Редовната работа в тази посока ви позволява да поддържате тръбопровода в добро работно състояние чрез извършване на превантивно почистване на канализацията. Вместо спешно повикване на спешни служби в случай на повреда.

Как се изпълнява видеодиагностиката на канали

Процесът на видеодиагностика на тръбите е значително различен от техния телевизионен преглед. По-специално предприятията записват диагностичния процес на USB флаш устройство. По този начин е възможно да се засили декларацията за фабричен дефект на тръбопровода. С помощта на диагностиката се създават работни архиви и се съхраняват статистически данни за намиране на дефекти в мрежата. В резултат на това спестявате пари за поддръжка и ремонт на тръбите. Като подобни процедури се отплащат като част от рутинната диагноза.

Възможни са следните опции за видеодиагностиката на канали:

Портативна видео инспекция – малък апарат за диагностика на труднодостъпни места. Комплектът се предлага с гъвкав кабел с камера в края, от него изображението в реално време се предава на цветен екран. Дължина на кабела – до 9 метра, възможно е да се работи под вода на дълбочина 3 метра.

Диагностика с тласкащ кабел – до 50 метра дължина. В края на кабела на това оборудване е камера, която предава изображение на цветен дисплей. Методът е добър, тъй като значително разширява дълбочината на достъп на камерата до тръбата, работата се извършва по метода „с една ръка“, видеото може да бъде записано.

Диагностика с помощта на робот, оборудван с камера, която е надеждно монтирана в запечатан корпус. Тук е възможно да се фокусирате и да се насочите към определено място, в комплекта е включена мощна лампа за по-добър изглед.

Защо е необходима видеодиагностика  на канализационните тръби

Запушването на тръбопроводи и канализация е доста често срещано явление. Нейната причина е неправилната работа на системата от потребителя или по вина на специалистите, които са я инсталирали.

Във всеки случай основната цел е не да се търси виновният, а бързо да се намери мястото на дефекта и да се отстранят. Ето защо е важно да се подходи към процеса на намиране на дефект, като се използват съвременни методи за телевизионна проверка. Можете, разбира се, да изкопаете дълъг дълбок окоп в опит да намерите проблемно място, рискувайки да повредите тръбите. И можете да проведете телевизионна проверка и видео диагностика на тръбопровода или канализацията и да откриете блокиране бързо и без прекомерни усилия, като използвате специално оборудване за работа на канализацията.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ