Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Прост начин за отпушване на канали – част 2

канали за отпушване 1

Но какво ще стане, ако изобщо не е възможно да се постигне желаният наклон? Тук идват на помощ „посредниците“ между канализацията и водопроводната инсталация. Но на първо място. Процесът за канали за отпушване, на източване на водни маси чрез гравитация не винаги е възможен, дори само защото водопроводните инсталации могат да попаднат в помещения, които са разположени твърде ниско.

Този проблем особено „излиза на преден план“, когато става въпрос за подреждане на „удобства“ в частни къщи – в полу-сутерени. Ясно е за какъв наклон можем да говорим тук… Какъв изход можем да предложим тук?

Набор от оборудване за канали за отпушване

Днес на пазара има определен набор от оборудване, което може да реши този проблем със заапушване на каналите. Говорим за агрегати, които могат да изпомпват отпадъчни води. Вярно е, че такава помпа ще трябва да бъде оборудвана със специално устройство, което прави консистенцията на отпадъците по-фини. Такива мелници трябва да се монтират на всички санитарни устройства, налични в помещението.

Между другото, днес тоалетните чинии, вече оборудвани с изненадващо мощна система за смилане, се използват доста широко. Работата на споменатите устройства става автоматично. Те, разбира се, не са евтини, въпреки че всичко е относително. По-скоро тук е важно дали клиентът има нужда от комфорт или не. И ако наистина имате нужда от него, тогава няма да си струва цената.

Друга често срещана грешка при отпушване на каналите е създаването на дълги канализационни участъци от 50 mm тръби. В резултат на тази „изискана елегантност“ системата е претоварена, което също води до задръствания, чието премахване впоследствие може да бъде свързано със сериозни трудности.

За да се избегнат постоянни запушвания на каналите, поради прекомерна стесняване на изходните канали, има смисъл да изберете 100 mm тръби.

Проблемите с падането на налягането в канализационната система се решават с аерационен клапан – той блокира възможността за вакуум и изтегляне на течност от сифона.

Последни публикации

Почистване на канализацията

Почистване на канализацията и възстановяване капацитета на тръбите

Почистване на канализацията под високо налягане помага за пълното възстановяване на първоначалния капацитет на тръбите. Вътрешната повърхност на дренажните канали е буквално напълно изчистена от отлагания и запушвания. Свързващите уплътнения и материалът на самите канализационни тръби изпитват минимално напрежение. Тръбопроводите, промити по хидродинамичен метод, запазват работата си за дълго време, освобождавайки клиента от необходимостта от […]

Вижте повече
Почистване на канализационните тръби от мазнини

Почистване на канализационните тръби от мазнини

При периодично почистване на канализационните тръби от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Без значение колко внимателно и внимателно се отнасяме към работата на канализационната система, няма да е възможно да се избегне нейното запушване при никакви обстоятелства. Почистване на […]

Вижте повече
прочистване на канали

Прочистване на канали може да се основава на дейности

При периодично прочистване на канали от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Прочистване на канали с ензми Благодарение на тях разграждането на органичните вещества, които се натрупват в канализационните системи и затрудняват отводняването на водните маси, става по-бързо. Този метод […]

Вижте повече