Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Основни методи за отпушване на кухненската мивка

методи за отпушване на кухненска мивка

Ето някои прости методи за отпушване на кухненска мивка с домакински предмети, с инструкции стъпка по стъпка.

1. Отстранете запушването на ръка. Ако можете, използвайте фенерче, за да погледнете добре вътре в канала. Понякога запушването се вижда веднага близо до повърхността и е лесно достъпно. Сложете чифт гумени ръкавици и извадете запушването възможно най-добре. Методи за отпушване на кухненска мивка.

2. Използвайте бутало.

Стъпка 1: Ако кухнята ви има двойна мивка, използвайте парцал, за да запушите канала, който не е запушен.

Стъпка 2: Поставете чашата на буталото върху запушения дренаж и поставете здраво уплътнение. Ако в мивката няма застояла вода, добавете малко сега. Искате точно толкова, колкото да покриете чашата на буталото.

Стъпка 3: Потопете дренажа: Направете 6 равномерни натискания нагоре и надолу, като запазите уплътнението непокътнато.

Стъпка 4: Отстранете буталото: Ако водата изтече, вие сте изчистили запушването. Ако не стане, повторете процеса.

3. Използвайте вряща вода. Често запушената кухненска мивка може да бъде решена с едно или две добри струи с много гореща вода. (Това работи най-добре, ако мивката вече не е пълна със застояла вода.)

Стъпка 1: Сварете вода в голям съд на котлона.

Стъпка 2: Внимателно излейте вода в канала, за да разхлабите или разбиете запушването.

Стъпка 3: Тествайте дренажа отново и повторете, ако е необходимо.

4. Използвайте естествен препарат за почистване на канали. Конвенционалните препарати за почистване на канали обикновено не работят толкова добре, колкото твърдят, и са пълни с вредни химикали. Естествено лекарство от оцет и сода за хляб може да бъде също толкова ефективно в зависимост от състоянието на запушването.

Стъпка 1: Изсипете 1 чаша сода за хляб в канала.

Стъпка 2: Изсипете 1 чаша бял дестилиран оцет в канала.

Стъпка 3: Оставете да престои поне час, след което изплакнете с вряща вода. Ако няма промяна, запушването вероятно е по-напред в тръбата и ще трябва да се разбие ръчно. (Вижте следващите два метода.)

Повторете при необходимост.

5. Отстранете и почистете дренажния сифон. Понякога запушването ще бъде разположено под изхвърлянето на боклука в дренажния сифон, наричан още U-тръба или P-сифон, който се намира под мивката.

Стъпка 1: Поставете кофа под U-тръбата, за да уловите всеки отток.

Стъпка 2: Използвайте водопроводен ключ, за да разхлабите гайките от двете страни на тръбата, като я държите стабилно с другата ръка.

Стъпка 3: Изпразнете тръбата в кофата и проверете за запушвания.

Стъпка 4: Почистете и прикрепете отново U-тръбата, когато приключите.

Последни публикации

измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече
Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

За съжаление, дори инсталирането на пластмасови тръби в канализационната система не винаги решава проблема със запушването. Не са редки случаите с проблемите с почистването на канализационните тръби. Например, когато водата внезапно спре да се оттича в кухненските мивки. Нека да поговорим за това как можете да разрешите този проблем, какви средства и методи се използват […]

Вижте повече
Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Запушените мивки са често срещан проблем. Такава неприятна ситуация може да възникне във всеки дом. Затова е важно да знаеш кка да се справиш с отпушване на мивка. Защо канализацията се запушва и как да се справите с отпушване на мивка без помощта на водопроводчик? Защо се получава запушване? Храна. Частици храна попадат в коляното […]

Вижте повече