push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Как да почистите кухненска мивка, за да предотвратите запушвания

Измиването на кухненската мивка може да е последният елемент от списъка ви със задачи, но въпреки това е важна задача. За да предпазите кухненския мивник от замърсяване или запушване, е важно да го поддържате. Независимо дали става въпрос за запушен дренаж или не толкова звездна повърхност, ние имаме решение за вас. Тук ще Ви разкажем как да почистите и отпушите кухненска мивка.

Колко пъти сте отлагали почистването на мивката? Само защото го изплаквате с чешмяна вода всеки ден, не означава, че е чиста. Всъщност това може да е най-мръсният предмет във вашата кухня.

Помислете за това, всеки ден се обръщате към кухненската мивка, за да миете мазни прибори, сурово месо и мръсни чаши. Представете си количеството мръсотия, която докосва вашата мивка! Неприятно, нали?

За да я поддържате чиста и блестяща, следвайте стъпка по стъпка по-долу как да почистите кухненската мивка в пет лесни стъпки.

Ето списък с предмети, от които се нуждаете, за това как да почистите и отпушите кухненска мивка

  • Сода за хляб
  • бял оцет
  • Ръкавици за миене на съдове
  • Четка или гъба
  • Сапун за съдове
  • Лимонова или портокалова кора
  • Топла вода

Как да почистите мивката си в 5 стъпки, за да предотвратите запушвания

Стъпка 1: Изпразнете кухненската мивка

Отстранете всеки един предмет, включително гъби, от кухненския мивка. Уверете се, че е чист, преди да започнете процеса на почистване. След това го изплакнете бързо, за да отмиете всякакви трохи или мръсотия.

Стъпка 2: Извадете содата за хляб

Натъркайте цялата мивка със сода за хляб. Използвайте четка или гъба, за да изтъркате всеки сантиметър от мивката. Работете отвън навътре, за да можете лесно да отмиете мръсотията. При порцелановите мивки търкането може да повреди повърхността им, така че първата Ви линия на атака трябва да бъде най-малко абразивна. Използвайте водороден прекис, за да премахнете петна.

Що се отнася до мивката от неръждаема стомана, можете да използвате чиста кърпа, потопена в гореща вода, за бързо почистване. За упорити петна добавете препарат за съдове в сместа, за да избършете повърхността, преди да я изплакнете с чиста вода и да я оставите да изсъхне напълно.

Стъпка 3: Измийте го с оцет

Изплакнете я с бял оцет, химическата реакция ще накара содата да шупне. След това отново изплакнете мивката си, но този път с топла вода, за да изпратите всичко по дренажните тръби. За упорити петна повторете стъпка втора и трета, докато стане чисто.

Стъпка 4: Натрийте кухненската мивка с лимонова кора

След това натъркайте цялата област с лимонова кора, за да дезодорирате мивката, като същевременно я запазите блестяща.

Стъпка 5: Не забравяйте за крана и дръжките

Можете да използвате нормален препарат за съдове, за да почистите тези предмети. За труднодостъпни места се екипирайте с четка за зъби и скраб. Ако върху крана ви се е натрупал варовик, добавете лъжица бял оцет към сместа със сапунена вода и я изтъркайте – трябва да свърши работа.

Защо е важно да почиствате кухненската мивка?

Може да не го видите, но има вероятност кухненският мивка да е пълен с бактерии, защото това е единственото място, което трябва да почистите. Кой знае какви бактерии, вируси или органични вещества има на повърхността на мивката. ей!

Ето защо е разумно да миете мивката си. Не само можете да спрете разпространението на бактерии, но също така полагате дължимата грижа, за да поддържате здравето на вас и вашето семейство под контрол.

Колко често трябва да почиствате мивката си?

Поставете си за цел да търкате мивката си всеки ден. Можете да го направите след вечеря, когато почиствате чиниите. Това е само една допълнителна стъпка всеки ден за промиване на канализацията и предотвратяване на натрупана мръсотия.

Но ако искате да го почистите дълбоко, можете да го правите всяка седмица (или на всеки две седмици, ако рядко докосвате мивката). Просто следвайте стъпките по-горе и вашият кухненски мивка ще се върне в първоначалното си състояние за нула време.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече