Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Септични ями и шахти

Септични ями и шахти

Съвременният свят диктува своите изисквания за адекватно и желано ниво на комфорт за селските къщи и частните домакинства. Компактната и надеждна септична яма не е само част от автономната канализация. Тя осигурява ефективно почистване на замърсяването, гарантира липсата на вреда за околната среда, не изисква скъпа поддръжка.

Всички съвременни системи от този тип могат да бъдат разделени на три големи групи:

  • места, използвани за съхранение на отпадните води до момента на изпомпването им;
  • системи с филтрационни полета, които извършват грубо пречистване на отпадни води;
  • станции за дълбоко почистване, позволяващи премахване на до 95% от замърсяването.

Ако имате селска къща, рано или късно, възниква въпросът за почистване на битовите отпадъчни води, които се натрупват в резултат на човешка дейност, независимо дали става въпрос за канализация, септични ями и шахти, селски тоалетни или други канализации.

В момента има няколко метода на почистване и при избора на подходящия метод, трябва внимателно да изучите техните положителни и отрицателни страни.

Методи за почистване септични ями и шахти

Методът за механично почистване се състои в използването на специални машини за изпомпване и транспортиране. Този метод е най-популярен, но носи значителни финансови разходи. В допълнение към този метод, за ефективната работа на септичната система е необходимо да се използват допълнителни средства, които предотвратяват натрупването на замърсители и поддържат канализацията и септичната система в добро състояние.

Химикалите са доста разпространен метод на почистване. Но колкото и да е, химическите компоненти влияят отрицателно на септичната яма и канализационните тръби, допринасяйки за корозията им, а също така влияят неблагоприятно на екологичното състояние на околната среда. Патогенните бактерии се натрупват в природата и влияят на естествения състав на почвата, изчерпвайки я.

През последните години особена популярност добиват продуктите, базирани на активността на естествените бактерии, които, попаднали в замърсена среда, взаимодействат с нея и започват активния процес на обезвреждане на отпадъци.

Методът за използване на полезни бактерии е екологично чист и един от най-ефективните, тъй като значително намалява необходимостта от често изпомпване на септични ями с машина, ефективно отстранява примесите и допринася за ефективната работа на септичните и канализационните системи.

Източник: Evrokanal – фирма за отпушване на канали в София

Последни публикации

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Евроканал ЕООД започна реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци С водосвет и символична първа копка стартираха Строително-монтажните работи по проект“ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на град Априлци“ – Етап 4. Продължителността на строителството е 9 месеца, като реконструкцията обхваща водопроводна  мрежа с обща дължина от 3,8 километра.

Вижте повече
канализация

Практични съвети за отпушване на канали

Каква е необходимостта от почистване на каналите? Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води. Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро […]

Вижте повече