Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Причини за запушени канали

запушени канали

Повече за запушени канали

Канализационната система, както и други инженерни съоръжения, не търпи негрижовно отношение. Отсъствието на нужното внимание в грижата за каналите, може да доведе до аварийни ситуации. За да не търсите спешно причината за запушването на каналите и да харчите големи суми за ремонт, е необходимо предварително да се погрижите за профилактични мерки.

Най-разпространената причина за запушените тръби е баналното невнимание.

В системата попада нещо, което не трябва да е там, и потокът се спира. С това можем да се справим лесно: обикновено е достатъчно да направим едно сериозно прочистване на тръбите за да може живеещите в дома да се грижат по-добре за водопровода и тоалетната.

Да се справим с естествените процеси в канализационната система е много по-сложно. Причина за запушването на каналите могат да станат мазните отлагания по стените или пък ръждата.

Тук изборът за отстраняването на проблема с запушените каналите зависи от вида на замърсяването и от локализирането му.

По трудоемки в отстраняването са неизправностите, които възникват в резултат на неквалифицирано проектиране и монтаж.

Кои са възможните причини за запушени канали тогава:

  1. Завишени или занижени параметри на наклона.
  2. Изменение на формата на тръбата заради неправилно прикачване – боклукът се акумулира в провисналите участъци.
  3. Замръзване на външната или подземната част на канализационната система.
  4. Образувания на тръбите в резултат на улягане на сградата или некачествен монтаж на канализацията.
  5. Липса на вентилация.

Ако в канализационната тръба не постъпва въздух, е възможно „отдръпване“ на водата от сифоните и поява на неприятна миризма.

Други причини за запушени канали:

  1. Некачествени тръби с груба вътрешна повърхност.
  2. Тръбите може да бъдат с диаметър, по-малък от необходимия, да бъдат монтирани под неправилен ъгъл

Запушени канали се случват когато бъдат неправилно използвани. Примерно в мивката се изсипва голямо количество мазнини или хранителни отпадъци. В сифона на душа попада много коса, която не се почиства. В тоалетната чиния се пускат други предмети, освен тоалетна хартия. Запушени канали се получават при отлагане на соли, пясък, ръжда, които бавно се натрупват.

Всички тези проблеми се решават с професионално Отпушване на канали с машини.

Последни публикации

Миенето на мостове и тунели

За миенето на мостове и тунели у нас и по света

За миенето на мостове и тунели у нас и по света Вярно е, че през зимата прахът и мръсотията се натрупват малко върху стелата – отдалечеността му от главните пътища влияе. Именно заради това миенето на мостове и тунели става предимно през пролетта и лятото. Работниците успяват да измият всеки мост, въпреки размерите, доста бързо […]

Вижте повече
измиване на тунели

Измиване на тунели и измиване на мостове

Приблизително веднъж на два месеца тунелите на метрото следва да се измиват от натрупаните прах и мръсотия с помощта на специална техника – тунелна машина. Нека да видим какво  представлява това измиване на тунели на метрото, като направим кратка разходка по нощното метро. Тунелната транспортна машина представлява средно голяма цистерна върху платформа Отстрани на машината […]

Вижте повече
измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече