Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Как на практика сами да премахнете запушването в тоалетната, мивката, ваната, канала

Как да премахнете запушването в тоалетната

Как да премахнете запушването в тоалетната, мивката, ваната, канала или сифона у дома

На живеещите в градски апартаменти сигурно им се е случвало да се сблъскат със замърсяване и запушване на мивки, канали, сифони, вани, възможно и запушване на тоалетната чиния, което на практика е най-неприятният случай.

Можете да прибегнете до услугите на водопроводчик, като ще се наложи да търсите и чакате решение на проблема и то ще е свързано и с финансови разходи.

В тази статия ще се опитаме да дадем практически препоръки за това, как можем сами да се справим с такъв проблем, как да премахнем възможно запушване.

За начало, да кажем, че премахването на запушването на тоалетната е една от най-неприятните задачи. Тук, като правило, не винаги е възможно да се определи къде точно има запушване: в самата тоалетна чиния, на изхода от нея или по протежение на канализацията.

Най-нежелателният случай е запушването да се образува в щранга, при което ще се получи фонтан от канализацията към тоалетната чиния.

• Най-простият метод за справяне със ситуацията е използването на бутало.

Какво да направим?

Покрийте отвора на тоалетната чиния с буталото и с рязко натискане опитайте да изтласкате водата под налягане през сифона и изходната тръба в щранга и след това в канализацията.

С тези действия с буталото, ще се създаде налягане, след това вакуум – и това основно води до елиминиране на запушването.

Ако, обаче отпушването не се е получило, тогава  продължаваме с друг метод –

• Извършване на гъвкаво почистване и отпушване с помощта на кабел.

Технологията на приложението му е следната:

С едната ръка вкарвайте кабела в отвора на тоалетната и през изхода по-нататък по тръбата, а с другата ръка го въртете постоянно. В случай, че не сте успели да постигнете резултат, макар че сте използвали най-дългия кабел, предприемете следваща стъпка.

• Ще трябва да използвате специализирано средство за отпушване, което да се излее в канализационната тръба.

Елиминирането на блокадата на канализационния канал по протежение на щранга е възможно само оттук. В този случай използвайте специален за нуждите препарат, който се продава в търговската мрежа, като го излеете в щранга.

След това изчакайте около половин час и вижте какво ще се получи. Ако тези  Ваши усилия се окажат неуспешни,  тогава трябва да извикате ВиК специалист, професионална помощ.

Последни публикации

Почистване на канализацията

Почистване на канализацията и възстановяване капацитета на тръбите

Почистване на канализацията под високо налягане помага за пълното възстановяване на първоначалния капацитет на тръбите. Вътрешната повърхност на дренажните канали е буквално напълно изчистена от отлагания и запушвания. Свързващите уплътнения и материалът на самите канализационни тръби изпитват минимално напрежение. Тръбопроводите, промити по хидродинамичен метод, запазват работата си за дълго време, освобождавайки клиента от необходимостта от […]

Вижте повече
Почистване на канализационните тръби от мазнини

Почистване на канализационните тръби от мазнини

При периодично почистване на канализационните тръби от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Без значение колко внимателно и внимателно се отнасяме към работата на канализационната система, няма да е възможно да се избегне нейното запушване при никакви обстоятелства. Почистване на […]

Вижте повече
прочистване на канали

Прочистване на канали може да се основава на дейности

При периодично прочистване на канали от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Прочистване на канали с ензми Благодарение на тях разграждането на органичните вещества, които се натрупват в канализационните системи и затрудняват отводняването на водните маси, става по-бързо. Този метод […]

Вижте повече