Имате проблем, когато миете чинии и водата спира да се оттича. Тази застояла вода означава, че тръбите на вашата кухненска мивка са запушени с храна и мазнини и трябва да бъдат почистени. Но това не означава, че трябва да поливате мивката си с препарати. Имаме няколко лесни метода, които изобщо не изискват изливане на химикали в канализацията, но са също толкова ефективни. Разберете как да отпушим канала на мивката с бутало.

Допълнителен бонус е, че може вече да имате елементите в шкафовете си, които ще ви трябват, за да накарате тръбите ви да текат отново. Някои методи изискват проста смес, докато други изискват малко допълнителна грес за лакътя и всмукателна мощност, за да изчистите канализацията. Но тези методи са доста евтини в сравнение с обаждането на водопроводчик.

Как да отпушим канала на мивката с бутало

В зависимост от това колко лошо е запушването, може да се наложи да следвате всички тези техники и да ги повторите няколко пъти, за да отпушите мивката си. И ако вашата кухненска мивка има изхвърляне на боклука, опитайте да го пуснете, преди да започнете да смилате храна, която може да се намира там (честа причина за запушване). Ето най-добрите начини да отпушите мивката си и да изпратите застоялата миризлива вода.

Как да използвате бутало за отпушване на мивка

Ако в мивката ви има застояла вода, най-добрият начин да я накарате да изтече в канализацията е да я потопите. Ще ви трябва бутало – но за предпочитане не това от банята ви (ммм), така че използвайте чисто. Добра идея е да съхранявате малко бутало под мивката точно за тази цел.

Ако имате двойна мивка, не забравяйте да запушите другата страна, преди да започнете, за да запазите уплътнението непокътнато и да предотвратите изтичане на вода от другия край.

Поставете буталото над канализацията на мивката, за да създадете засмукващ ефект и изпомпвайте здраво, докато водата започне да се избистря. След като цялата застояла вода изчезне от мивката, пуснете чиста вода в канала, за да сте сигурни, че е бистра. Ако не е, ще трябва да се потопите отново.

Предупреждение: Внимавайте с начина, по който изпомпвате канализацията, тъй като можете да внесете повече храна и вода в мивката си. Целта е да изпратите храната през канализацията, така че избягвайте бързото изпомпване, освен ако не искате бъркотия. Внимателно отпуснете дръжката на буталото на мивката, за да не изсмучете нищо от канализацията.

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ