Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Отпушване на канал със змия

Отпушване на канал със змия

Този инструмент представлява навита спирална тел, която обикновено е с дръжка на единия край. Някои змии могат да се прикачат на електрическа бормашина, така ще има повече сила, необходима за пробиване на запушването. Змиите са особено удобни, защото са достатъчно дълги, за да достигнат запушвания, които са дълбоко в дренажна тръба.

Отпушване на канал със змия в домашни условия

Натиснете края на змията в отвора за оттичане и завъртете дръжката на барабана, който съдържа навитата змия. Шнекът започва пътуването си по канала. Продължавайте да натискате  змията в канализацията, докато не усетите съпротива. Завъртете змията срещу запушването, докато почувствате, че тя се подава свободно в тръбата.

Въртящото действие дава възможност на върха на змията да се прикрепи към запушването и да го завърти или да го накълца.  Ако не почувствате, че шнекът  пробива и се усуква все по-лесно, издърпайте го от канала – вероятно ще извадите и причината за запушването с него. Пригответе се за гледката, защото каквото и да извадите, няма да е привлекателно при отпушване на канал със змия.

⚠️ Пуснете вода с пълна сила за няколко минути, за да сте сигурни, че изтичането е запушено. ⚠️

Понякога запушването се измива в канализацията, друг път запушването излиза прикрепено към змията.

Има случаи, когато този спосон не дава резултат обаче.

Какво да направим?

В такъв момент идва време да се обърнете към фирма за почистване на канали и сифони. В града има много фирми предлагаи тази услуга. Все пак е добре да проучите фирмите, преди да ги повикате. Доверявайте се на компания с добра репутация, лицензи и дългогодишен опит. Това е гаранция за квалифицирани служители и професионално отношение.

Фирма Евроканал е на пазара няколко десетилетия и има стотици отпушени канали, шахти и септични ями. Персоналът е добре обучен, разполага с модерна и мощна техника за отпушване на канализация. Има всички разрешителни от РИОСВ, както и е сертифициран в ISO. Има дежурни екипи и през почивните и празничните дни.

Последни публикации

Миенето на мостове и тунели

За миенето на мостове и тунели у нас и по света

За миенето на мостове и тунели у нас и по света Вярно е, че през зимата прахът и мръсотията се натрупват малко върху стелата – отдалечеността му от главните пътища влияе. Именно заради това миенето на мостове и тунели става предимно през пролетта и лятото. Работниците успяват да измият всеки мост, въпреки размерите, доста бързо […]

Вижте повече
измиване на тунели

Измиване на тунели и измиване на мостове

Приблизително веднъж на два месеца тунелите на метрото следва да се измиват от натрупаните прах и мръсотия с помощта на специална техника – тунелна машина. Нека да видим какво  представлява това измиване на тунели на метрото, като направим кратка разходка по нощното метро. Тунелната транспортна машина представлява средно голяма цистерна върху платформа Отстрани на машината […]

Вижте повече
измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече