Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Практични съвети за отпушване на канали

канализация

Каква е необходимостта от почистване на каналите?

Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води.

Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро състояние и да нямаме проблем с лоша миризма, отпадъци и преливане на вода. Можем сами да отпушим канала, но в повечето случаи е необходимо да се обърнем към професионалисти за да сме сигурни, че работата е свършена добре. Ето и няколко практични съвета как сами да се справим с проблема.

Отпушване на канализация с препарат

Препаратът отстранява запушвания и неприятни миризми. Той има силно и ефикасно действие, като отстранява хранителни остатъци, миризми и наслоявания, които са резултат от натрупването на храна, сапун, мазнини, косми, памук и др. Може да отпушва канализационни тръби, мивки, сифони, тоалетни и канали. Той е особено подходящ за пластмасови и метални тръби, тъй като при неговото приложение не се отделя допълнителна температура и не застрашава структурата на тръбата. За да се гарантира по-добър резултат, необходимо е продуктът да се използва в комбинация с топла вода.

Отпушване на канал с водна струя

Един от начините за отпушване на канал е водната струя. Това представлява използване на набор от инструменти за да се свърши работата правилно. За да се изчисти утайката и мръсотията, които могат да причинят запушване, не само в самия дренаж на канала, но и по-дълбоко по протежение на системата. Тези мощни водни струи изтласкват 4000 PSI вода с около 26 литра в минута, действайки като нож, който прорязва запушването и изчиства остатъците от отпадъци.

Почистване с „водопроводен кабел“

Друг разпространен метод е също така, почистването с „водопроводен кабел“. Той представлява дълго и гъвкаво метално въже с извит накрайник. Този водопроводен кабел избутва натрупаните отпадъци с тласкащи движения, структурата на отпадъците се разпада и тръбата се изчиства. Горещата вода също понякога върши чудеса, ако се добави и сода за хляб, ефекта може да е поразителен.

Необходимостта от почистване на каналитеОтпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро състояние и да нямаме проблем с лоша миризма, отпадъци и преливане на вода.
Отпушване на канализация с препаратПрепаратът отстранява запушвания и неприятни миризми. Той има силно и ефикасно действие, като отстранява хранителни остатъци, миризми и наслоявания, които са резултат от натрупването на храна, сапун, мазнини, косми, памук и др.
Отпушване с водна струя на запушен каналЕдин от начините за отпушване на канала е използването на водна струя. Тези мощни водни струи действайки като нож.
Почистване с „водопроводен кабел“Друг разпространен метод е също така и почистването с „водопроводен кабел“. Той представлява дълго и гъвкаво метално въже с извит накрайник.

Последни публикации

Почистване на канализацията

Почистване на канализацията и възстановяване капацитета на тръбите

Почистване на канализацията под високо налягане помага за пълното възстановяване на първоначалния капацитет на тръбите. Вътрешната повърхност на дренажните канали е буквално напълно изчистена от отлагания и запушвания. Свързващите уплътнения и материалът на самите канализационни тръби изпитват минимално напрежение. Тръбопроводите, промити по хидродинамичен метод, запазват работата си за дълго време, освобождавайки клиента от необходимостта от […]

Вижте повече
Почистване на канализационните тръби от мазнини

Почистване на канализационните тръби от мазнини

При периодично почистване на канализационните тръби от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Без значение колко внимателно и внимателно се отнасяме към работата на канализационната система, няма да е възможно да се избегне нейното запушване при никакви обстоятелства. Почистване на […]

Вижте повече
прочистване на канали

Прочистване на канали може да се основава на дейности

При периодично прочистване на канали от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Прочистване на канали с ензми Благодарение на тях разграждането на органичните вещества, които се натрупват в канализационните системи и затрудняват отводняването на водните маси, става по-бързо. Този метод […]

Вижте повече