Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

За съжаление, дори инсталирането на пластмасови тръби в канализационната система не винаги решава проблема със запушването. Не са редки случаите с проблемите с почистването на канализационните тръби. Например, когато водата внезапно спре да се оттича в кухненските мивки. Нека да поговорим за това как можете да разрешите този проблем, какви средства и методи се използват днес.

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание при канализационните тръби

Всъщност, запушването на канализацията е невнимание на домакинята. За предотвратяването ще помогне малко търпение и повече отговорност. Например, просто трябва да почистите мръсните чинии със салфетка, преди да ги оставите за миене. 

Но ако все пак е възникнало запушване, ето какво да направите. Обърнете внимание на сифона. Неговата задача е да предотврати навлизането на неприятни миризми в помещението. Освен това, той събира част от мръсотията, която се отвежда в канализационната система.

Просто трябва да се разглоби, почисти и инсталира отново. Това ще отнеме 10 минути. И изобщо не е трудно да разглобите сифона, всяка жена може да се справи с него, да не говорим за мъжете. Но ако сифонът се окаже чист след разглобяване, тогава проблемът не е в него, а в тръбата, която се намира зад него. И тук вече всеки сам решава как да почисти канализацията.

Причини за запушване

Да обърнем внимание на причините за образуването на запушвания. Защото всяка от тях изисква определен подход. И ако причината е неправилно определена, тогава по-лесно ще се отпуши.

С кухненската мивка всичко е ясно. Причините за запушване могат да бъдат малки отпадъци, които постепенно се натрупват на някое място в тръбата. Но за да започне да се натрупва самият боклук е необходим лепкав материал. Неговата роля обикновено се изпълнява от мазнини и масла. Ето защо всички експерти твърдят, че само инсталирането на мазниноуловител може да предотврати запушвания в канализационната система.

С маслените тапи може да се работи по различни начини. Всичко зависи от дебелината на натрупания слой, в който боклукът вече е започнал да се събира. 

Що се отнася до мивката и ваната, както и при душ кабината, сапунът и космите са най-честите причини за образуването на запушвания в тях. Това е най-неприятният вид запушване, защото може да се отстрани само механично. Защото сапунът, комбиниран с други отпадъци, създава много силен корк, от който не е лесно да се отървете. В този случай е по-добре да извикате специалист.

Повече за канализационните тръби тук.

Последни публикации

измиването на площади

Грижа в измиването на площади в малките населени места

По принцип почистването на улици, измиването на площади, дворове е разделено на лятно и зимно. По време на лятното почистване и измиване прахът и отпадъците се измитат от повърхността на площада и тротоарите, поливат се и се измиват добре. За извършване на лятна работа се използват машини за метене и поливане-миене. Зимното почистване включва почистване […]

Вижте повече
Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

За съжаление, дори инсталирането на пластмасови тръби в канализационната система не винаги решава проблема със запушването. Не са редки случаите с проблемите с почистването на канализационните тръби. Например, когато водата внезапно спре да се оттича в кухненските мивки. Нека да поговорим за това как можете да разрешите този проблем, какви средства и методи се използват […]

Вижте повече
Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Отпушване на мивка без помощ от водопроводчик?

Запушените мивки са често срещан проблем. Такава неприятна ситуация може да възникне във всеки дом. Затова е важно да знаеш кка да се справиш с отпушване на мивка. Защо канализацията се запушва и как да се справите с отпушване на мивка без помощта на водопроводчик? Защо се получава запушване? Храна. Частици храна попадат в коляното […]

Вижте повече