push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Почистване на канализацията и възстановяване капацитета на тръбите

Почистване на канализацията

Почистване на канализацията под високо налягане помага за пълното възстановяване на първоначалния капацитет на тръбите. Вътрешната повърхност на дренажните канали е буквално напълно изчистена от отлагания и запушвания.

Свързващите уплътнения и материалът на самите канализационни тръби изпитват минимално напрежение. Тръбопроводите, промити по хидродинамичен метод, запазват работата си за дълго време, освобождавайки клиента от необходимостта от редовно почистване на тръбопровода.

Ето няколко начина и съвети за превенция на почистването на канали, сифони, WC

Ще Ви разкажем тук какво можете да направите, ако водата започне да се задържа в мивката или изобщо не изчезва, а в кухнята се появи неприятна миризма.

Събрахме всички съществуващи начини за решаване на този проблем с отпушването на каналите.

 Случва се, че е трудно да се реши проблемът с тези методи. Това предполага, че тръбите са запушени с отломки и мазнини поради механични повреди или неправилно инсталиране на водопровод. В такава ситуация ще ви е необходима помощта на специалист.

Но в повечето случаи всичко, цялото замърсяване може да се елиминира от само себе си. Когато няма силно задръстване и водата се задържа само малко в мивката, достатъчни са импровизирани средства или дори обикновена вряла вода от чешмата. То

ва е първото нещо, което можете да направите – пуснете топлия кран за 10-20 минути. Тънкият мастен слой по стените трябва да се разтвори. Ако това не работи или не е възможно, преминете към следващите опции.

При пластмасов сифон температурата на водата, която ще излеете в мивката не трябва да надвишава 60°. В метален сифон можете да излеете и вряща вода от чайника.

Водопроводни инструменти за отпушване на канали у дома

Кухненската мивка може да се запуши толкова, че нито един от предишните методи да не работи. В този случай не можете да правите без по-сложна процедура.

Кабел може също да използвате за целта, за да отпушите каналите.

Той е най-често срещаното приспособление за отпушване на канали. Можете да го купите в или да го направите сами. Трябва да се внимава при почистване на пластмасовите му части, защото лесно се повреждат.

Гъвкавият вал е супер средство за да отпушите каналите. По-дебел и дълъг кабел или пък увит на спирала. Той е много подходящ за широки тръби.

Използва се за премахване на стари замърсявания, образувани на труднопроходими места.

Използвайте тел с малък диаметър с дюзи. Тя може да вземе предмети, които са паднали в канализацията и да премахне задръстванията. Деформира се при завъртане, затова се счита за непрактичен и еднократен инструмент.

Използвайте метална лента за почистване на канализацията.

Тясна лента 2-3,5 см с малък връх. Добре пробива дълги тръби, удобна е и издръжлива.

Използвайте метално въже за да почистите каналите и сифоните. Вземете инструмента за дръжката и го натиснете навътре, като го завъртите по посока на часовниковата стрелка.

Когато стигнете до запушването, увеличете интензивността на движенията си.

Издърпайте всичкия боклук и след това пуснете водата през дупката. В началото налягането трябва да е малко. Проверете целостта на кабела и дали дръжката и дюзите са здраво закрепени към него. Вместо това можете да използвате и метална закачалка. Различни са средствата за отпушване на каналите.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече