Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

10 предмета, които не бива да се изхвърлят в тоалетните

пластмаса в тоалетната

II част

5. Клечки за уши

Тези предмети, подобно на други, попадайки в тоалетната, не се разтварят във времето. Освен това тези допълнително ще абсорбират течност. По тази причина тези неща могат да запушат тоалетната, което в даден момент може да доведе до връщане на цялото съдържание на резервоара обратно.

6. Всякакви видове лепенки. Пластмаса в тоалетната

Особено изкуствени пластмасови, не хвърляйте никакъв вид пластмаса в тоалетната. Пластмасата не се разтваря и подобно на всички горепосочени елементи може да доведе до запушване на септичната яма.

7. Храна

Всякакъв вид храна, без значение колко е мека, може да предизвика запушване. Да не говорим за попаднали кости и др. от които искате да се отървете. Тоалетната не е място, където да ги хвърлите. Изхвърлете ги в кофа за боклук  или компоста.

8. Лекарства

Различните таблетки или други лекарства, които са ненужни, не ги хвърляйте в тоалетната, особено в биотоалетните. Тези лекарства могат да повлияят на баланса на бактериите в тоалетната, което може да доведе до невъзможността тоалетната да разгради отпадъците, тъй като водата в нея се състои от специални бактерии, които допринасят за унищожаването на отпадъците.

9. Мазнини

Никога не наливайте мазнини в тоалетната. Тази течност, макар и подобна на водата, има тенденция да се втвърдява и да се превърне в твърда маса, което задължително ще доведе до запушване и повреда на тоалетната. По-добре е да излеете мазнина в буркан и да я хвърлите в кофата.

10. Бои и строителни отпадъци

Поради вискозитета на боята, тя може не само да не се отмие, а и още дълго време след това ще отделя токсини. Парченцата от строителните отпадъци, колкото и да малки, са твърде тежки, за да се измият, което също ще причини запушвания.

В Заключение

Важно е да ценим труда на другите хора и да хвърляме боклук на определените за това места. Тоалетните са проектирани да обработват само човешки отпадъци и тоалетна хартия.

Ако обаче сте хвърлили боклук в тоалетната и се е получило блокиране или повреда, обадете се на фирмата, която извършва ВиК услуги.

Последни публикации

Миенето на мостове и тунели

За миенето на мостове и тунели у нас и по света

За миенето на мостове и тунели у нас и по света Вярно е, че през зимата прахът и мръсотията се натрупват малко върху стелата – отдалечеността му от главните пътища влияе. Именно заради това миенето на мостове и тунели става предимно през пролетта и лятото. Работниците успяват да измият всеки мост, въпреки размерите, доста бързо […]

Вижте повече
измиване на тунели

Измиване на тунели и измиване на мостове

Приблизително веднъж на два месеца тунелите на метрото следва да се измиват от натрупаните прах и мръсотия с помощта на специална техника – тунелна машина. Нека да видим какво  представлява това измиване на тунели на метрото, като направим кратка разходка по нощното метро. Тунелната транспортна машина представлява средно голяма цистерна върху платформа Отстрани на машината […]

Вижте повече
измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече