Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Колко често да почиствате канализацията си

Колко често да почиствате канализацията си

Колко често да почиствате канализацията си? Ежеседмично промивайте канализацията с вряла вода, смесена с течен препарат за почистване на съдове. Почистете канала си със сода за хляб веднага щом забележите, че водата се оттича бавно. Можете също така да използвате този процес като метод за редовна поддръжка на вашите канали.

Например, ако държите отворена кутия сода за хляб в хладилника си, за да абсорбира миризми, използвайте старата сода за хляб, за да промиете кухненския си канал, когато дойде време да смените кутията.

Ето различните методи с лесни стъпки, като използвате сода за хляб за почистване на канализацията.

Съвети за поддържане на вашите канали чисти:

  • Винаги използвайте цедка на вашите канали, за да предпазите частиците от храна и косми да попаднат в канала.
  • Никога не изливайте масло или грес в канала. Когато готвите мазни или мазни храни, избършете съдовете за готвене с хартиена кърпа, преди да ги измиете, така че по-малко мазнина, масло и мазнина да попаднат в канализацията и да образуват запушвания.
  • Редовно добавяйте вряща вода с препарат за почистване на съдове в канализацията, за да предотвратите натрупването на мазни запушвания.
  • Както методът със сода за хляб и оцет, така и методът със сода за хляб и сол могат да се използват за почистване и освежаване на изхвърлянето на боклука. За да премахнете миризмите от изхвърляне на боклук, намалете необходимите количества сода за хляб, вода, оцет и сол наполовина и следвайте указанията по-горе.

Често задави въпроси за това колко често да почиствате канализацията си

Как да разберете дали вашите канали са запушени?

Ако водата се оттича бавно от вашата мивка, душ, вана или тоалетна, канализацията в този съд е запушена или започва да се запушва.

Колко често трябва да почиствате канализацията си?

Можете да почиствате канализацията веднъж седмично, като използвате вряща вода и препарат за съдове. Ако забележите, че водата не изтича бързо в канализацията, използвайте метода със сода за хляб, за да я изчистите. Можете също така да използвате сода бикарбонат за месечна поддръжка.

Как можете да предпазите канализацията от запушване?

Цедката може да предпази нежеланите предмети от измиване в канала. Не поставяйте храна или мазнина в кухненските канали. В банята(ите) цедка ще улавя косата, предотвратявайки падането й в канализацията.

Последни публикации

измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече
Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

За съжаление, дори инсталирането на пластмасови тръби в канализационната система не винаги решава проблема със запушването. Не са редки случаите с проблемите с почистването на канализационните тръби. Например, когато водата внезапно спре да се оттича в кухненските мивки. Нека да поговорим за това как можете да разрешите този проблем, какви средства и методи се използват […]

Вижте повече
Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Запушените мивки са често срещан проблем. Такава неприятна ситуация може да възникне във всеки дом. Затова е важно да знаеш кка да се справиш с отпушване на мивка. Защо канализацията се запушва и как да се справите с отпушване на мивка без помощта на водопроводчик? Защо се получава запушване? Храна. Частици храна попадат в коляното […]

Вижте повече