Evrokanal push-to-call
OHSAS 18001
ISO 14001
ISO 9001:2008
Камара на строителите в България

мтел: 0888 40 47 65

виваком: 0877 77 63 77

Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

Как да почистите канализационните тръби в ежедневието?

За съжаление, дори инсталирането на пластмасови тръби в канализационната система не винаги решава проблема със запушването. Не са редки случаите с проблемите с почистването на канализационните тръби. Например, когато водата внезапно спре да се оттича в кухненските мивки. Нека да поговорим за това как можете да разрешите този проблем, какви средства и методи се използват днес.

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание при канализационните тръби

Всъщност, запушването на канализацията е невнимание на домакинята. За предотвратяването ще помогне малко търпение и повече отговорност. Например, просто трябва да почистите мръсните чинии със салфетка, преди да ги оставите за миене. 

Но ако все пак е възникнало запушване, ето какво да направите. Обърнете внимание на сифона. Неговата задача е да предотврати навлизането на неприятни миризми в помещението. Освен това, той събира част от мръсотията, която се отвежда в канализационната система.

Просто трябва да се разглоби, почисти и инсталира отново. Това ще отнеме 10 минути. И изобщо не е трудно да разглобите сифона, всяка жена може да се справи с него, да не говорим за мъжете. Но ако сифонът се окаже чист след разглобяване, тогава проблемът не е в него, а в тръбата, която се намира зад него. И тук вече всеки сам решава как да почисти канализацията.

Причини за запушване

Да обърнем внимание на причините за образуването на запушвания. Защото всяка от тях изисква определен подход. И ако причината е неправилно определена, тогава по-лесно ще се отпуши.

С кухненската мивка всичко е ясно. Причините за запушване могат да бъдат малки отпадъци, които постепенно се натрупват на някое място в тръбата. Но за да започне да се натрупва самият боклук е необходим лепкав материал. Неговата роля обикновено се изпълнява от мазнини и масла. Ето защо всички експерти твърдят, че само инсталирането на мазниноуловител може да предотврати запушвания в канализационната система.

С маслените тапи може да се работи по различни начини. Всичко зависи от дебелината на натрупания слой, в който боклукът вече е започнал да се събира. 

Що се отнася до мивката и ваната, както и при душ кабината, сапунът и космите са най-честите причини за образуването на запушвания в тях. Това е най-неприятният вид запушване, защото може да се отстрани само механично. Защото сапунът, комбиниран с други отпадъци, създава много силен корк, от който не е лесно да се отървете. В този случай е по-добре да извикате специалист.

Повече за канализационните тръби тук.

Последни публикации

Почистване на канализацията

Почистване на канализацията и възстановяване капацитета на тръбите

Почистване на канализацията под високо налягане помага за пълното възстановяване на първоначалния капацитет на тръбите. Вътрешната повърхност на дренажните канали е буквално напълно изчистена от отлагания и запушвания. Свързващите уплътнения и материалът на самите канализационни тръби изпитват минимално напрежение. Тръбопроводите, промити по хидродинамичен метод, запазват работата си за дълго време, освобождавайки клиента от необходимостта от […]

Вижте повече
Почистване на канализационните тръби от мазнини

Почистване на канализационните тръби от мазнини

При периодично почистване на канализационните тръби от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Без значение колко внимателно и внимателно се отнасяме към работата на канализационната система, няма да е възможно да се избегне нейното запушване при никакви обстоятелства. Почистване на […]

Вижте повече
прочистване на канали

Прочистване на канали може да се основава на дейности

При периодично прочистване на канали от мазнини, както и за елиминиране на неприятни емисии във въздуха, се използват състави, които съдържат ензими – ускорители на биохимичните процеси. Прочистване на канали с ензми Благодарение на тях разграждането на органичните вещества, които се натрупват в канализационните системи и затрудняват отводняването на водните маси, става по-бързо. Този метод […]

Вижте повече