push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Практични съвети за отпушване на канали

канализация

Каква е необходимостта от почистване на каналите?

Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води.

Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро състояние и да нямаме проблем с лоша миризма, отпадъци и преливане на вода. Можем сами да отпушим канала, но в повечето случаи е необходимо да се обърнем към професионалисти за да сме сигурни, че работата е свършена добре. Ето и няколко практични съвета как сами да се справим с проблема.

Отпушване на канализация с препарат

Препаратът отстранява запушвания и неприятни миризми. Той има силно и ефикасно действие, като отстранява хранителни остатъци, миризми и наслоявания, които са резултат от натрупването на храна, сапун, мазнини, косми, памук и др. Може да отпушва канализационни тръби, мивки, сифони, тоалетни и канали. Той е особено подходящ за пластмасови и метални тръби, тъй като при неговото приложение не се отделя допълнителна температура и не застрашава структурата на тръбата. За да се гарантира по-добър резултат, необходимо е продуктът да се използва в комбинация с топла вода.

Отпушване на канал с водна струя

Един от начините за отпушване на канал е водната струя. Това представлява използване на набор от инструменти за да се свърши работата правилно. За да се изчисти утайката и мръсотията, които могат да причинят запушване, не само в самия дренаж на канала, но и по-дълбоко по протежение на системата. Тези мощни водни струи изтласкват 4000 PSI вода с около 26 литра в минута, действайки като нож, който прорязва запушването и изчиства остатъците от отпадъци.

Почистване с „водопроводен кабел“

Друг разпространен метод е също така, почистването с „водопроводен кабел“. Той представлява дълго и гъвкаво метално въже с извит накрайник. Този водопроводен кабел избутва натрупаните отпадъци с тласкащи движения, структурата на отпадъците се разпада и тръбата се изчиства. Горещата вода също понякога върши чудеса, ако се добави и сода за хляб, ефекта може да е поразителен.

Необходимостта от почистване на каналитеОтпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро състояние и да нямаме проблем с лоша миризма, отпадъци и преливане на вода.
Отпушване на канализация с препаратПрепаратът отстранява запушвания и неприятни миризми. Той има силно и ефикасно действие, като отстранява хранителни остатъци, миризми и наслоявания, които са резултат от натрупването на храна, сапун, мазнини, косми, памук и др.
Отпушване с водна струя на запушен каналЕдин от начините за отпушване на канала е използването на водна струя. Тези мощни водни струи действайки като нож.
Почистване с „водопроводен кабел“Друг разпространен метод е също така и почистването с „водопроводен кабел“. Той представлява дълго и гъвкаво метално въже с извит накрайник.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече