Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Лесен и достъпен начин за почистване на запушени канали

почистване на запушени канали

Най-общо казано, аерационните клапи не могат да се считат за идеален инструмент за „хармонизиране“ на канализационната система и почистване на запушени канали. Те се използват, ако вентилационната тръба трябва да се постави (просто няма друга възможност) на най-отдалечения щранг. Всички останали щрангове в тази схема са „затворени” с аерационни клапи.

Този метод е напълно приемлив за инсталиране на два или повече щрангове, но не трябва да се увличате – понякога се опитват да внедрят такава система „аероклапан“ на повече от пет щрангове, което е грешка поради тривиална причина – клапаните споменатите не са, образно казано, „устройство за всички случаи“ и е невъзможно да се монтират вместо вентилационни тръби в неограничени количества.

Лесен и достъпен начин за отпушване и почистване на запушени канали

В края на краищата въздушните потоци при използване на клапани текат само в посока на канализацията. В резултат на това газът се натрупва в количества, по-големи от допустимото, и каквото и да се каже, трябва да се остави да излезе от системата в атмосферата. Ето защо е по-добре да имате нормална вентилационна система (ако има такава възможност). И ще говорим за това малко по-късно.

Сега няколко думи за разделянето на отпадъчните води. При отстраняване на запушвания водопроводчиците трябва да се справят със системи. При които канализацията от кухнята и тоалетната се вкарват в една обща дренажна тръба.

Тази организация на канализацията изглежда неправилна поради причината, че кухненската вода е предимно гореща и в същото време често съдържа значителен процент мастни компоненти. Сега нека си представим какво се случва, когато горещи и студени отпадъци попаднат в един дренаж едновременно.

Наситена с мазнини течност се смесва със студените канали от тоалетната и постепенно. От време на време, създава органични слоеве по стените на тръбата, които по-скоро или по-късно води до затруднено оттичане на водата, а впоследствие – до образуване на запушване на каналите.

Проблеми с отпушване на каналите могат да възникнат и когато на старите сгради се даде нов живот.

Последни публикации

Почистване на канализацията

Почистване на канализацията и възстановяване капацитета на тръбите

Почистване на канализацията под високо налягане помага за пълното възстановяване на първоначалния капацитет на тръбите. Вътрешната повърхност на дренажните канали е буквално напълно изчистена от отлагания и запушвания. Свързващите уплътнения и материалът на самите канализационни тръби изпитват минимално напрежение. Тръбопроводите, промити по хидродинамичен метод, запазват работата си за дълго време, освобождавайки клиента от необходимостта от […]

Вижте повече
Почистване на канализационните тръби от мазнини

Почистване на канализационните тръби от мазнини

При периодично почистване на канализационните тръби от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Без значение колко внимателно и внимателно се отнасяме към работата на канализационната система, няма да е възможно да се избегне нейното запушване при никакви обстоятелства. Почистване на […]

Вижте повече
прочистване на канали

Прочистване на канали може да се основава на дейности

При периодично прочистване на канали от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Прочистване на канали с ензми Благодарение на тях разграждането на органичните вещества, които се натрупват в канализационните системи и затрудняват отводняването на водните маси, става по-бързо. Този метод […]

Вижте повече