Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Ремонт на канализационни тръби

канализационни тръби

Повече за канализационни тръби

Срокът на годност и живот на канализационните тръби в много отношения зависи от качеството им и качественото поставяне/сглобяване. Но така или иначе, никакви конструкции не могат да работят вечно безпроблемно. Рано или късно, ремонтът е необходим.

Причини за ремонт на канализационни тръби:

  • Появя на неприятни миризми от елементите на канализационната мрежа, които свидетелстват за това, че една или друга тръба има пукнатина или в нея се е образувало сериозно по размер затлачване.
  • Сълзене по тръбите или теч по тръбите
  • Запушване на тръба

Последната неизправност в канализационни тръби се среща много рядко, но все пак се случва и такава ситуация. Обикновено запушването се случва в сифоните, разположени под мивките. В тези места на тръбопровода може да се натрупа разнообразен боклук, който може да се отстрани с без особени ремонтни дейности, като използвате например бутало: няколко умерени движения с това санитарно-техническо приспособление и всичко ще бъде наред. Важното е да не забравим да промием прочистената канализационна тръба с голямо количество вода.

При теч на входа на тръбата

  • Правим уплътнение на входа
  • Натягаме всички съединения
  • Подменяме уплътнителя

Най-често протичат мивките в кухнята или в банята. В повечето случаи течът е обусловен от неточни съединения на местата на преходите на тръбата и сифона.

За канализационните тръби, които са изработени от пластика, най-правилното решение е да се заменят с нови. Цената има не е висока и по този начин си осигурявате висока надеждност на функционирането на системата за дълъг период.

Ремонтираме сами

Можете да направите ремонт на канализационна тръба в апартамента си и сами. Това не е голяма трудност. Достатъчно е да овладеете някои специални знания, за да се научите сами да извършвате ремонта на канализационната тръба в жилището Ви. Какво е нужно?

  • На първо място направете схема на тръбопровода и на подготвителните работи
  • Правилно е да предупредите съседите си, живущи над и под Вас
  • Следва демонтаж на проблемната част. Обърнете внимание на детайлите тук
  • Преминете към поставяне на нова PVC тръба. Уверете се, че сте готови да се справите със замяната

Разбира се, ако не се справят сами с тези ремонти винаги можете да се обърнете към фирма за отпушване на канали!

Последни публикации

Миенето на мостове и тунели

За миенето на мостове и тунели у нас и по света

За миенето на мостове и тунели у нас и по света Вярно е, че през зимата прахът и мръсотията се натрупват малко върху стелата – отдалечеността му от главните пътища влияе. Именно заради това миенето на мостове и тунели става предимно през пролетта и лятото. Работниците успяват да измият всеки мост, въпреки размерите, доста бързо […]

Вижте повече
измиване на тунели

Измиване на тунели и измиване на мостове

Приблизително веднъж на два месеца тунелите на метрото следва да се измиват от натрупаните прах и мръсотия с помощта на специална техника – тунелна машина. Нека да видим какво  представлява това измиване на тунели на метрото, като направим кратка разходка по нощното метро. Тунелната транспортна машина представлява средно голяма цистерна върху платформа Отстрани на машината […]

Вижте повече
измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече