push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Почистване на септични ями

Почистване на септични ями – от това имат нужда редица домакинства в България. При повечето типове септични ями съществува вероятност от препълване с отпадните води. Това се случва, когато дебитът на отпадните води превиши попивателната способност на ямата. Затова до основния резервоар на една септична яма се изгражда утайник, а пречистените води се отвеждат с тръба в попивно поле. Успоредно с това е нужно регулярно да се почиства и отводнява септичната яма със специална техника.✅

📞 0877 77 63 77 📞

Дежурен телефон

Евроканал ЕООД има широк набор от технически средства за почистване на септични ями. Съдържанието на септичната яма се изпомпва, като след това мръсотията се извозва до специално разрешено място, където се изхвърля. Екипът на фирмата има и специална техника за разбиване на твърдите елементи в септичната яма. По заявка на клиента се прави и дезинфекция на контейнера със специален препарат. Обслужваме области София-град, София област и Бургас на нормални цени. ✅

почистване на септични ями

ИЗПОМПВАНЕ НА СЕПТИЧНИ ЯМИ СОФИЯ И БУРГАС

„Евроканал“ ЕООД разполага с 35 квалифицирани работника и 15 специализирани машини за изпомпване и отводняване на септични ями. Камионите са оборудвани с вакум помпи и цистерни, с капацитет на съдържателите за мръсна вода от 26 м3, 15 м3, 12 м3, 10 м3 и 2,5-кубика. Различните по вид и големина машини, позволяват почистване на септични ями с различна големина, на терени с труден достъп и голяма отдалеченост от улици. Всичките камиони са комбинирани, което позволява вакумно почистване, придружено с разбиване с вода под налягане на наслоявания и твърди образувания. Най-малката 2,5м3 цистерна е с височина 1,90 м, което позволява достъп до подземните етажи на търговски центрове и бизнес сгради за изпомпване на мазнино уловители и утайници. Прелагаме преференциални цени за град София, както и перфектно обслужване от нашите професионалисти

ТЕХНИКА ЗА ОТПУШВАНЕ И ПОЧИСТВАНЕ НА СЕПТИЧНИ ЯМИ

➡️ С нашите вакум каналопочистващи машини ние почистваме септични ями, масло уловители, пречиствателни станции, био басейни, резервоари, утайници, сепаратори и др. Фирма „Евроканал“ ЕООД има действащи договори за почистване на територията на търговските обекти на Петрол АД, Лукойл България ЕООД, ДП „Радиоактивни отпадъци“, хипермаркети ХИТ и магазини Фантастико.

изпомпване на септични ями цени от 200 лв.

„Евроканал“ ЕООД е лицензирана в Министерство на околната среда и водите с документ №12-РД-1454-00 от 11.11.2015 г. за извършване на дейности по събирането и транспортирането на отпадъци на територията на цялата страна, съгласно чл.12, ал.2, т.3 и в съответствие с чл.1, т.41 и т.43 от Закона за управление на отпадъците. Фирмата има договор със „Софийска Вода“ АД за отвеждане и пречистване на отпадъчни води. Евроканал е сертифицирана и има издадени следните международни удостоверения:

➡️ Сертификат ISO 14001:2005 – интегриране на система за управление по отношение на околната среда

➡️ Сертификат ISO 9001:2008 – внедряване на система за управление на качеството

➡️ Сертификат ISO 18001:2007 – система за управление на здравето и безопасност в работна среда

Не се доверявайте на случайни фирми със съмнителна репутация. Изберете утвърден партньор!

абонаментно почистване с лайнарка

АБОНАМЕНТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА СЕПТИЧНИ ЯМИ

Почистване на септични ями на абонаментен принцип – това е възможно при нас и по този начин клиентът ще спести средства. Евроканал може регулярно да посещава обекта Ви и да отпушва вашата септична яма по график. Така съоръжението ще се поддържа в изправност и няма да има препълване. Абонаментна услуга по отпушване на септични ями е препоръчителна за контейнери под 2 куб. Желателно е и при по-интензивно използване на канализацията да се договорите с фирма за подобна услуга на абонамент.

Не пренебрегвайте периодичната профилактика на септичните ями с машина, наречена на жаргон „лайнарка“. Честотата й разбира се зависи от обем й, честота на ползване и типа на контейнер. Така или иначе редовното профилактика на септичните ями е най-доброто решение за безпроблемно функциониране на канализацията на районите без централен канал. Вижте тук как функционира една септична яма.

абонамент за отпушване на септични ями

ТИПОВЕ СЕПТИЧНИ ЯМИ

В България се ползват няколко типа септичните ями по отношение на капацитета си и пропускливостта си. ➡️ Най-често се срещат ямите с една или две камери. Рядко има такива с повече камери, въпреки че са по-ефективни. В септичните ями мръсната отпадна вода стои около две-три денонощия. Твърдите частици падат на дъното на контейнера като после се утаяват. Мазнините от всякакъв вид обикновено излизат на повърхността и образуват пяна.

Кога става преливането? Преливането се случва, когато дебитът на отпадните води надвиши попивателната способност на ямата. Най често контейнерите преливат и връщат мръсна вода при почви с по-слаба пропускливост. ➡️ Ако Вашият тип яма е такъв и сте в по-скалист район, то Вие ще имате имате нужда от фирма за изпомпване на септични ями значително по-често. За Евроканал ЕООД това е една от главните дейности и ще можем да Ви помогнем и то на конкурентни цени! ➡️ Доверете се на опита и рутината на нашата фирма за ВИК услуги!

СЪВЕТИ ЗА ИЗБЯГВАНЕ НА ЗАПУШВАНЕ НА ТРЪБИ

 1. Поддръжката – около два-три литра гореща вода на всеки две седмици ще ви помогне да премахнете остатъците от мазнини
 2. Избягвайте да хвърляте косми при измиване след бръснене.
 3. Не изпускайте остатъци от храна в канализацията, като използвате капаци с малки дупки.
 4. Следете децата, докато са в банята

ДРУГИ МЕТОДИ ЗА ОТПУШВАНЕ НА ЗАПУШЕНИ КАНАЛИ

 1. Отстранете проблема със сол и вряща вода

Ако запушването не е сериозно или тепърва започва да се образува, можете да изберете по-леки мерки. Солта ще почисти тръбата отвътре, премахвайки едновременно бактериите и неприятните миризми. Тъй като ефектът му е сравнително лек, вероятно ще трябва да повторите процеса няколко пъти, особено ако запушването е по-голямо от очакваното.

 • Вземете половин чаша сол и я изсипете в канализацията.
 • Вземете чайник с вряла вода и го изсипете върху солта.
 • Включете крана за гореща вода и изплакнете канализацията с повече вода.
 • Повторете при необходимост.
 1. Почистете дренажния сифон
 • Сифонът за оттичане представлява извита тръба под мивката, която може да събира мазнини и малки отломки заради формата си.
 • Отстранете водата от мивката, тъй като тя ще наводни кухнята. Поставете кофа точно под сифона и вземете няколко кърпи, които да имате под ръка.
 • Сифонът за източване е прикрепен към 2 тръби с гайки, които ще трябва да разхлабите, за да го разкачите.
 • Почистете твърдите остатъци с ръцете си и четка, след което измийте с гореща вода, за да разтворите остатъците от мазнина.
 1. Използване на стоманизирана спирала:
 • Вземете спиралата и започнете да я вкарвате в тръбата, която отива към стената с усукващи движения. Ако усетите, че има препятствие, опитайте се да продължите, тъй като това може да не е пречка, а завой на тръбата.
 • Ако спиралата се е натъкнала на нещо и не иска да продължи напред, това трябва да е препятствието. Продължете да я въртите, за да премахнете препятствието и да преминете през него.
 • След това я дръпнете назад. Почистете спиралата и опитайте отново.
 • След като запушването изчезне, поставете сифона обратно на място и включете горещата вода, за да почистите тръбите.
 1. Бутало
Това е може би най-евтиният и лесен начин за премахване на запушване, тъй като не е нужно да купувате друг инструмент, ако вече имате такъв, не е нужно да измервате съставки или да развивате части.
 • Първо, ако имате мивка с двойно сечение, запушете един от дренажите, за да създадете вакуум.
 • Вземете буталото и го поставете над отворения дренаж. Включете крана и напълнете мивката с вода, докато покрие вендузата на буталото.
 • Натиснете и издърпайте буталото, но внимавайте, то трябва да остане залепено за мивката. Трябва да приложите малко сила.
 • Дайте му 6 до 10 помпи и извадете буталото, за да видите дали водата се оттича. Ако не, повторете процедурата.
 • След като запушването е отстранено, включете горещата вода (или по-добре чайник с гореща вода), за да премахнете всички остатъци.
Оценете ни!
[Общо: 9 Средно: 4.9]

Често задавани въпроси

За колко минути пристига наш екип на място? Отговор: Ние ценим Вашето време и се стремим да сме максимално бързи. Между 30 и 60 минути е времето, за което екипът ни от специалисти ще се бъде на посоченото от Вас място. При евентуално забавяне, защото понякога придвижването в града е свързано с трафика, Вие ще бъдете информирани, както и колко е евентуалното забавяне.
Имаме ли дежурни екипи през почивните и празнични дни? Отговор: Да, ние сме на Ваше разположение както в уикенда, така и в празнични дни. Дежурните екипи ще отреагират бързо и ще се погрижат да отстранят проблема, да извършат необходимото почистване на септичната Ви яма.
Защо правилният избор е лицензирана фирма за ВИК услуги? Отговор: Нашата фирма е сертифицирана по ИСО с внедрена система за управление на качеството, безопасни условия на труд и опазване на околната среда. Дейностите, които предлагаме по почистване на септични ями се извършват от професионален екип със специално оборудване и превоз. Облеклото на служителите е защитно, с всички предпазни средства.
За колко време може да бъде почистена една септична яма? Отговор: Времето за извършване на услугата по почистване на септична яма се определя от няколко фактора: каква е кубатурата, колко е разстоянието от мястото, на което спира камиона и какъв е технологичният отвор.
Има ли стандартна цена за изпомпване на септична яма? Отговор: Стандартна цена не може да има защото, стойността се определя от кубатурата на септичната яма, която се почиства и разстоянието от мястото на спиране на машината за почистване, както и от технологичния отвор на изгребната яма.

СНИМКОВА ГАЛЕРИЯ

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече