push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

4 съвета за предотвратяване на запушвания на мивката в кухнята

предотвратяване на запушвания на мивката в кухнята

Запушванията на кухненската мивка се причиняват от храна. С течение на времето всички остъргани плочи и трохи и течности (особено готварско олио или мазнина), излети в канализацията или в кофата за боклук, могат да се натрупат и да образуват запушване. Разберете как чрез предотвратяване на запушвания на мивката в кухнята можете да избегнете по-големи проблеми.

Ще разберете, че е време да отпушите мивката си, когато:

  • Оттичането на водата отнема повече време от обикновено
  • Има странна миризма, която не можете да проследите
  • Мивката се е напълнила с вода – и работата на изхвърлянето на боклука няма почти никакъв ефект.

Но преди да пъхнете ръката си в канала за усещане, извадете щепсела на канализацията, за да сте сигурни, че е изключен и няма риск да се включи отново, докато работите.

Нищо не пречи на вашия кулинарен потенциал като мивка, пълна със застояла вода, плаваща с призраците от минали вечери. Запушените канали са част от живота – за щастие запушванията на кухненската мивка са лесни за отстраняване и още по-лесни за предотвратяване в бъдеще.

Предотвратяване на запушвания на мивката в кухнята

1. Редовно почистване.

Сега, след като знаете колко е лесно, добра идея е да почиствате канала на кухненската мивка от време на време, за да предотвратите натрупването и да поддържате нещата в добро работно състояние. Вашето сезонно дълбоко почистване е чудесно време да направите това.

2. По-леко изхвърляйте боклука.

Изкушаващо е да изметете остатъците от храна в мивката и да ги изчезнете под задоволителното жужене на мощни остриета, но всеки водопроводчик ще ви каже: Изхвърлянето на боклука всъщност не е предназначено за боклук.

Неща като семена, костилки и ядки унищожават филтрите и канализацията, а дългите кори или жилавите зеленчуци като целина се увиват около перките и ускоряват натрупването в канализацията. Ако можете, дръжте контейнер за компост за хранителни отпадъци и оставете мивката за дребни отпадъци.

3. Не изхвърляйте грес или масла в мивката.

Правилният начин да изхвърлите готварското масло е да го оставите да изстине напълно. След което да го прехвърлите в контейнер за изхвърляне, като стъклен буркан или Tupperware. Запазете пластмасовите контейнери за доставка за тази цел и няма да бъдете толкова изкушени да го излеете в канализацията. Където покрива тръбите и улавя храната, докато минава, което води до упорити, трудни за разтваряне натрупвания.

4. Дръжте миризмите на разстояние. Може да сте чували, че използваната утайка от кафе може да се остави на боклука като рутинна поддръжка, но не го правете. Те могат да помогнат с миризмата горе, но могат да се натрупат и да доведат до запушвания долу. Редовна доза сода за хляб и бял оцет или дори лимонов сок са много по-добър вариант.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече