push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Отпушване на канал със змия

Отпушване на канал със змия

Този инструмент представлява навита спирална тел, която обикновено е с дръжка на единия край. Някои змии могат да се прикачат на електрическа бормашина, така ще има повече сила, необходима за пробиване на запушването. Змиите са особено удобни, защото са достатъчно дълги, за да достигнат запушвания, които са дълбоко в дренажна тръба.

Отпушване на канал със змия в домашни условия

Натиснете края на змията в отвора за оттичане и завъртете дръжката на барабана, който съдържа навитата змия. Шнекът започва пътуването си по канала. Продължавайте да натискате  змията в канализацията, докато не усетите съпротива. Завъртете змията срещу запушването, докато почувствате, че тя се подава свободно в тръбата.

Въртящото действие дава възможност на върха на змията да се прикрепи към запушването и да го завърти или да го накълца.  Ако не почувствате, че шнекът  пробива и се усуква все по-лесно, издърпайте го от канала – вероятно ще извадите и причината за запушването с него. Пригответе се за гледката, защото каквото и да извадите, няма да е привлекателно при отпушване на канал със змия.

⚠️ Пуснете вода с пълна сила за няколко минути, за да сте сигурни, че изтичането е запушено. ⚠️

Понякога запушването се измива в канализацията, друг път запушването излиза прикрепено към змията.

Има случаи, когато този спосон не дава резултат обаче.

Какво да направим?

В такъв момент идва време да се обърнете към фирма за почистване на канали и сифони. В града има много фирми предлагаи тази услуга. Все пак е добре да проучите фирмите, преди да ги повикате. Доверявайте се на компания с добра репутация, лицензи и дългогодишен опит. Това е гаранция за квалифицирани служители и професионално отношение.

Фирма Евроканал е на пазара няколко десетилетия и има стотици отпушени канали, шахти и септични ями. Персоналът е добре обучен, разполага с модерна и мощна техника за отпушване на канализация. Има всички разрешителни от РИОСВ, както и е сертифициран в ISO. Има дежурни екипи и през почивните и празничните дни.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече