Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Основни методи за отпушване на кухненската мивка

методи за отпушване на кухненска мивка

Ето някои прости методи за отпушване на кухненска мивка с домакински предмети, с инструкции стъпка по стъпка.

1. Отстранете запушването на ръка. Ако можете, използвайте фенерче, за да погледнете добре вътре в канала. Понякога запушването се вижда веднага близо до повърхността и е лесно достъпно. Сложете чифт гумени ръкавици и извадете запушването възможно най-добре. Методи за отпушване на кухненска мивка.

2. Използвайте бутало.

Стъпка 1: Ако кухнята ви има двойна мивка, използвайте парцал, за да запушите канала, който не е запушен.

Стъпка 2: Поставете чашата на буталото върху запушения дренаж и поставете здраво уплътнение. Ако в мивката няма застояла вода, добавете малко сега. Искате точно толкова, колкото да покриете чашата на буталото.

Стъпка 3: Потопете дренажа: Направете 6 равномерни натискания нагоре и надолу, като запазите уплътнението непокътнато.

Стъпка 4: Отстранете буталото: Ако водата изтече, вие сте изчистили запушването. Ако не стане, повторете процеса.

3. Използвайте вряща вода. Често запушената кухненска мивка може да бъде решена с едно или две добри струи с много гореща вода. (Това работи най-добре, ако мивката вече не е пълна със застояла вода.)

Стъпка 1: Сварете вода в голям съд на котлона.

Стъпка 2: Внимателно излейте вода в канала, за да разхлабите или разбиете запушването.

Стъпка 3: Тествайте дренажа отново и повторете, ако е необходимо.

4. Използвайте естествен препарат за почистване на канали. Конвенционалните препарати за почистване на канали обикновено не работят толкова добре, колкото твърдят, и са пълни с вредни химикали. Естествено лекарство от оцет и сода за хляб може да бъде също толкова ефективно в зависимост от състоянието на запушването.

Стъпка 1: Изсипете 1 чаша сода за хляб в канала.

Стъпка 2: Изсипете 1 чаша бял дестилиран оцет в канала.

Стъпка 3: Оставете да престои поне час, след което изплакнете с вряща вода. Ако няма промяна, запушването вероятно е по-напред в тръбата и ще трябва да се разбие ръчно. (Вижте следващите два метода.)

Повторете при необходимост.

5. Отстранете и почистете дренажния сифон. Понякога запушването ще бъде разположено под изхвърлянето на боклука в дренажния сифон, наричан още U-тръба или P-сифон, който се намира под мивката.

Стъпка 1: Поставете кофа под U-тръбата, за да уловите всеки отток.

Стъпка 2: Използвайте водопроводен ключ, за да разхлабите гайките от двете страни на тръбата, като я държите стабилно с другата ръка.

Стъпка 3: Изпразнете тръбата в кофата и проверете за запушвания.

Стъпка 4: Почистете и прикрепете отново U-тръбата, когато приключите.

Последни публикации

Почистване на канализацията

Почистване на канализацията и възстановяване капацитета на тръбите

Почистване на канализацията под високо налягане помага за пълното възстановяване на първоначалния капацитет на тръбите. Вътрешната повърхност на дренажните канали е буквално напълно изчистена от отлагания и запушвания. Свързващите уплътнения и материалът на самите канализационни тръби изпитват минимално напрежение. Тръбопроводите, промити по хидродинамичен метод, запазват работата си за дълго време, освобождавайки клиента от необходимостта от […]

Вижте повече
Почистване на канализационните тръби от мазнини

Почистване на канализационните тръби от мазнини

При периодично почистване на канализационните тръби от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Без значение колко внимателно и внимателно се отнасяме към работата на канализационната система, няма да е възможно да се избегне нейното запушване при никакви обстоятелства. Почистване на […]

Вижте повече
прочистване на канали

Прочистване на канали може да се основава на дейности

При периодично прочистване на канали от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Прочистване на канали с ензми Благодарение на тях разграждането на органичните вещества, които се натрупват в канализационните системи и затрудняват отводняването на водните маси, става по-бързо. Този метод […]

Вижте повече