push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Причини за запушени канали

запушени канали

Повече за запушени канали

Канализационната система, както и други инженерни съоръжения, не търпи негрижовно отношение. Отсъствието на нужното внимание в грижата за каналите, може да доведе до аварийни ситуации. За да не търсите спешно причината за запушването на каналите и да харчите големи суми за ремонт, е необходимо предварително да се погрижите за профилактични мерки.

Най-разпространената причина за запушените тръби е баналното невнимание.

В системата попада нещо, което не трябва да е там, и потокът се спира. С това можем да се справим лесно: обикновено е достатъчно да направим едно сериозно прочистване на тръбите за да може живеещите в дома да се грижат по-добре за водопровода и тоалетната.

Да се справим с естествените процеси в канализационната система е много по-сложно. Причина за запушването на каналите могат да станат мазните отлагания по стените или пък ръждата.

Тук изборът за отстраняването на проблема с запушените каналите зависи от вида на замърсяването и от локализирането му.

По трудоемки в отстраняването са неизправностите, които възникват в резултат на неквалифицирано проектиране и монтаж.

Кои са възможните причини за запушени канали тогава:

  1. Завишени или занижени параметри на наклона.
  2. Изменение на формата на тръбата заради неправилно прикачване – боклукът се акумулира в провисналите участъци.
  3. Замръзване на външната или подземната част на канализационната система.
  4. Образувания на тръбите в резултат на улягане на сградата или некачествен монтаж на канализацията.
  5. Липса на вентилация.

Ако в канализационната тръба не постъпва въздух, е възможно „отдръпване“ на водата от сифоните и поява на неприятна миризма.

Други причини за запушени канали:

  1. Некачествени тръби с груба вътрешна повърхност.
  2. Тръбите може да бъдат с диаметър, по-малък от необходимия, да бъдат монтирани под неправилен ъгъл

Запушени канали се случват когато бъдат неправилно използвани. Примерно в мивката се изсипва голямо количество мазнини или хранителни отпадъци. В сифона на душа попада много коса, която не се почиства. В тоалетната чиния се пускат други предмети, освен тоалетна хартия. Запушени канали се получават при отлагане на соли, пясък, ръжда, които бавно се натрупват.

Всички тези проблеми се решават с професионално Отпушване на канали с машини.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече