Но какво ще стане, ако изобщо не е възможно да се постигне желаният наклон? Тук идват на помощ „посредниците“ между канализацията и водопроводната инсталация. Но на първо място. Процесът на отпушване на канали, на източване на водни маси чрез гравитация не винаги е възможен, дори само защото водопроводните инсталации могат да попаднат в помещения, които са разположени твърде ниско.

Този проблем особено „излиза на преден план“, когато става въпрос за подреждане на „удобства“ в частни къщи – в полу-сутерени. Ясно е за какъв наклон можем да говорим тук… Какъв изход можем да предложим тук?

Набор от оборудване за канали за отпушване

Днес на пазара има определен набор от оборудване, което може да реши този проблем със запушване на каналите. Говорим за агрегати, които могат да изпомпват отпадъчни води. Вярно е, че такава помпа ще трябва да бъде оборудвана със специално устройство, което прави консистенцията на отпадъците по-фини. Такива мелници трябва да се монтират на всички санитарни устройства, налични в помещението.

Между другото, днес тоалетните чинии, вече оборудвани с изненадващо мощна система за смилане, се използват доста широко. Работата на споменатите устройства става автоматично. Те, разбира се, не са евтини, въпреки че всичко е относително. По-скоро тук е важно дали клиентът има нужда от комфорт или не. И ако наистина имате нужда от него, тогава няма да си струва цената.

Друга често срещана грешка при отпушване на каналите е създаването на дълги канализационни участъци от 50 mm тръби. В резултат на тази „изискана елегантност“ системата е претоварена, което също води до задръствания, чието премахване впоследствие може да бъде свързано със сериозни трудности.

За да се избегнат постоянни запушвания на каналите, поради прекомерна стесняване на изходните канали, има смисъл да изберете 100 mm тръби.

Проблемите с падането на налягането в канализационната система се решават с аерационен клапан – той блокира възможността за вакуум и изтегляне на течност от сифона.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ