Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Методи за почистване на канала в кухнята след запушване

почистване на канала

Основната причина водата да не се слива нормално в мивката е запушен сифон и запушени тръби за източване. В сифона и по стените на тръбите се натрупват мазнини, парчета храна, коса и малки чужди предмети, които трябва спешно да се почистват.

Първата стъпка е да се опитате да премахнете запушването от буталото. Което ви позволява да изпомпвате вода с въздух, като елиминирате щепсела в тръбите. Ако буталото не помогне, изчакайте, докато водата излезе, и се опитайте да почистите сифона.

Като цяло се препоръчва почистване на сифона поне веднъж седмично, за да се предотврати елиминирането на запушвания. Ако водата все още изтича от мивката много бавно, това означава, че имате запушени дренажни тръби.

Те могат да бъдат почистени по следните начини:

• Изсипете или напълнете домакински химикали, за да почистите тръбите от запушвания. Тя може да бъде течен мол, санфор или парафин ORO-fix. Къртицата е най-евтината от тях;

• ако никой от горните методи не помогне за почистване на канала, тогава трябва да прибягвате до най-трудното: почистване на тръби с кабел.

Купете кабел със специална дръжка и добра четка или куки. Това ще позволи по-ефективно почистване на каналите за източване, а специална усукваща дръжка ще опрости процеса на избутване на края в системата за източване.

Какво да направите, ако мивката е запушена, за отпушване на канала?

Какво да направите, ако мивката е запушена, за отпушване на канала

Запушената мивка е типичен проблем, който възниква по време на работа. Почистване на канала на мивката може може да се усложни, поради различни фактори. Най-честата причина, че черупките се запушват, е неспазването на най-простите правила за тяхната употреба.

Припомняме ви, че не се препоръчва да изсипвате хранителни отпадъци в мивката и да хвърляте малки предмети в нея. Подобно боравене е особено фатално при липса на защитна облицовка.

Обърнете внимание, че задръстването може да е резултат от ръжда, която се натрупва по стените на тръбата с течение на времето. Нашата статия ще даде някои полезни съвети за предоставяне на първа помощ на мивка, която е запушена.

Методи за почистване на канала в кухнята след запушване

Запушване на канали – причиниМного често по стените на тръбите са натрупват: 
-коса;
-мазнини;
-остатъци от храна;
-малки чужди предмети. 
Препоръчва се почестване поне веднъж седмично. Ако водата не се оттича правилно, то имате запушена тръба. 
Почестване на канали Почестването или отпушването на канала може да е предизвикателна задача. Може да започнете с различни разтвори и химични препарати за отпушване на канали. Ако те се окажат неефективни може да пробвате механично отстраняване на запушването. За целта е важно да изберете най-подходящия метод. 
Профилактика Важно е да избягвате изхвърлянето на храна и мазнини в канала. Освен това е важно да използвате правилните методи за почистване. Прекомерното използване на агресивни препарати за почиставен може да доведе до отслабване и корозия на тръбите. 

Последни публикации

Миенето на мостове и тунели

За миенето на мостове и тунели у нас и по света

За миенето на мостове и тунели у нас и по света Вярно е, че през зимата прахът и мръсотията се натрупват малко върху стелата – отдалечеността му от главните пътища влияе. Именно заради това миенето на мостове и тунели става предимно през пролетта и лятото. Работниците успяват да измият всеки мост, въпреки размерите, доста бързо […]

Вижте повече
измиване на тунели

Измиване на тунели и измиване на мостове

Приблизително веднъж на два месеца тунелите на метрото следва да се измиват от натрупаните прах и мръсотия с помощта на специална техника – тунелна машина. Нека да видим какво  представлява това измиване на тунели на метрото, като направим кратка разходка по нощното метро. Тунелната транспортна машина представлява средно голяма цистерна върху платформа Отстрани на машината […]

Вижте повече
измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече