push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Методи за отпушване на мивки

Методи за отпушване на мивки

Методи за отпушване на мивки

Почистване на тръбите с водопроводен кабел

Има и такива случаи, когато сифонът вече е бил добре почистен и измит, но водата продължава да се стича бавно. Това означава, че мръсотията е заседнала някъде далеч в канализационната тръба. В този случай ще Ви е необходим водопроводен гъвкав кабел. Нека да разберем как да пробием получената тапа от замърсяване с кабел, за да отпушим мивката.

Методи за отпушване на мивки. Гъвкавият водопроводен кабел с или без различни приспособления ще помогне за пробиване на тапата от мръсотия, образувана в дълбочината на канализационната тръба, което ще премахне запушването в мивката.

Водопроводният кабел е триметров проводник, завит като спирала, единият край на който прилича на спирална бормашина, а другият край завършва с дръжка. Дебелината на кабела е различна и когато избирате, вземете предвид ширината на тръбата.

Ето как да си послужите с него:

-Краят на кабела се вкарва в дренажната тръба и се насочва към предполагаемото  място на запушването.

-В същото време с помощта на дръжката кабелът непрекъснато се върти около надлъжната ос.

-След като кабелът достигне запушването, трябва да направите няколко движения напред-назад, които ще помогнат за разбиване на тапата от мръсотия.

-След това кабелът се премества внимателно, за да не се повреди повърхността на тръбата, особено ако тръбите са стари и не са сменяни дълго време.

-Изваждате кабела и го изплаквате от замърсяването.

-След като се уверите, че запушването е почистено, промивате тръбите с голямо количество горещ алкален разтвор.

Как да предотвратим запушвания?

Всяко от описаните в статиите ни методи за отпушване са добри по свой начин.

И все пак, не бива да игнорирате обикновените, домашните методи за предотвратяване на запушвания, тъй като, като им отделите дължимото внимание, можете да сведете до минимум появата на запушвания в канализационната система.

1. В много случаи причината за запушванията в мивките е образуването на запушване в тръбата.

За да не се случи това, трябва да се внимавате да не се изливат остатъците от храна и мазнини от съдовете в мивката, а по-скоро в тоалетната.

2. За да попаднат възможно най-малко количества отпадъци в канализацията, е необходимо да се поставят специални метални мрежички. Поне веднъж седмично е препоръчително да се прави промиване с вряща вода (но не и при пластмасови тръби) и два пъти месечно да се изсипват специални средства за отстраняване на запушвания в отвора за източване. При подмяна на канализационната система е по-добре да се даде предимство на пластмасовите канали и тръби. Елементите, изработени от този материал, са по-трайни и не корозират.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече