push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Каналин за отпушване на канали

Каналин за отпушване на канали

Как да останете в безопасност когато използвате каналин за отпушване на канали

Химическите почистващи препарати са част от живота от всяко домакинство. Каналинът е препарат на химическа основа, който отпушва канализационните тръби или запушени канализационни отпадни води.

Опасности при използване на каналин за отпушване на канали

Не се следват инструкции

Повечето производители на каналин съветват потребителите да изсипят препарата директно в тръбата. Някои собственици на жилища ще пренебрегнат това и ще го поставят преди нея. Поставянето на повече количество химични вещества за отпушване в тоалетна чиния може да причини напукване на порцелана.

Връщане обратно

Ако се излее киселина в дренаж, който вече съдържа каустик, ще възникне бурна реакция. Нищо неподозиращ собственик на жилище може да предизвика тази реакция, като използва повече от един химически почистващ препарат за отпушване.

Топлина

Каналинът за отпушване на канали причинява химически реакции, които отделят топлина. Ако тези химикали се пръснат по лицето или по ръцете ви, може да се изгорите или нараните.

Вреден газ

Понякога миризмата ще ви подскаже, че са били използвани химически препарати като каналин. Бъдете внимателни за странни миризми. Ако препаратите за химически дренажи се смесят с амоняк, може да се създаде хлорен газ, който е опасен.

Повреда на тръбата

Ако каналинът не отстрани запушването, той може да остане в тръбата и може също да я повреди. Бъдете наясно с тази възможност: тя повишава шансовете да бъдете изложени на вредни химикали.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече