Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Как на практика сами да премахнете запушването в тоалетната, мивката, ваната, канала

Как да премахнете запушването в тоалетната

Как да премахнете запушването в тоалетната, мивката, ваната, канала или сифона у дома

На живеещите в градски апартаменти сигурно им се е случвало да се сблъскат със замърсяване и запушване на мивки, канали, сифони, вани, възможно и запушване на тоалетната чиния, което на практика е най-неприятният случай.

Можете да прибегнете до услугите на водопроводчик, като ще се наложи да търсите и чакате решение на проблема и то ще е свързано и с финансови разходи.

В тази статия ще се опитаме да дадем практически препоръки за това, как можем сами да се справим с такъв проблем, как да премахнем възможно запушване.

За начало, да кажем, че премахването на запушването на тоалетната е една от най-неприятните задачи. Тук, като правило, не винаги е възможно да се определи къде точно има запушване: в самата тоалетна чиния, на изхода от нея или по протежение на канализацията.

Най-нежелателният случай е запушването да се образува в щранга, при което ще се получи фонтан от канализацията към тоалетната чиния.

• Най-простият метод за справяне със ситуацията е използването на бутало.

Какво да направим?

Покрийте отвора на тоалетната чиния с буталото и с рязко натискане опитайте да изтласкате водата под налягане през сифона и изходната тръба в щранга и след това в канализацията.

С тези действия с буталото, ще се създаде налягане, след това вакуум – и това основно води до елиминиране на запушването.

Ако, обаче отпушването не се е получило, тогава  продължаваме с друг метод –

• Извършване на гъвкаво почистване и отпушване с помощта на кабел.

Технологията на приложението му е следната:

С едната ръка вкарвайте кабела в отвора на тоалетната и през изхода по-нататък по тръбата, а с другата ръка го въртете постоянно. В случай, че не сте успели да постигнете резултат, макар че сте използвали най-дългия кабел, предприемете следваща стъпка.

• Ще трябва да използвате специализирано средство за отпушване, което да се излее в канализационната тръба.

Елиминирането на блокадата на канализационния канал по протежение на щранга е възможно само оттук. В този случай използвайте специален за нуждите препарат, който се продава в търговската мрежа, като го излеете в щранга.

След това изчакайте около половин час и вижте какво ще се получи. Ако тези  Ваши усилия се окажат неуспешни,  тогава трябва да извикате ВиК специалист, професионална помощ.

Последни публикации

измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече
Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

За съжаление, дори инсталирането на пластмасови тръби в канализационната система не винаги решава проблема със запушването. Не са редки случаите с проблемите с почистването на канализационните тръби. Например, когато водата внезапно спре да се оттича в кухненските мивки. Нека да поговорим за това как можете да разрешите този проблем, какви средства и методи се използват […]

Вижте повече
Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Запушените мивки са често срещан проблем. Такава неприятна ситуация може да възникне във всеки дом. Затова е важно да знаеш кка да се справиш с отпушване на мивка. Защо канализацията се запушва и как да се справите с отпушване на мивка без помощта на водопроводчик? Защо се получава запушване? Храна. Частици храна попадат в коляното […]

Вижте повече