Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Най-добрите методи за отпушване на мивки

Най-добрите методи за отпушване на мивки

Най-добрите методи за отпушване на мивки

Разглобяване и ръчно почистване на сифона

Когато домашното бутало и химическото почистване са изпробвани като методи за отпушване на мивки и сифони, на тръби, а запушването все още остава, тогава се налага да помислите, как по друг начин бихте могли да го премахнете, какво друго да изберете за да отпушите и почистите мивките в кухнята и банята.

Най-добрите методи за отпушване на мивки. На помощ идва по-радикалният вариант, който определено ще помогне. Това е разглобяването и почистването на сифона. Именно в него най-често се натрупват отпадъците, преминали през решетката, която затваря дренажния отвор. За това допринася също и извитата форма на тръбата.

Сигурен начин за премахване на запушването в мивката е демонтирането и почистването на сифона, където се натрупват замърсявания, което възпрепятства свободното изтичане на вода.

Процедурата е следната:

– Демонтираме сифона. Това се прави лесно, особено ако сифонът е пластмасов. Не забравяйте да поставите кофа под сифона;

– Развийте долния и горния задържащи пръстени, разкачете сифона от тръбата;

– Отстранете целия боклук отвътре, промийте добре с гореща вода, с обезмасляващи средства

– Ако сифонът Ви е гофриран, свалете го, увийте единия му край с полиетилен, налейте гореща вода и след това плътно увийте другия му край с лепящо тиксо. Изправете сифона и изпълнете кръгови движения. Водата ще почисти всички гънки, отмивайки мастните натрупвания;

– Внимателно сглобете конструкцията в първоначалния й вид, след това проверете как се е променила ситуацията. Ако причината за запушването е била в запълването на сифона с боклук, след почистването му водата веднага ще премине мивката.

Тази процедура е много по-трудна за изпълнение с чугунен сифон, тъй като ще трябва да развиете ръждясалите болтове за дълго време, да премахнете капака и след това да почистите тръбата с кабел. Ето защо за лесно решение на проблема с запушването е по-добре да инсталирате модерна пластмасова дренажна система.

Последни публикации

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Евроканал ЕООД започна реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци С водосвет и символична първа копка стартираха Строително-монтажните работи по проект“ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на град Априлци“ – Етап 4. Продължителността на строителството е 9 месеца, като реконструкцията обхваща водопроводна  мрежа с обща дължина от 3,8 километра.

Вижте повече
канализация

Практични съвети за отпушване на канали

Каква е необходимостта от почистване на каналите? Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води. Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро […]

Вижте повече