Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Запушените мивки са често срещан проблем. Такава неприятна ситуация може да възникне във всеки дом. Затова е важно да знаеш кка да се справиш с отпушване на мивка.

Защо канализацията се запушва и как да се справите с отпушване на мивка без помощта на водопроводчик?

Защо се получава запушване?

Храна. Частици храна попадат в коляното – извитата част на тръбата, която се намира под мивката. Там те се утаяват и натрупват и тогава се получава запушване.

Не е трудно да премахнете такова запушване – можете да премахнете част от тръбата и да я почистите ръчно или да използвате специални химикали, които ще разтворят остатъците от храна.

Добре е, ако имате специален чопър в кухнята си – той помага да съберете остатъците от храна, преди да ударят коляното, и да ги изхвърлите в кофата за боклук.

Мазнина. Тази мазнина може да не е само от растителен произход, но обикновено е точно такава. Мазнините създават лепкав остатък, върху който полепват остатъците от храна и се образува тапа от остатъци.

Студената вода само влошава ситуацията, тъй като мазнината се втвърдява и става по-дебела. Опитайте се да не източвате мазнината в мивката и използвайте специален контейнер за това.

Сапун. Освен основната си функция, сапунът може да причини и запушване. Комбинацията от сапун с остатъци от храна създава мокра, плътна маса, която се превръща в запушване. Затова не мийте ръцете си в кухненската мивка със сапун.

Косми. Запушванията в банята се причиняват от косми. Използвайте специална мрежа и я почиствайте често.

Как да отпушите канала на мивката?

Химичен начин за отпушване на мивка. Използване на специални продукти, гелове, прахове и киселини. Те се продават във всеки магазин за битова химия и инструкциите обикновено са написани на етикета. Обикновено агентът се излива в дупката за 30 минути, след което се измива с гореща вода.

Важно! Не се навеждайте над мивката, докато изливате продукта и докато почиствате. Не вдишвайте изпарения, не гледайте в мивката, ако оттам идват странни звуци – има риск от отравяне или химически изгаряния.

Механичен начин за отпушване на мивка. Това е начин за ръчно отстраняване на замърсяване. Можете да използвате бутало: налейте гореща вода в мивката и се опитайте да изгоните водата с буталото на принципа на помпата. Трябва да направите това възможно най-енергично.

Ако буталото не помогне, използвайте специален кабел. В единия край има дръжка, а в другия – копиевиден връх. Потапяте кабела в мивката и натискате, докато се отървете от отломките. Използвайте кабела внимателно, за да не повредите нищо.

Към началната страница.

Последни публикации

измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече
Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

За съжаление, дори инсталирането на пластмасови тръби в канализационната система не винаги решава проблема със запушването. Не са редки случаите с проблемите с почистването на канализационните тръби. Например, когато водата внезапно спре да се оттича в кухненските мивки. Нека да поговорим за това как можете да разрешите този проблем, какви средства и методи се използват […]

Вижте повече
Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Запушените мивки са често срещан проблем. Такава неприятна ситуация може да възникне във всеки дом. Затова е важно да знаеш кка да се справиш с отпушване на мивка. Защо канализацията се запушва и как да се справите с отпушване на мивка без помощта на водопроводчик? Защо се получава запушване? Храна. Частици храна попадат в коляното […]

Вижте повече