push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Почистване на сифон в мивка и вана

Почистване на сифон в мивка

Почистване на сифон в мивка и вана

Почистване на сифон в мивка – Сифонът е сглобен с главата надолу. Първо се монтира изходяща тръба и се свързва към канализацията. Към него се закрепва самият сифон. След това се закрепва самата тръба.

След това трябва да включите водата и да проверите херметичността на връзката. Ако е необходимо, затегнете ги. След това е необходимо да избършете мебелите от водата, попаднала върху него по време на почистването на сифона. И е естествено да се радваме, че водата си отива идеално.

За сифона на мивката трябва да се добави, че често проблемът с лошия дренаж на мивката е неправилната инсталация на сифона. Проблемът е, че входът е твърде дълбоко в сифона. По този начин участъкът на потока на сифона се стеснява и той започва да преминава лошо вода.

Почистване на сифона във ваната

Сифонът във ваната обикновено е много по-опростен по дизайн, отколкото в мивката. Причините за замърсяването му са подобни. Според мен няма причина да коментирам почистването на сифона в мивката, така че просто ще ви дам снимки на процеса. Развиваме двете гайки. Чистим сифона и го монтираме обратно. За това ще са Ви необходими около 5 минути.

Как да почистите кухненска мивка – методи за почистване, достъпни за всеки

Кухненската мивка е най-често използваната водопроводна арматура в дома. Използва се за измиване на съдове, продукти, всички замърсители, от които с течение на времето се утаяват в сифон и канализационна тръба. В резултат на това кухненската мивка е склонна към запушвания като никоя друга.

Начини за премахване на запушването на мивката

Основните причини за блокирането на кухненската мивка са почистванията, включително остатъци от храна и мастни натрупвания. В зависимост от естеството на запушването има няколко възможности за справяне с тях.

Почистване на сифона на мивката, без да се изважда и разглобява

Най-лесният начин за почистване на запушване в мивка е почистването на сифона, без да се отстранява и разглобява.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече