push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Понякога за отпушване на канала са необходими някои важни неща

отпушването на канала

Отпушването на канала – от какво да започнем?

Запушването може да се елиминира и чрез почистване на сифона, елемент за изтичане на мивка, който предотвратява проникването на неприятни миризми. Почистването на сифона от замърсяване се извършва както с помощта на специални инструменти, които бяха споменати по-горе, така че чрез разглобяването му. По този начин елиминирането на запушването е най-ефективно. Нека го разгледаме по-подробно. Вътре в сифона могат да бъдат различни отпадъци, които възпрепятстват нормалното изтичане на вода: коса, уреден сапун, остатъци от храна и др. Сигурен знак, че сифонът е запушен, е появата на неприятна миризма.

За отпушването на канала и да почистите качествено сифона, се нуждаете от следния „прост“ инвентар:
 • четка за зъби
 • кофа
 • уплътнител
 • кърпа

Преди да започнете да демонтирате устройството, за да отпушите канала, трябва да запомните първоначалното му местоположение – това ще улесни последващия монтаж. Поставете кърпа под сифона, тя ще абсорбира останалата вода при източване. Алтернатива на кърпа е кофа.

Алгоритъмът на действията е следният:

 • отдръпване от дренажната тръба;
 • демонтаж на уплътнителен пръстен и гайка;
 • развиване на изходящата тръба;
 • изключване на разклонителна тръба;
 • развиване на долния капак;
 • почистване на вътрешната повърхност;
 • изплакнете почистените части с топла вода.

За да се избегне повторно замърсяване на отводнителните канали, отпадъците в кофата се изсипват в тоалетната. О-пръстенът с тръба за източване също трябва да се измие. Препоръчваме едновременно да премахнете стария уплътнител и да изплакнете мястото, върху което е нанесен, с течаща вода. След това започва монтажа на устройството.

При липса на уплътнителен пръстен върху изходната тръба е необходимо да се приложи уплътнител, който подобрява връзката на тръбата с „лакътя“. Ако има уплътнителен пръстен, полагането на уплътнител не е задължително.

Затягаме гайката на изходната тръба, прилагайки малка сила. След приключване на монтажа на сифона отворете крана и проверете конструкцията за течове. На този етап това ще бъде и добра кофа.

След като приключите сглобяването на сифона, отворете крана и проверете устройството за течове. Смятаме, че сега ще бъде налице отпушването на канала.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече