Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Методи за почистване на канала в кухнята след запушване

почистване на канала

Основната причина водата да не се слива нормално в мивката е запушен сифон и запушени тръби за източване. В сифона и по стените на тръбите се натрупват мазнини, парчета храна, коса и малки чужди предмети, които трябва спешно да се почистват.

Първата стъпка е да се опитате да премахнете запушването от буталото. Което ви позволява да изпомпвате вода с въздух, като елиминирате щепсела в тръбите. Ако буталото не помогне, изчакайте, докато водата излезе, и се опитайте да почистите сифона.

Като цяло се препоръчва почистване на сифона поне веднъж седмично, за да се предотврати елиминирането на запушвания. Ако водата все още изтича от мивката много бавно, това означава, че имате запушени дренажни тръби.

Те могат да бъдат почистени по следните начини:

• Изсипете или напълнете домакински химикали, за да почистите тръбите от запушвания. Тя може да бъде течен мол, санфор или парафин ORO-fix. Къртицата е най-евтината от тях;

• ако никой от горните методи не помогне за почистване на канала, тогава трябва да прибягвате до най-трудното: почистване на тръби с кабел.

Купете кабел със специална дръжка и добра четка или куки. Това ще позволи по-ефективно почистване на каналите за източване, а специална усукваща дръжка ще опрости процеса на избутване на края в системата за източване.

Какво да направите, ако мивката е запушена, за отпушване на канала?

Запушената мивка е типичен проблем, който възниква по време на работа. Почистване на канала на мивката може може да се усложни, поради различни фактори. Най-честата причина, че черупките се запушват, е неспазването на най-простите правила за тяхната употреба. Припомняме ви, че не се препоръчва да изсипвате хранителни отпадъци в мивката и да хвърляте малки предмети в нея. Подобно боравене е особено фатално при липса на защитна облицовка. Обърнете внимание, че задръстването може да е резултат от ръжда, която се натрупва по стените на тръбата с течение на времето. Нашата статия ще даде някои полезни съвети за предоставяне на първа помощ на мивка, която е запушена.

Последни публикации

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци

Евроканал ЕООД започна реконструкцията на водопроводната мрежа на град Априлци С водосвет и символична първа копка стартираха Строително-монтажните работи по проект“ Реконструкция на част от водопроводната мрежа на град Априлци“ – Етап 4. Продължителността на строителството е 9 месеца, като реконструкцията обхваща водопроводна  мрежа с обща дължина от 3,8 километра.

Вижте повече
канализация

Практични съвети за отпушване на канали

Каква е необходимостта от почистване на каналите? Необходимостта от поддържане на чиста и санитарна среда, подходяща за живеене е обща за всички. Това включва осигуряване на система за ефективно преминаване както на отпадни води (канализация), така и на дъждовни води. Отпушването на канали се налага за да може канализационната ни система да е в добро […]

Вижте повече