Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

4 съвета за предотвратяване на запушвания на мивката в кухнята

предотвратяване на запушвания на мивката в кухнята

Запушванията на кухненската мивка се причиняват от храна. С течение на времето всички остъргани плочи и трохи и течности (особено готварско олио или мазнина), излети в канализацията или в кофата за боклук, могат да се натрупат и да образуват запушване. Разберете как чрез предотвратяване на запушвания на мивката в кухнята можете да избегнете по-големи проблеми.

Ще разберете, че е време да отпушите мивката си, когато:

  • Оттичането на водата отнема повече време от обикновено
  • Има странна миризма, която не можете да проследите
  • Мивката се е напълнила с вода – и работата на изхвърлянето на боклука няма почти никакъв ефект.

Но преди да пъхнете ръката си в канала за усещане, извадете щепсела на канализацията, за да сте сигурни, че е изключен и няма риск да се включи отново, докато работите.

Нищо не пречи на вашия кулинарен потенциал като мивка, пълна със застояла вода, плаваща с призраците от минали вечери. Запушените канали са част от живота – за щастие запушванията на кухненската мивка са лесни за отстраняване и още по-лесни за предотвратяване в бъдеще.

Предотвратяване на запушвания на мивката в кухнята

1. Редовно почистване.

Сега, след като знаете колко е лесно, добра идея е да почиствате канала на кухненската мивка от време на време, за да предотвратите натрупването и да поддържате нещата в добро работно състояние. Вашето сезонно дълбоко почистване е чудесно време да направите това.

2. По-леко изхвърляйте боклука.

Изкушаващо е да изметете остатъците от храна в мивката и да ги изчезнете под задоволителното жужене на мощни остриета, но всеки водопроводчик ще ви каже: Изхвърлянето на боклука всъщност не е предназначено за боклук.

Неща като семена, костилки и ядки унищожават филтрите и канализацията, а дългите кори или жилавите зеленчуци като целина се увиват около перките и ускоряват натрупването в канализацията. Ако можете, дръжте контейнер за компост за хранителни отпадъци и оставете мивката за дребни отпадъци.

3. Не изхвърляйте грес или масла в мивката.

Правилният начин да изхвърлите готварското масло е да го оставите да изстине напълно. След което да го прехвърлите в контейнер за изхвърляне, като стъклен буркан или Tupperware. Запазете пластмасовите контейнери за доставка за тази цел и няма да бъдете толкова изкушени да го излеете в канализацията. Където покрива тръбите и улавя храната, докато минава, което води до упорити, трудни за разтваряне натрупвания.

4. Дръжте миризмите на разстояние. Може да сте чували, че използваната утайка от кафе може да се остави на боклука като рутинна поддръжка, но не го правете. Те могат да помогнат с миризмата горе, но могат да се натрупат и да доведат до запушвания долу. Редовна доза сода за хляб и бял оцет или дори лимонов сок са много по-добър вариант.

Последни публикации

Почистване на канализацията

Почистване на канализацията и възстановяване капацитета на тръбите

Почистване на канализацията под високо налягане помага за пълното възстановяване на първоначалния капацитет на тръбите. Вътрешната повърхност на дренажните канали е буквално напълно изчистена от отлагания и запушвания. Свързващите уплътнения и материалът на самите канализационни тръби изпитват минимално напрежение. Тръбопроводите, промити по хидродинамичен метод, запазват работата си за дълго време, освобождавайки клиента от необходимостта от […]

Вижте повече
Почистване на канализационните тръби от мазнини

Почистване на канализационните тръби от мазнини

При периодично почистване на канализационните тръби от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Без значение колко внимателно и внимателно се отнасяме към работата на канализационната система, няма да е възможно да се избегне нейното запушване при никакви обстоятелства. Почистване на […]

Вижте повече
прочистване на канали

Прочистване на канали може да се основава на дейности

При периодично прочистване на канали от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Прочистване на канали с ензми Благодарение на тях разграждането на органичните вещества, които се натрупват в канализационните системи и затрудняват отводняването на водните маси, става по-бързо. Този метод […]

Вижте повече