена широка вентилационна тръба – към нея е свързан канализационният щранг.

Малко отклонение – в професионалната литература има различни мнения за дефлекторите. Например, има мнение, че дефлекторите могат в реални условия да нарушат работата на канализационната вентилация.

Ако анализирате работата на тръбите и почистването на каналите през зимата. Можете да видите, че относително топлите изпускателни части на канализационните щрангове са до голяма степен покрити със скреж и дори могат да бъдат напълно блокирани от нея.

В този случай щрангът се запушва и вентилацията спира напълно. Това от своя страна води до „повреди” на сифоните на водопроводната инсталация, което води до появата на неприятни миризми в помещенията.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ