Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Уред за отпушване на канали

уред за отпушване на канали

Преди да се обадите на водопроводчик или специалист… Ето как да използвате този лесно достъпен уред за отпушване на канали – бутало!

Имате лош ден на работа. Засядате се в трафика с часове. Имате силно главоболие. И няма какво да ядете за вечеря освен вчерашните остатъци. Как може този ден да се влоши? Лесно. Пускате водата на тоалетната или чешмата, за да си измиете ръцете … и водата отива…никъде, запушен канал. Ако имате този, колкото елементарен, толкова и съвършен уред за отпушване на канали – бутало – ще си спестите много главоболия.

Общи съвети за уред за отпушване на канали – бутало:

  • Поддържайте буталото в добър състояние. Всяко разкъсване на чашата или звънеца (гумената част на буталото) ще доведе до лошо вакуумно уплътнение и загуба на налягане. Буталата трябва да се поддържат чисти и сухи, когато не се използват, за да се предотврати напукване или разкъсване.                                                                                                
  • Никога не използвайте бутало в тандем с химикали за почистване на дренажи. Изтласкващото действие неизбежно ще разпръсне опасни химикали върху кожата или дрехите ви. Химикалите трябва да се използват само ако буталото не успее да свърши работата.
  • Премахнете излишната вода. Твърде много вода във ваната, мивката или тоалетната ще направи истинска каша, когато започнете да работите. Но не премахвайте изцяло водата; ако няма вода, чашата няма да може да образува вакуумно уплътнение и да генерира налягане. Винаги трябва да има достатъчно вода, за да се потопи чашата на буталото. Ако няма достатъчно вода, напълнете кофа от друг източник и добавете.                        
  • Пуснете въздух от чашата на буталото. Често срещана грешка е да оставите твърде много въздух в чашата с буталото.
  • Направете добър вакуум. Лесен начин да подобрите уплътнението около буталото е да добавите малко вазелин към ръба на чашата. Това ще увеличи засмукването. Освен това ще предотврати изсушаване и напукване.
  • Отпушвайте с вертикално действие нагоре-надолу. Поддържането на дръжката на буталото е право и вертикално, перпендикулярно на основата на тоалетната, ваната или мивката е най-добрият начин да използвате бутало. Ако се накланяте под ъгъл, няма да получите правилна сила и уплътнението на буталото може да се разхлаби.

Последни публикации

Миенето на мостове и тунели

За миенето на мостове и тунели у нас и по света

За миенето на мостове и тунели у нас и по света Вярно е, че през зимата прахът и мръсотията се натрупват малко върху стелата – отдалечеността му от главните пътища влияе. Именно заради това миенето на мостове и тунели става предимно през пролетта и лятото. Работниците успяват да измият всеки мост, въпреки размерите, доста бързо […]

Вижте повече
измиване на тунели

Измиване на тунели и измиване на мостове

Приблизително веднъж на два месеца тунелите на метрото следва да се измиват от натрупаните прах и мръсотия с помощта на специална техника – тунелна машина. Нека да видим какво  представлява това измиване на тунели на метрото, като направим кратка разходка по нощното метро. Тунелната транспортна машина представлява средно голяма цистерна върху платформа Отстрани на машината […]

Вижте повече
измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече