Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Ремонт на канализационни тръби

канализационни тръби

Повече за канализационни тръби

Срокът на годност и живот на канализационните тръби в много отношения зависи от качеството им и качественото поставяне/сглобяване. Но така или иначе, никакви конструкции не могат да работят вечно безпроблемно. Рано или късно, ремонтът е необходим.

Причини за ремонт на канализационни тръби:

  • Появя на неприятни миризми от елементите на канализационната мрежа, които свидетелстват за това, че една или друга тръба има пукнатина или в нея се е образувало сериозно по размер затлачване.
  • Сълзене по тръбите или теч по тръбите
  • Запушване на тръба

Последната неизправност в канализационни тръби се среща много рядко, но все пак се случва и такава ситуация. Обикновено запушването се случва в сифоните, разположени под мивките. В тези места на тръбопровода може да се натрупа разнообразен боклук, който може да се отстрани с без особени ремонтни дейности, като използвате например бутало: няколко умерени движения с това санитарно-техническо приспособление и всичко ще бъде наред. Важното е да не забравим да промием прочистената канализационна тръба с голямо количество вода.

При теч на входа на тръбата

  • Правим уплътнение на входа
  • Натягаме всички съединения
  • Подменяме уплътнителя

Най-често протичат мивките в кухнята или в банята. В повечето случаи течът е обусловен от неточни съединения на местата на преходите на тръбата и сифона.

За канализационните тръби, които са изработени от пластика, най-правилното решение е да се заменят с нови. Цената има не е висока и по този начин си осигурявате висока надеждност на функционирането на системата за дълъг период.

Ремонтираме сами

Можете да направите ремонт на канализационна тръба в апартамента си и сами. Това не е голяма трудност. Достатъчно е да овладеете някои специални знания, за да се научите сами да извършвате ремонта на канализационната тръба в жилището Ви. Какво е нужно?

  • На първо място направете схема на тръбопровода и на подготвителните работи
  • Правилно е да предупредите съседите си, живущи над и под Вас
  • Следва демонтаж на проблемната част. Обърнете внимание на детайлите тук
  • Преминете към поставяне на нова PVC тръба. Уверете се, че сте готови да се справите със замяната

Разбира се, ако не се справят сами с тези ремонти винаги можете да се обърнете към фирма за отпушване на канали!