push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Прост начин за отпушване на канали – част 2

канали за отпушване 1

Но какво ще стане, ако изобщо не е възможно да се постигне желаният наклон? Тук идват на помощ „посредниците“ между канализацията и водопроводната инсталация. Но на първо място. Процесът за канали за отпушване, на източване на водни маси чрез гравитация не винаги е възможен, дори само защото водопроводните инсталации могат да попаднат в помещения, които са разположени твърде ниско.

Този проблем особено „излиза на преден план“, когато става въпрос за подреждане на „удобства“ в частни къщи – в полу-сутерени. Ясно е за какъв наклон можем да говорим тук… Какъв изход можем да предложим тук?

Набор от оборудване за канали за отпушване

Днес на пазара има определен набор от оборудване, което може да реши този проблем със заапушване на каналите. Говорим за агрегати, които могат да изпомпват отпадъчни води. Вярно е, че такава помпа ще трябва да бъде оборудвана със специално устройство, което прави консистенцията на отпадъците по-фини. Такива мелници трябва да се монтират на всички санитарни устройства, налични в помещението.

Между другото, днес тоалетните чинии, вече оборудвани с изненадващо мощна система за смилане, се използват доста широко. Работата на споменатите устройства става автоматично. Те, разбира се, не са евтини, въпреки че всичко е относително. По-скоро тук е важно дали клиентът има нужда от комфорт или не. И ако наистина имате нужда от него, тогава няма да си струва цената.

Друга често срещана грешка при отпушване на каналите е създаването на дълги канализационни участъци от 50 mm тръби. В резултат на тази „изискана елегантност“ системата е претоварена, което също води до задръствания, чието премахване впоследствие може да бъде свързано със сериозни трудности.

За да се избегнат постоянни запушвания на каналите, поради прекомерна стесняване на изходните канали, има смисъл да изберете 100 mm тръби.

Проблемите с падането на налягането в канализационната система се решават с аерационен клапан – той блокира възможността за вакуум и изтегляне на течност от сифона.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече