ОТПУШВАНЕ НА КАНАЛИ

Отпушване на канали на ниски цени от Евроканал ЕООД. Ние сме специализирана ВиК фирма с богат опит в извършването на различни видове водопроводни и канализационни дейности, имащи за цел да улеснят финкционирането на домакинствата и фирмите. Основен предмет на дейност на фирмата ни са ВиК услуги – отпушване и почистване на канали, изграждане и поддържане на ВиК инсталации, почистване на септични ями и шахти, отпушване на канализация, тоалетни и сифони. Отводняваме също сутерени и мазета и сме на разположение за аварийни ремонти при ВиК повреди.

ВиК услугите, които предлага екипът на Евроканал ЕООД са с високо качество и прецизност. Оборудването ни е съобразено с всички нормативни уредби на българското и европейско законодателство и най-добри световни практики.

Проблемите, които възникват със запушените канали са от сериозен битов характер. Неудобството, което причиняват на едно домакинство или производство са причина да бъде нарушен спокойният ви начин на живот. За вашият по-добър комфорт ще се погрижи фирма Евроканал ЕООД. С дългогодишният си опит, с който разполага и качествената техника, можете да сте сигурни, че ще получите професионално обслужване.

Почистване на канали 4

Запушените канали водят след себе си наводнения или неприятни миризми. На пръв поглед можете да си помислите, че бихте се справили и сами, но често пъти се налага да се ползват услугите на специализирана фирма. Периодичната профилактика на тръбите, сифоните и канализацията е също препоръчителна.

След като сте ползвали услугите на Евроканал ЕООД, можете да се възползвате от съветите на нашите професионалисти, как да поддържате канализацията за по-дълго време чиста. Един от най-разпространените методи е като периодично се излива кана с гореща вода или се внимава да не се изсипват мазни и други тежки за отмиване течности.

ОТПУШВАНЕ И ДИАГНОСТИКА НА КАНАЛИЗАЦИЯ

ВиК екипите ни разполагат с модерно оборудване видеодиагностика на канали, което ни позволява да локализраме с абсолютна точност, къде е аварията. Така ще се кърти значително по-малко и ще се отстрани повредата в по-кратък срок. Техниката ни е закупувана нова и е от висок клас, зада отговорим на нуждите на всички клиенти – от домакинствата – до големи фирми и предприятия.

Фирма Евроканал ЕООД предлага и видеодиагностика на канали и тръбни системи. Услугите и техниката, с която е оборудвана може да послужи и за големи корпоративни предприятия. При тях потреблението на канализацията е в много по-големи мащаби и е важно да се предотвратяват възникналите проблеми на време. Избирайки нашите техники за диагностика и профилактика, ще бъдете подсигурени и спокойни, че няма да претърпите инцидент със запушени канали.

отпушване на канали

Локализирането и трасирането на канализацията е също част от услугите, които предлага фирма „Евроканал ЕООД”. Чрез нея можете лесно да определите къде точно минава канализацията и да се открие проблема. Трасирането е метод, който показва по-точно дадени точки с известни координати, така че да бъде открито „болното” място в дадена тръбна система.

Доверете се на професионалната техника и оборудване, с което разполага фирма „Евроканал ЕООД. Специализираните методи и квалифицираните ни работници знаят как да открият и предотвратят даден проблем. Можете да се запознаете от близо тук.

ОТПУШВАНЕ НА КАНАЛИ НА НИСКИ ЦЕНИ

Фирмата разполага с точното оборудване и мобилни групи за отпушване на канали в София и други населени места. Работим на конкурентни цени в много кратки срокове. Екипът ни се отзовава на обекта веднага след утоняване на задачата, без да се губи излишно време. Така диагностиката и отпушването на канализациите стават в срок. Евроканал ЕООД е еталон за високо качество и гаранция на извършената работа за години напред.

ОТПУШВАНЕ НА ШАХТИ

Екипът на компанията е добре обучен как лесно и бързо да почисти затлачен канал, шахта или тоалетна. Имаме правилната техника, нужното познание и мотивирани служители да отпушим всеки канал и сифон. Обадете се на нашите телефони за да получите повече информация за отпушване на шахти и канализация: 0877 77 93 77, 0888 40 47 65. Можете да разгледате Галерията ни за илюстрация. Харесайте и Facebook страницата на Евроканал ЕООД за да бъдете в крак с новостите в бранша и текущи промоции. При запушване на канала и при нужда от професионално отпушване на мивки или отпушване на тоалетни, позвънете на нас!

почистване на канали 3

МАШИННО ОТПУШВАНЕ

Машинното отпушване е изключително ефективен способ за решаване на проблеми с канализацията. Този метод е и по-малко времеемък. Евроканал ЕООД притежава нужната техника за машинно отпушване на канали и практикува това от години. Машинното отпушване на канализациите има и своите ползи.

Предимства:

 • Не се налага къртене
 • Икономисват се средства за по ремонт
 • Решава се казуса с канала за дълъг период от време
 • Отнема малко време на ВиК екипите

КАКВО ЗАПУШВА КАНАЛИТЕ?

 • Отпадък, мръсотия, твърди предмети и елементи
 • Косми, капачки, клечки за уши
 • Гъбки, стотинки, дребни боклучета, найлон
 • Изначален малък наклон на тръбите при монтажа им
 • Несъобразен диаметър (фи) на каналите и др.
Почистване на канали 2

ПРОФЕСИОНАЛНО ОТПУШВАНЕ НА КАНАЛИ ЗА ГРАД СОФИЯ

Евроканал™ ЕООД (всички права запазени) работи в цяла София и обслужва районите на Младост, Дървеница, Ст. град, Изток, Дианабад, Кръстова Вада, Малинова Долина, Манастирски Ливади, Гео Милев, Редута, Слатина, Широк Център, Лозенец, Г. Делчев, Иван Вазов, Борово, Стрелбище, Кр. село, Лагера, Зона Б5, Зона Б18, Банишора, Захарна фабрика, Хаджи Димитър, Сухата река, Левски, Люлин, Обеля, Надежда, Овча купел, Бъкстон, Летище, Дружба, Горубляне, Симеоново, Драгалевци, Бояна, Княжево. По заявка работим и в полите на Витоша, Стара Планина и всички околни села на Столицата, както и вилните зони без централна канализация.

НАЧИНИ ЗА ОТПУШВАНЕ НА КАНАЛИ:

 • Машинен способ: с бутало, спирала или змия
 • Ръчен способ: изсипване на химикал или препарат за отпушване на канализация

Услугите, които нашата фирма предлага на своите клиенти, се отличават с високо качество, специалистите ни са доказани професионалисти в своята област, а оборудването ни е съобразено с всички съвременни изисквания на българското и европейско законодателство.

4 НАЧИНА ДА ОТПУШИТЕ КАНАЛА МИВКАТА БЕЗ ХИМИКАЛИ

В днешно време повечето от нас се доверяват на редица препарати и химични вещества в борбата със запушените канали в кухнята или банята. Това е едно временно решение за отпушване на канала, а употребата на такива химикали би могла да предизвика повече проблеми, отколкото да реши. Препаратите, които са достатъчно силни, за да премахнат запушванията в дома, са повече от способни да навредят на кожата, очите ви и не на последно място – на природата.

ПРИЧИНИ ЗА ЕКОЛОГИЧНО ОРИЕНТИРАНО ОТПУШВАНЕ

След използването на препаратите за отпушване, те се отмиват в канализационната система и в крайна сметка попадат в местните води. Тези химикали могат да увредят растителността и животинските популации. В допълнение, много химически препарати за отпушване на каналите съдържат в себе си силни алкални разтвори като лугата, която предизвиква вредни изпарения.

Комерсиалните продукти също така ще Ви костват доста по-скъпо като цена, а ако към това добавим вероятността да повредите тръбите вкъщи. Нещо често срещано в домовете с ПВЦ тръби и се наложи да ги сменяте, цената ще се увеличи доста.

Почистване на канали 5

Може би е време да помислите за други по-естествени и безопасни методи за борба със запушванията. В статията ви предлагаме няколко финансово изгодни и нетоксични начина за това, за които са ви нужни няколко неща, които може би има всяко домакинство.

Змия, вакуумно бутало или закачалка за дрехи

Вакуумното бутало е може би първото нещо, за което се сещаме, когато имаме проблем със запушена мивка или канал. Ако по хигиенични съображения не сте склонни да използвате буталото, с което сте отпушвали тоалетната за кухненската мивка, на пазара се предлагат специализирани вакуумни бутала за мивки. Те са проектирани за по-добро маневриране в тесни пространства и са достатъчно малки, за да се побират в шкафчето под мивката и да са под ръка когато ви потрябват.

Правилният начин за използване на вакуумно бутало е на първо място да се уверите, че сифонът на мивката е запечатан напълно, като след това може да започнете да изпомпвате бавно. Вакуумът, който буталото създава би могъл да премахне запушването, но е възможно да се получи обратна тяга, която да изхвърли в обратната посока нежелани нечистотии и химикали. За да не се получи това, първо се уверете, че сте отводнили напълно тръбата, а след това поставете буталото върху отвора, като натискате надолу и нагоре бавно няколко пъти, след което издърпайте веднъж бързо, за да разбиете натрупалите се запушвания.

Ако вакуумното бутало не помогне, може да опитате да отпушите канала на мивката с нещо, което винаги имаме в дома – закачалки за дрехи. За целта ни трябва една обикновена телена закачалка, която да изправим, като на върха й оставим лека извивка, подобна на кука, която да захване и издърпа натрупалите се нечистотии. Натискайте и издърпвайте, докато запушването не се премахне.

Ако все още проблемът „запушен канал“ е налице, може би трябва да използвате специално проектираната за целта т.нар. змия. Този уред може да се използва както на ръчен режим, така и на двигателен. Змията за отпушване на канали има остриета, които въртейки се нарязват всякакви запушвания, причинени от натрупали се коса, остатъчна храна и др. Остриетата се продават в различни размери, затова се уверете, че избирате правилния за вашата мивка размер. Ако в момента нямате възможност за закупуването на този уред, бихте могли да се обърнете към специализирани услуги за премахване на отпушвания, които също работят с такива уреди.

Течен сапун и топла вода

Друг прекрасен и по-безвреден начин за отпушване на канал е да използвате сапун и вода. Ако запушването в мивката е например причинено от натрупали се мазнини, този метод работи много добре. Пръснете обилно количество от течния сапун в запушената мивка, а след това излейте един чайник вряща вода. Това би трябвало да се погрижи за всякакви мазнини, които предизвикват запушванията. Профилактично, бихте могли да прилагате този метод веднъж седмично.

Сода бикарбонат и оцет

Содата бикарбонат е основа, докато оцетът е киселина. Когато двете се смесят, протича химическа реакция, която ще предизвика кипене. Това от своя страна ще прояде мърсотиите, които запушват мивката. За да използвате този метод на първо място премахнете всички видими натрупвания от нея, след това излейте ¾ чаша сода бикарбонат. Изсипете ½ чаша оцет в канала и веднага го покрийте с някакъв парцал или друго под ръка. Оставете така около половин час, като през това време кипнете вода на котлона, която след това излейте бавно в отвора на канала мивката. Това е всичко, и ако с този метод не премахнете запушванията от първия път, е препоръчително да повторите, за да сте сигурни в резултатите.

Перхидрол (кислородна вода)

Перхидролът може да се използва успешно и за отпушване на канали. За целта смесете чаша от него с една супена лъжица сода бикарбонат. Изсипете сместа в канала на мивката и оставете да се пени, като подобно на предишния метод, процесът ще разбие натрупалите се запушвания.

запушен канал

Въпреки че предложените методи са по-безопасни от използването на силни химикали, съдържащи се в продуктите на пазара в София и страната, спазването на безопасност при изпълняването им е винаги важна. Предпазвайте ръцете си, като използвате гумени домакински ръкавици, а когато ползвате вряща вода, си слагайте топлинно изолиращи ръкавици, за да не се изгорите. При изливане на вода в мивката, дръжте лицето си далеч, за да избегнете изгаряния от парата.

Отпушване на канали на ниски цени в София

Причини за блокади в водопроводните каналиБлокадите могат да се дължат на различни причини, включително натрупване на отпадъци като хранителни остатъци, мазнини, косъм и други материали. Също така, със времето, водният камък може да се натрупа и да допринесе за блокиране на каналите.
Химикали за отпушванеНякои отпушващи препарати на пазара съдържат химикали, които разграждат материалите, заседнали в тръбите. Важно е да се използват такива химикали с внимание, защото те могат да бъдат агресивни и да повредят тръбите, особено ако се използват често.
Механични методи за отпушванеМеханичният метод за отпушване на водопроводни канали включва използването на специализирани инструменти като въздушни кълвачи, механични пружини или вакуумни помпи, които могат да премахнат блокадите механично.
Професионални услуги за отпушванеПри сериозни блокади или когато проблемът е извън обхвата на домашните методи, може да бъде необходимо да се извика професионален водопроводчик. Те разполагат със специализирани инструменти и умения, за да решат сериозни проблеми със заседналостта.
Превантивни мерки за отпушванеРедовната поддръжка на водопроводната система може да намали вероятността от блокади. Използването на защитни сита във водените сифони, редовното почистване и избягването на изхвърляне на големи количества отпадъци в канализационната система са превантивни мерки, които могат да помогнат за поддържането на протичането на водата без проблеми.

Запушването на канализацията е често срещан проблем, който може да причини много неудобства. При запушен канал, е важно да се реагира бързо, за да се избегнат по-сериозни проблеми. В София има много фирми, които предлагат услуги за отпушване на канали. Цените за отпушване на канали варират в зависимост от размера на запушването, метода, който се използва за отстраняването му, и местоположението на обекта. При търсенето на фирма за отпушване на канали на ниски цени в София е добре да се обърне внимание на:

 • Опита и добрата репутация на фирмата.
 • Ценовото сравнение – между две или повече фирми.
 • Наличието и продължителността на гаранцията за извършената услуга.

Някои от фирмите, които предлагат услуги за отпушване на канали на ниски цени в София са: ВиК услуги София, Канал Груп и Евроканал. Те предлагат механично и химическо отпушване, в зависимост от вида на проблема, както и видеодиагностика.

Прочистване на шахти

Механичното отпушване е най-често срещаният метод за отпушване на канали. То се извършва с помощта на различни инструменти – ръчна или електрическа вакуум помпа/ бутало, вирбел или спирала, водоструйни машини с високо налягане. Ръчното бутало е най-евтиният метод за отпушване на канали. Той е ефективен за отстраняване на леки запушвания, които са причинени от натрупване на мазнини или други органични вещества. По-мощната електрическа помпа се използва за отстраняване на по-сложни запушвания. Вирбелът е спирален инструмент с остриета, който се въвежда в канала и се върти, за да разкъса запушването. Докато спиралата се използва за отстраняване на запушвания, които са причинени от твърди предмети. Водоструйните машини за подаване на вода под високо налягане също може да се използват, за да се отстрани запушването. Те разрушават натрупаните отпадъци и ги отмиват по отводителната система.

Химичното отпушване се извършва с помощта на препарати, които разтварят мазнините и други органични вещества, които са причинили запушването. Химичните препарати са ефективни за отстраняване на леки запушвания, но с тях трябва да се внимава, защото могат да бъдат опасни за здравето на човека и околната среда.

При видеодиагностиката с помощта на камера, която се спуска в канализацията, се заснема вътрешността на канала. Така може да се определи причината за запушването и да се види дали то не е причинено от повреда на канализацията.

отпушване на канали

За да се предотврати запушването на канали е важно да се спазват следните правила:

 • Да не се изхвърлят мазнини, сапун и други органични вещества в канализацията. Кухненските мивки могат да се запушат от хранителни остатъци или мазнини.
 • Да не се изхвърлят твърди предмети в канализацията. Тоалетните и баните могат да бъдат блокирани от остатъци от строителни материали, санитарни материали, мокри кърпички.
 • Да се почистват редовно сифоните.
 • Да се прави профилактика на канализацията с цел предотвратяване на повреди.

Важно е да се подчертае, че отпушването на канали не е просто ремонтна услуга, но и предпазна мярка за поддържане на канализационната система в добро състояние. Професионалните услуги за отпушване на канали помагат за запазването на хигиената и функционалността на водопреносната и канализационна мрежа, предотвратявайки сериозни проблеми, които могат да възникнат при блокиране на тръбите.


Още информация за Евроканал ЕООД

Специализираната фирма Евроканал ЕООД е известна със своите професионални услуги в областта на водопроводните и канализационни дейности, предлагайки пълна гама от ВиК услуги на ниски цени. С богат опит в сферата на водоснабдяването и канализацията, те се стремят да улеснят и поддържат нормалното функциониране на домакинствата и фирмите.

Фокусът на дейност на компанията обхваща разнообразни услуги, включително отпушване и почистване на канали, изграждане и поддръжка на ВиК инсталации, почистване на септични ями и шахти, отпушване на канализация, тоалетни и сифони. Специалистите на Евроканал ЕООД са на разположение и за аварийни ремонти при ВиК повреди, гарантирайки бърза и ефективна интервенция в случай на необходимост.

Използването на висококачествено оборудване и съответствие с всички нормативни изисквания на българското и европейското законодателство засилва доверието в качеството на услугите, които предоставя фирмата. Рутинната проверка и поддръжка на водопроводната система и канализацията са от съществено значение за предотвратяване на блокади и неудобства.

Запушените канали могат да предизвикат сериозни неудобства и нарушения в ежедневието на домакинството или бизнеса. Поради това фирма като Евроканал ЕООД е от съществено значение за бързото и ефикасно разрешаване на такива проблеми. Специализираните услуги, предлагани от тях, не само премахват блокадите, но и предотвратяват появата на неприятни миризми и наводнения.

След използването на услугите на Евроканал ЕООД, клиентите могат да се възползват не само от отстраняването на проблема, но и от полезните съвети на професионалистите за поддръжка на канализацията в дългосрочен план. Препоръчително е периодично да се излива кана с гореща вода и да се избягва изсипването на мазни и други тежки за отмиване течности, което е едно от най-честите превантивни действия за поддържане на чистотата на канализационната система.

Евроканал ЕООДФирмата е основана: 2006 г.
Основна дейност на компаниятаОтпушване на канали, почистване на канали и септични ями, отводняване на шахти, ВИК ремонти
Лицензи за работа при отпушване на каналиРИОСВ, Сертификати ИСО за опазване на околна среда, Управление на качеството и безопасност на труда
Брой мобилни групи за отпушване на канали6 екипа
Налични специализирани автомобили за почистване и отпушване на канали и шахти45 броя
Дежурен телефон при проблем с канализацията0877 776 377
Отпушване на канали и видеодиагностика за следните кварталиМладост, Дървеница, Изток, Дианабад, Студентски град, Витоша Гео Милев, Редута, Слатина, Център, Лозенец, Гоце Делчев, Иван Вазов, Борово, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Зона Б5, Банишора, Захарна фабрика, Хаджи Димитър, Сухата река, Левски, Люлин, Обеля, Надежда, Овча купел, Бъкстон, Летище, Дружба, Горубляне, Симеоново, Драгалевци, Бояна
Видеодиагностика на каналиPush камера на немската фирма RAUSH
Мерки за безопасност при работаПри посещение в частен дом или офис, служителите ни носят предпазни маски, ръкавици и калцуни

Често задавани въпроси

Колко бързо ще се отзовете при запушен канал? Отговор: Реакцията на екипите ни за град София са в рамките на до 2 часа. В случай, че имаме свободен екип, можем да реагираме и по-бързо. За извън София се отзоваваме отново до няколко часа в рамките на деня.
Можете ли да направите видео диагностика на място? Отговор: Екипите ни разполагат с модерни камери с жило, които да проникнат във всякакви тръби и канали и да локализират проблема или запушването. Всеки мобилен екип е оборудван с такава камера с монитор.
Каква е цената за отпушване на канали? Отговор: Стойността на услугата зависи винаги от сложността на проблема. Във всички случаи ние работим на едни от най-конкурентните цени в София като лицензирана ВИК фирма.
Извършвате ли ремонти по ВИК мрежи? Отговор: В случай, че след огледа (или видеодиагностиката) стане ясно, че е нужен ремонт на тръбите, ние ще изпратим ВИК инженер, който ще оформи задание и ще направи калкулация за ремонта. Офертата ще е изцяло съобразена със ситуацията.
Работите ли в почивните дни? Отговор: Фирма Евроканал ЕООД работи в събота до 15.00 ч и приема заявки за аварийни ситуации по запушени канали и сифони. Неделя е почивен ден. Стандартно работим от 8.30 ч всеки ден до 17.30 ч.

[yasr_visitor_votes size=”medium” postid=”13″]