Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Методи за отпушване на мивки

Методи за отпушване на мивки

Методи за отпушване на мивки

Почистване на тръбите с водопроводен кабел

Има и такива случаи, когато сифонът вече е бил добре почистен и измит, но водата продължава да се стича бавно. Това означава, че мръсотията е заседнала някъде далеч в канализационната тръба. В този случай ще Ви е необходим водопроводен гъвкав кабел. Нека да разберем как да пробием получената тапа от замърсяване с кабел, за да отпушим мивката.

Методи за отпушване на мивки. Гъвкавият водопроводен кабел с или без различни приспособления ще помогне за пробиване на тапата от мръсотия, образувана в дълбочината на канализационната тръба, което ще премахне запушването в мивката.

Водопроводният кабел е триметров проводник, завит като спирала, единият край на който прилича на спирална бормашина, а другият край завършва с дръжка. Дебелината на кабела е различна и когато избирате, вземете предвид ширината на тръбата.

Ето как да си послужите с него:

-Краят на кабела се вкарва в дренажната тръба и се насочва към предполагаемото  място на запушването.

-В същото време с помощта на дръжката кабелът непрекъснато се върти около надлъжната ос.

-След като кабелът достигне запушването, трябва да направите няколко движения напред-назад, които ще помогнат за разбиване на тапата от мръсотия.

-След това кабелът се премества внимателно, за да не се повреди повърхността на тръбата, особено ако тръбите са стари и не са сменяни дълго време.

-Изваждате кабела и го изплаквате от замърсяването.

-След като се уверите, че запушването е почистено, промивате тръбите с голямо количество горещ алкален разтвор.

Как да предотвратим запушвания?

Всяко от описаните в статиите ни методи за отпушване са добри по свой начин.

И все пак, не бива да игнорирате обикновените, домашните методи за предотвратяване на запушвания, тъй като, като им отделите дължимото внимание, можете да сведете до минимум появата на запушвания в канализационната система.

1. В много случаи причината за запушванията в мивките е образуването на запушване в тръбата.

За да не се случи това, трябва да се внимавате да не се изливат остатъците от храна и мазнини от съдовете в мивката, а по-скоро в тоалетната.

2. За да попаднат възможно най-малко количества отпадъци в канализацията, е необходимо да се поставят специални метални мрежички. Поне веднъж седмично е препоръчително да се прави промиване с вряща вода (но не и при пластмасови тръби) и два пъти месечно да се изсипват специални средства за отстраняване на запушвания в отвора за източване. При подмяна на канализационната система е по-добре да се даде предимство на пластмасовите канали и тръби. Елементите, изработени от този материал, са по-трайни и не корозират.

Последни публикации

Миенето на мостове и тунели

За миенето на мостове и тунели у нас и по света

За миенето на мостове и тунели у нас и по света Вярно е, че през зимата прахът и мръсотията се натрупват малко върху стелата – отдалечеността му от главните пътища влияе. Именно заради това миенето на мостове и тунели става предимно през пролетта и лятото. Работниците успяват да измият всеки мост, въпреки размерите, доста бързо […]

Вижте повече
измиване на тунели

Измиване на тунели и измиване на мостове

Приблизително веднъж на два месеца тунелите на метрото следва да се измиват от натрупаните прах и мръсотия с помощта на специална техника – тунелна машина. Нека да видим какво  представлява това измиване на тунели на метрото, като направим кратка разходка по нощното метро. Тунелната транспортна машина представлява средно голяма цистерна върху платформа Отстрани на машината […]

Вижте повече
измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече