Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Практични съвети за отпушване на канали

канализация

Каква е необходимостта от почистване на каналите?

Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води.

Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро състояние и да нямаме проблем с лоша миризма, отпадъци и преливане на вода. Можем сами да отпушим канала, но в повечето случаи е необходимо да се обърнем към професионалисти за да сме сигурни, че работата е свършена добре. Ето и няколко практични съвета как сами да се справим с проблема.

Отпушване на канализация с препарат

Препаратът отстранява запушвания и неприятни миризми. Той има силно и ефикасно действие, като отстранява хранителни остатъци, миризми и наслоявания, които са резултат от натрупването на храна, сапун, мазнини, косми, памук и др. Може да отпушва канализационни тръби, мивки, сифони, тоалетни и канали. Той е особено подходящ за пластмасови и метални тръби, тъй като при неговото приложение не се отделя допълнителна температура и не застрашава структурата на тръбата. За да се гарантира по-добър резултат, необходимо е продуктът да се използва в комбинация с топла вода.

Отпушване на канал с водна струя

Един от начините за отпушване на канал е водната струя. Това представлява използване на набор от инструменти за да се свърши работата правилно. За да се изчисти утайката и мръсотията, които могат да причинят запушване, не само в самия дренаж на канала, но и по-дълбоко по протежение на системата. Тези мощни водни струи изтласкват 4000 PSI вода с около 26 литра в минута, действайки като нож, който прорязва запушването и изчиства остатъците от отпадъци.

Почистване с „водопроводен кабел“

Друг разпространен метод е също така, почистването с „водопроводен кабел“. Той представлява дълго и гъвкаво метално въже с извит накрайник. Този водопроводен кабел избутва натрупаните отпадъци с тласкащи движения, структурата на отпадъците се разпада и тръбата се изчиства. Горещата вода също понякога върши чудеса, ако се добави и сода за хляб, ефекта може да е поразителен.

Необходимостта от почистване на каналитеОтпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро състояние и да нямаме проблем с лоша миризма, отпадъци и преливане на вода.
Отпушване на канализация с препаратПрепаратът отстранява запушвания и неприятни миризми. Той има силно и ефикасно действие, като отстранява хранителни остатъци, миризми и наслоявания, които са резултат от натрупването на храна, сапун, мазнини, косми, памук и др.
Отпушване с водна струя на запушен каналЕдин от начините за отпушване на канала е използването на водна струя. Тези мощни водни струи действайки като нож.
Почистване с „водопроводен кабел“Друг разпространен метод е също така и почистването с „водопроводен кабел“. Той представлява дълго и гъвкаво метално въже с извит накрайник.

Последни публикации

измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече
Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

За съжаление, дори инсталирането на пластмасови тръби в канализационната система не винаги решава проблема със запушването. Не са редки случаите с проблемите с почистването на канализационните тръби. Например, когато водата внезапно спре да се оттича в кухненските мивки. Нека да поговорим за това как можете да разрешите този проблем, какви средства и методи се използват […]

Вижте повече
Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Запушените мивки са често срещан проблем. Такава неприятна ситуация може да възникне във всеки дом. Затова е важно да знаеш кка да се справиш с отпушване на мивка. Защо канализацията се запушва и как да се справите с отпушване на мивка без помощта на водопроводчик? Защо се получава запушване? Храна. Частици храна попадат в коляното […]

Вижте повече