push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Лесен и достъпен начин за почистване на запушени канали

почистване на запушени канали

Най-общо казано, аерационните клапи не могат да се считат за идеален инструмент за „хармонизиране“ на канализационната система и почистване на запушени канали. Те се използват, ако вентилационната тръба трябва да се постави (просто няма друга възможност) на най-отдалечения щранг. Всички останали щрангове в тази схема са „затворени” с аерационни клапи.

Този метод е напълно приемлив за инсталиране на два или повече щрангове, но не трябва да се увличате – понякога се опитват да внедрят такава система „аероклапан“ на повече от пет щрангове, което е грешка поради тривиална причина – клапаните споменатите не са, образно казано, „устройство за всички случаи“ и е невъзможно да се монтират вместо вентилационни тръби в неограничени количества.

Лесен и достъпен начин за отпушване и почистване на запушени канали

В края на краищата въздушните потоци при използване на клапани текат само в посока на канализацията. В резултат на това газът се натрупва в количества, по-големи от допустимото, и каквото и да се каже, трябва да се остави да излезе от системата в атмосферата. Ето защо е по-добре да имате нормална вентилационна система (ако има такава възможност). И ще говорим за това малко по-късно.

Сега няколко думи за разделянето на отпадъчните води. При отстраняване на запушвания водопроводчиците трябва да се справят със системи. При които канализацията от кухнята и тоалетната се вкарват в една обща дренажна тръба.

Тази организация на канализацията изглежда неправилна поради причината, че кухненската вода е предимно гореща и в същото време често съдържа значителен процент мастни компоненти. Сега нека си представим какво се случва, когато горещи и студени отпадъци попаднат в един дренаж едновременно.

Наситена с мазнини течност се смесва със студените канали от тоалетната и постепенно. От време на време, създава органични слоеве по стените на тръбата, които по-скоро или по-късно води до затруднено оттичане на водата, а впоследствие – до образуване на запушване на каналите.

Проблеми с отпушване на каналите могат да възникнат и когато на старите сгради се даде нов живот.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече