Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Отпушване на канали с ВиК кабел

почистване на канали

Не по-малко ефективен начин за почистване на канали и тръбите като цяло е водопроводният кабел. Кабелите се предлагат в различни диаметри и дължини. За използване в апартаменти, кабелите с диаметър 6 или 9 милиметра са перфектни. Дължината на такива продукти е 5 метра, поради което се извършва висококачествено почистване на канали. Специална дюза, която се носи на кабел, ще постигне най-успешния резултат. Дюзите се предлагат в различни видове (въртящи се, пиърсинг и др.). Всеки от типовете е проектиран да премахва блокажи от различно естество.

Изпълнете процедурата в този ред:

  • кабел, навит на пръстен, се държи в ръка;
  • върхът се вкарва в отвора за източване;
  • изпълнение на транслационни движения в тръбата (напред и назад). В същото време кабелът се завърта.

Изборът на посока на въртене на кабела, като правило, се дължи на конфигурацията на водопроводите. Когато накрайникът на кабела опира до причината за запушването – коркът, ще стане значително по-трудно да го завъртите. Необходимо е да се извършват постоянни транслационни движения, които в крайна сметка ще унищожат тапата. В процеса от време на време почиствайте кабела от замърсявания.

Моля, обърнете внимание: почистването на тръбите е трудоемка и доста мръсна работа:

  • не забравяйте да закупите специален брезент за салфетка (ще защити пода на мястото на работа);
  • Внимавайте за работно облекло и предпазни ръкавици.

В крайна сметка водата ще започне да излиза. След това включете слабото водно налягане, като постепенно го увеличавате. Кабелът се измива с вряла вода с помощта на прах или друго почистващо средство. След това кабелът се изсушава, навива се на пръстен и се поставя в склад.

Имате вече отпушен канал.

Полезни съвети

Сега знаете какво да правите, ако мивката се запуши, как да отпушите канала. След заслужена победа над запушена мивка, за да затвърдите успеха, използвайте следните препоръки:

  • поставете дозатора (той ще смила хранителни отпадъци);
  • инсталирайте капана за грес (предотвратява попадането на масло и отпадъци от грес
  • периодично наливайте лъжица солна маса в канализацията – тя добре разгражда мастните отлагания;

Не изсипвайте хранителни отпадъци в мивката. Грижете се да имате отпушени канали.

Последни публикации

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Евроканал ЕООД започна реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци С водосвет и символична първа копка стартираха Строително-монтажните работи по проект“ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на град Априлци“ – Етап 4. Продължителността на строителството е 9 месеца, като реконструкцията обхваща водопроводна  мрежа с обща дължина от 3,8 километра.

Вижте повече
канализация

Практични съвети за отпушване на канали

Каква е необходимостта от почистване на каналите? Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води. Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро […]

Вижте повече