Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Отпушване на мивки и сифони, и канали

Отпушване на мивки и сифони

Отпушване на мивки и сифони, и канали

Как да почистите сифона на мивката и банята

Дори най-модерната мивка или вана може да се запуши. Най-проблемната зона в този смисъл е кухненската мивка.  При миене на чинии, парчета храна, почистване, отмити чинии, мазнини, утайка от кафе и др. попадат в канализацията. Мазнините се утаяват по вътрешната повърхност на тръбите, други отломки полепват по тях, постепенно се натрупват. С течение на времето слоят се удебелява и в крайна сметка може да се образува запушване, ако не се почиства редовно.

По подобен начин се появяват запушвания в баните: в отвора за източване се събират косми, остатъци от препарати, паста за зъби, части от сапун, понякога там случайно може да попаднат малки парченца от гъбата за миене, конци и т. н. В резултат на това всички тези малки примеси се натрупват и в един момент образуват плътна тапа, която не позволява на водата да преминава свободно през нея.

Фактът, че сифонът в мивката или ваната е запушен, може да се установи по появата на неприятна миризма, но най-явният и точен знак, че нещо такова се случва, е бавното оттичане на водата, т.е. когато водата застоява в мивката.

Ако подобна неприятност Ви се е случила, тогава ще се наложи да се свържете с услугите на водопроводчик.  Но, първо, можете да опитате сами да се справите с проблема. Ето ги и решенията за справяне:

Решение № 1. Почистване и отпушване на мивки и сифони с народни средства

Класическият препарат за отпушване и оттичане на водата на ваната или мивката е сместа от сода за хляб и оцет.

Тези вещества, взаимодействайки си, реагират бурно, образувайки въглероден диоксид. Поради тази реакция отпадъчната тапа, която се е образувала се разбива и запушването се отстранява.

Какво трябва да направите?

Трябва да постъпите по следния начин: Изсипете пакет сода в отвора за източване и добавете чаша оцет. Реакцията от взаимодействието ще започне веднага, затова се постарайте бързо да запушите отвора с запушалка или влажна кърпа. След това изчакайте 20-30 минути и залейте обилно отвора с гореща вода. Ще разберете, че запушването е премахнато по скоростта на изтичащата вода – ако мивката бързо се изпразни, значи сте успели да отпушите.

Последни публикации

Миенето на мостове и тунели

За миенето на мостове и тунели у нас и по света

За миенето на мостове и тунели у нас и по света Вярно е, че през зимата прахът и мръсотията се натрупват малко върху стелата – отдалечеността му от главните пътища влияе. Именно заради това миенето на мостове и тунели става предимно през пролетта и лятото. Работниците успяват да измият всеки мост, въпреки размерите, доста бързо […]

Вижте повече
измиване на тунели

Измиване на тунели и измиване на мостове

Приблизително веднъж на два месеца тунелите на метрото следва да се измиват от натрупаните прах и мръсотия с помощта на специална техника – тунелна машина. Нека да видим какво  представлява това измиване на тунели на метрото, като направим кратка разходка по нощното метро. Тунелната транспортна машина представлява средно голяма цистерна върху платформа Отстрани на машината […]

Вижте повече
измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече