Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Понякога за отпушване на канала са необходими някои важни неща

отпушването на канала

Отпушването на канала – от какво да започнем?

Запушването може да се елиминира и чрез почистване на сифона, елемент за изтичане на мивка, който предотвратява проникването на неприятни миризми. Почистването на сифона от замърсяване се извършва както с помощта на специални инструменти, които бяха споменати по-горе, така че чрез разглобяването му. По този начин елиминирането на запушването е най-ефективно. Нека го разгледаме по-подробно. Вътре в сифона могат да бъдат различни отпадъци, които възпрепятстват нормалното изтичане на вода: коса, уреден сапун, остатъци от храна и др. Сигурен знак, че сифонът е запушен, е появата на неприятна миризма.

За отпушването на канала и да почистите качествено сифона, се нуждаете от следния „прост“ инвентар:
 • четка за зъби
 • кофа
 • уплътнител
 • кърпа

Преди да започнете да демонтирате устройството, за да отпушите канала, трябва да запомните първоначалното му местоположение – това ще улесни последващия монтаж. Поставете кърпа под сифона, тя ще абсорбира останалата вода при източване. Алтернатива на кърпа е кофа.

Алгоритъмът на действията е следният:

 • отдръпване от дренажната тръба;
 • демонтаж на уплътнителен пръстен и гайка;
 • развиване на изходящата тръба;
 • изключване на разклонителна тръба;
 • развиване на долния капак;
 • почистване на вътрешната повърхност;
 • изплакнете почистените части с топла вода.

За да се избегне повторно замърсяване на отводнителните канали, отпадъците в кофата се изсипват в тоалетната. О-пръстенът с тръба за източване също трябва да се измие. Препоръчваме едновременно да премахнете стария уплътнител и да изплакнете мястото, върху което е нанесен, с течаща вода. След това започва монтажа на устройството.

При липса на уплътнителен пръстен върху изходната тръба е необходимо да се приложи уплътнител, който подобрява връзката на тръбата с „лакътя“. Ако има уплътнителен пръстен, полагането на уплътнител не е задължително.

Затягаме гайката на изходната тръба, прилагайки малка сила. След приключване на монтажа на сифона отворете крана и проверете конструкцията за течове. На този етап това ще бъде и добра кофа.

След като приключите сглобяването на сифона, отворете крана и проверете устройството за течове. Смятаме, че сега ще бъде налице отпушването на канала.

Последни публикации

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Евроканал ЕООД започна реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци С водосвет и символична първа копка стартираха Строително-монтажните работи по проект“ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на град Априлци“ – Етап 4. Продължителността на строителството е 9 месеца, като реконструкцията обхваща водопроводна  мрежа с обща дължина от 3,8 километра.

Вижте повече
канализация

Практични съвети за отпушване на канали

Каква е необходимостта от почистване на каналите? Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води. Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро […]

Вижте повече