push-to-call

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Каналин за отпушване на канали

Каналин за отпушване на канали

Как да останете в безопасност когато използвате каналин за отпушване на канали

Химическите почистващи препарати са част от живота от всяко домакинство. Каналинът е препарат на химическа основа, който отпушва канализационните тръби или запушени канализационни отпадни води.

Опасности при използване на каналин за отпушване на канали

Не се следват инструкции

Повечето производители на каналин съветват потребителите да изсипят препарата директно в тръбата. Някои собственици на жилища ще пренебрегнат това и ще го поставят преди нея. Поставянето на повече количество химични вещества за отпушване в тоалетна чиния може да причини напукване на порцелана.

Връщане обратно

Ако се излее киселина в дренаж, който вече съдържа каустик, ще възникне бурна реакция. Нищо неподозиращ собственик на жилище може да предизвика тази реакция, като използва повече от един химически почистващ препарат за отпушване.

Топлина

Каналинът за отпушване на канали причинява химически реакции, които отделят топлина. Ако тези химикали се пръснат по лицето или по ръцете ви, може да се изгорите или нараните.

Вреден газ

Понякога миризмата ще ви подскаже, че са били използвани химически препарати като каналин. Бъдете внимателни за странни миризми. Ако препаратите за химически дренажи се смесят с амоняк, може да се създаде хлорен газ, който е опасен.

Повреда на тръбата

Ако каналинът не отстрани запушването, той може да остане в тръбата и може също да я повреди. Бъдете наясно с тази възможност: тя повишава шансовете да бъдете изложени на вредни химикали.