push-to-call

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Отпушване на канал със змия

Отпушване на канал със змия

Този инструмент представлява навита спирална тел, която обикновено е с дръжка на единия край. Някои змии могат да се прикачат на електрическа бормашина, така ще има повече сила, необходима за пробиване на запушването. Змиите са особено удобни, защото са достатъчно дълги, за да достигнат запушвания, които са дълбоко в дренажна тръба.

Отпушване на канал със змия

Натиснете края на змията в отвора за оттичане и завъртете дръжката на барабана, който съдържа навитата змия. Шнекът започва пътуването си по канала. Продължавайте да натискате  змията в канализацията, докато не усетите съпротива. Завъртете змията срещу запушването, докато почувствате, че тя се подава свободно в тръбата.

Въртящото действие дава възможност на върха на змията да се прикрепи към запушването и да го завърти или да го накълца.  Ако не почувствате, че шнекът  пробива и се усуква все по-лесно, издърпайте го от канала – вероятно ще извадите и причината за запушването с него. Пригответе се за гледката, защото каквото и да извадите, няма да е привлекателно при отпушване на канал със змия.

Пуснете вода с пълна сила за няколко минути, за да сте сигурни, че изтичането е запушено.

Понякога запушването се измива в канализацията; друг път запушването излиза прикрепено към змията.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]