Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

10 предмета, които не бива да се изхвърлят в тоалетните

пластмаса в тоалетната

II част

5. Клечки за уши

Тези предмети, подобно на други, попадайки в тоалетната, не се разтварят във времето. Освен това тези допълнително ще абсорбират течност. По тази причина тези неща могат да запушат тоалетната, което в даден момент може да доведе до връщане на цялото съдържание на резервоара обратно.

6. Всякакви видове лепенки. Пластмаса в тоалетната

Особено изкуствени пластмасови, не хвърляйте никакъв вид пластмаса в тоалетната. Пластмасата не се разтваря и подобно на всички горепосочени елементи може да доведе до запушване на септичната яма.

7. Храна

Всякакъв вид храна, без значение колко е мека, може да предизвика запушване. Да не говорим за попаднали кости и др. от които искате да се отървете. Тоалетната не е място, където да ги хвърлите. Изхвърлете ги в кофа за боклук  или компоста.

8. Лекарства

Различните таблетки или други лекарства, които са ненужни, не ги хвърляйте в тоалетната, особено в биотоалетните. Тези лекарства могат да повлияят на баланса на бактериите в тоалетната, което може да доведе до невъзможността тоалетната да разгради отпадъците, тъй като водата в нея се състои от специални бактерии, които допринасят за унищожаването на отпадъците.

9. Мазнини

Никога не наливайте мазнини в тоалетната. Тази течност, макар и подобна на водата, има тенденция да се втвърдява и да се превърне в твърда маса, което задължително ще доведе до запушване и повреда на тоалетната. По-добре е да излеете мазнина в буркан и да я хвърлите в кофата.

10. Бои и строителни отпадъци

Поради вискозитета на боята, тя може не само да не се отмие, а и още дълго време след това ще отделя токсини. Парченцата от строителните отпадъци, колкото и да малки, са твърде тежки, за да се измият, което също ще причини запушвания.

В Заключение

Важно е да ценим труда на другите хора и да хвърляме боклук на определените за това места. Тоалетните са проектирани да обработват само човешки отпадъци и тоалетна хартия.

Ако обаче сте хвърлили боклук в тоалетната и се е получило блокиране или повреда, обадете се на фирмата, която извършва ВиК услуги.

Последни публикации

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Евроканал ЕООД започна реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци С водосвет и символична първа копка стартираха Строително-монтажните работи по проект“ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на град Априлци“ – Етап 4. Продължителността на строителството е 9 месеца, като реконструкцията обхваща водопроводна  мрежа с обща дължина от 3,8 километра.

Вижте повече
канализация

Практични съвети за отпушване на канали

Каква е необходимостта от почистване на каналите? Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води. Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро […]

Вижте повече