push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Методи за почистване на канала в кухнята след запушване

почистване на канала

Основната причина водата да не се слива нормално в мивката е запушен сифон и запушени тръби за източване. В сифона и по стените на тръбите се натрупват мазнини, парчета храна, коса и малки чужди предмети, които трябва спешно да се почистват.

Първата стъпка е да се опитате да премахнете запушването от буталото. Което ви позволява да изпомпвате вода с въздух, като елиминирате щепсела в тръбите. Ако буталото не помогне, изчакайте, докато водата излезе, и се опитайте да почистите сифона.

Като цяло се препоръчва почистване на сифона поне веднъж седмично, за да се предотврати елиминирането на запушвания. Ако водата все още изтича от мивката много бавно, това означава, че имате запушени дренажни тръби.

Те могат да бъдат почистени по следните начини:

• Изсипете или напълнете домакински химикали, за да почистите тръбите от запушвания. Тя може да бъде течен мол, санфор или парафин ORO-fix. Къртицата е най-евтината от тях;

• ако никой от горните методи не помогне за почистване на канала, тогава трябва да прибягвате до най-трудното: почистване на тръби с кабел.

Купете кабел със специална дръжка и добра четка или куки. Това ще позволи по-ефективно почистване на каналите за източване, а специална усукваща дръжка ще опрости процеса на избутване на края в системата за източване.

Какво да направите, ако мивката е запушена, за отпушване на канала?

Какво да направите, ако мивката е запушена, за отпушване на канала

Запушената мивка е типичен проблем, който възниква по време на работа. Почистване на канала на мивката може може да се усложни, поради различни фактори. Най-честата причина, че черупките се запушват, е неспазването на най-простите правила за тяхната употреба.

Припомняме ви, че не се препоръчва да изсипвате хранителни отпадъци в мивката и да хвърляте малки предмети в нея. Подобно боравене е особено фатално при липса на защитна облицовка.

Обърнете внимание, че задръстването може да е резултат от ръжда, която се натрупва по стените на тръбата с течение на времето. Нашата статия ще даде някои полезни съвети за предоставяне на първа помощ на мивка, която е запушена.

Методи за почистване на канала в кухнята след запушване

Запушване на канали – причиниМного често по стените на тръбите са натрупват: 
-коса;
-мазнини;
-остатъци от храна;
-малки чужди предмети. 
Препоръчва се почестване поне веднъж седмично. Ако водата не се оттича правилно, то имате запушена тръба. 
Почестване на канали Почестването или отпушването на канала може да е предизвикателна задача. Може да започнете с различни разтвори и химични препарати за отпушване на канали. Ако те се окажат неефективни може да пробвате механично отстраняване на запушването. За целта е важно да изберете най-подходящия метод. 
Профилактика Важно е да избягвате изхвърлянето на храна и мазнини в канала. Освен това е важно да използвате правилните методи за почистване. Прекомерното използване на агресивни препарати за почиставен може да доведе до отслабване и корозия на тръбите. 

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече