push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Прочистване на канали може да се основава на дейности

прочистване на канали

При периодично прочистване на канали от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси.

Прочистване на канали с ензми

Благодарение на тях разграждането на органичните вещества, които се натрупват в канализационните системи и затрудняват отводняването на водните маси, става по-бързо. Този метод за почистване на канали осигурява почти пълно елиминиране на мазнините от канализацията за приблизително една трета от деня.

Поради тази причина експертите препоръчват „пуснете ензима по-близо до нощта – тогава на зазоряване канализационните тръби ще бъдат „като нови“.

Има и друг начин за почистване на каналите от ненужни отлагания по стените. Това е промиване на тръби по хидродинамичен метод. Ефективността му е много висока. Почистването на тръбите се извършва по специална хидродинамична технология.

Запушванията се „пробиват” поради високата енергия на водните потоци, под формата на тънки струи, излизащи от дюзите на устройствата.

В този случай специален маркуч се спуска в тръбата за почистване или проверка. Ако в системата няма входове за почистване или проверка, тогава маркучът се вкарва например в дренажния отвор на мивката. Хидродинамичната технология създава много високо налягане, но, колкото и да е странно, консумира доста скромно количество вода.

Хидродинамичният метод

хидродинамичен метод за прочистване на канали

Тоест, за използването на оборудването не са необходими специални комуникации за водоснабдяване. Дори ако задачата е да се почистят дълги канализационни зони и да се отпушат канали, обикновен водопроводен кран е доста подходящ като източник на вода.

Хидродинамичният метод е подходящ за почистване на двата вида канализационни тръби, както фекални, така и мазни.

Между другото, връщайки се към въпроса за почистване на дупки и канали. Липсата им може да се нарече уязвимост на канализацията. По-добре е да ги осигурите, а не на места, където посоката на полагане на канализационните тръби се променя.

Инспекциите на канализацията трябва да се извършват след всеки 15 m комуникации. В този случай тръбите, на които са предвидени, трябва да имат диаметър най-малко 100 mm.

И второто правило е, че трябва да се опитате да правите ревизии преди всяка промяна в посоката на тръба, разположена хоризонтално.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече