push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

За съжаление, дори инсталирането на пластмасови тръби в канализационната система не винаги решава проблема със запушването. Не са редки случаите с проблемите с почистването на канализационните тръби. Например, когато водата внезапно спре да се оттича в кухненските мивки. Нека да поговорим за това как можете да разрешите този проблем, какви средства и методи се използват днес.

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание при канализационните тръби

Всъщност, запушването на канализацията е невнимание на домакинята. За предотвратяването ще помогне малко търпение и повече отговорност. Например, просто трябва да почистите мръсните чинии със салфетка, преди да ги оставите за миене. 

Но ако все пак е възникнало запушване, ето какво да направите. Обърнете внимание на сифона. Неговата задача е да предотврати навлизането на неприятни миризми в помещението. Освен това, той събира част от мръсотията, която се отвежда в канализационната система.

Просто трябва да се разглоби, почисти и инсталира отново. Това ще отнеме 10 минути. И изобщо не е трудно да разглобите сифона, всяка жена може да се справи с него, да не говорим за мъжете. Но ако сифонът се окаже чист след разглобяване, тогава проблемът не е в него, а в тръбата, която се намира зад него. И тук вече всеки сам решава как да почисти канализацията.

Причини за запушване

Да обърнем внимание на причините за образуването на запушвания. Защото всяка от тях изисква определен подход. И ако причината е неправилно определена, тогава по-лесно ще се отпуши.

С кухненската мивка всичко е ясно. Причините за запушване могат да бъдат малки отпадъци, които постепенно се натрупват на някое място в тръбата. Но за да започне да се натрупва самият боклук е необходим лепкав материал. Неговата роля обикновено се изпълнява от мазнини и масла. Ето защо всички експерти твърдят, че само инсталирането на мазниноуловител може да предотврати запушвания в канализационната система.

С маслените тапи може да се работи по различни начини. Всичко зависи от дебелината на натрупания слой, в който боклукът вече е започнал да се събира. 

Що се отнася до мивката и ваната, както и при душ кабината, сапунът и космите са най-честите причини за образуването на запушвания в тях. Това е най-неприятният вид запушване, защото може да се отстрани само механично. Защото сапунът, комбиниран с други отпадъци, създава много силен корк, от който не е лесно да се отървете. В този случай е по-добре да извикате специалист.

Повече за канализационните тръби тук.

Последни публикации

Препарати за отпушване на канали

Препарати за отпушване на канали

Избор на препарати за отпушване на канали Отпушването на канали в дома или на други места често изисква ефективни препарати, предназначени да отстраняват причинителите на запушванията и да поддържат нормалното функциониране на канализационната система. При избора на препарати за отпушване на канали е важно да се прецени характерът на проблема и типа на тръбите. Препоръчително […]

Вижте повече
Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Защо се налага да се прави отпушване на сифони?

Какво представляват сифоните? Сифоните са устройства, които се използват за предотвратяване на изтичане на канални газове и вода от канализационната система в жилището или сградата – бизнес или производствена. Те се състоят от тръба, която е запечатана в единия си край и има вода в другия. Водата в сифона създава водна бариера, която предотвратява преминаването […]

Вижте повече
Отпушване на канали с домашни средства

Отпушване на канали с домашни средства

Отпушването на канали може да бъде трудоемка и времеемка задача, особено ако запушването е по-сложно и се налага съдействие от водопроводчик. Има обаче няколко домашни средства, които могат да помогнат за отпушване на канали, без да се налага да се инвестират много пари или да се налага да се прави ремонт. Отпушване на канали с […]

Вижте повече