push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Ремонт на канализационни тръби

канализационни тръби

Повече за канализационни тръби

Срокът на годност и живот на канализационните тръби в много отношения зависи от качеството им и качественото поставяне/сглобяване. Но така или иначе, никакви конструкции не могат да работят вечно безпроблемно. Рано или късно, ремонтът е необходим.

Причини за ремонт на канализационни тръби:

  • Появя на неприятни миризми от елементите на канализационната мрежа, които свидетелстват за това, че една или друга тръба има пукнатина или в нея се е образувало сериозно по размер затлачване.
  • Сълзене по тръбите или теч по тръбите
  • Запушване на тръба

Последната неизправност в канализационни тръби се среща много рядко, но все пак се случва и такава ситуация. Обикновено запушването се случва в сифоните, разположени под мивките. В тези места на тръбопровода може да се натрупа разнообразен боклук, който може да се отстрани с без особени ремонтни дейности, като използвате например бутало: няколко умерени движения с това санитарно-техническо приспособление и всичко ще бъде наред. Важното е да не забравим да промием прочистената канализационна тръба с голямо количество вода.

При теч на входа на тръбата

  • Правим уплътнение на входа
  • Натягаме всички съединения
  • Подменяме уплътнителя

Най-често протичат мивките в кухнята или в банята. В повечето случаи течът е обусловен от неточни съединения на местата на преходите на тръбата и сифона.

За канализационните тръби, които са изработени от пластика, най-правилното решение е да се заменят с нови. Цената има не е висока и по този начин си осигурявате висока надеждност на функционирането на системата за дълъг период.

Ремонтираме сами

Можете да направите ремонт на канализационна тръба в апартамента си и сами. Това не е голяма трудност. Достатъчно е да овладеете някои специални знания, за да се научите сами да извършвате ремонта на канализационната тръба в жилището Ви. Какво е нужно?

  • На първо място направете схема на тръбопровода и на подготвителните работи
  • Правилно е да предупредите съседите си, живущи над и под Вас
  • Следва демонтаж на проблемната част. Обърнете внимание на детайлите тук
  • Преминете към поставяне на нова PVC тръба. Уверете се, че сте готови да се справите със замяната

Разбира се, ако не се справят сами с тези ремонти винаги можете да се обърнете към фирма за отпушване на канали!

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече